ככה, קצת לפני הבחירות השתתק קולו הרם והרברבן של מר גאידמק. מדוע?
אין לאזרח מהשורה בישראל הרבה מידע על עברו של ארכדי גאיידמאק ומה שבלט הכי הרבה במעשיו בישראל , עלול להיזכר לו דווקא לטובה, בייחוד הקמת מאהל לנפגעי טילים והסעתם למנוחה במרכז הארץ. נכון במעשים אלו הוא הוכיח כי למדינה יש חסך עמוק מאוד בטיפול באזרחיה. חובבי כדורגל יזכרו לו גם את תמיכתו הכספית בביתר ירושלים. אחרים מתפעלים מיכולתו לשמש כשחקן מפתח בפרסומות טלוויזיה וכו. האיש נערץ ע"י העם כי הוא מקרין עושר אפוף בחשיבות ובאגו גדול מאד.
אולם אין הרבה אשר יודעים כי מר גאידמאק, מצא לו מקלט בישראל מפני הרשויות הצרפתיות ובמקביל מהאיחוד האירופי. וכל זה מדוע?
היום התפרסם בעיתון http://www.liberation.fr את דרישות התובע הראשי של צרפת מבית המשפט כנגד גאידמאק וחברים..שש שנות מאסר בפועל וחמש מיליון אירו קנס על השתתפותו בסחר נשק אסור עם אנגולה בעת מלחמת האזרחים אשר התנהלה שם בשנות התשעים. גאיידמאק וחברו פייר פאלקון ועוד כארבעים איש! בינם שר לשעבר ובנו של הנשיא מיטראן, דבר אשר לא מוסיף כבוד גדול לצרפתי, כולם מואשמים בסחר של נשק לא חוקי מברית המועצות לשעבר לעבר אנגולה בסכומי עתק המתקרבים למיליארד אירו.
אחת מהסיבות אשר בעדה דורש התובע הראשי של צרפת, קנס כל כך גדול ממר גאיידמאק , היא העובדה כי הוא ברח מצרפת לישראל ע"מ לקבל בה מקלט וזאת לעומת חברו פייר פאלקון, גם הוא נמצא בישראל, אשר הופיע לפני בית המשפט הצרפתי ולכן נדרש לקנס קטן יותר. זה אינו פרט חשוב כשלעצמו מעבר לעובדה אשר מראה כי ישראל משמשת עיר מקלט לעברייני צמרת בעלי אמצעים כספיים גדולים במיוחד. טעם טוב יש לה למדינה שלנו.
דברים אלו נכתבים לא כנגד מר ארכדי גאיידמאק ושות. אלא ע"מ להראות מחדש את הנטייה של המדינה מחד ואת אשר אוהבים אזרחיה מאידך. כסף וכוחניות מלווים בגזענות מגדרית ואחרת. חבל כי כך , אך זו מציאות אשר הולכת ומתחזקת מיום ליום ופוגעת הן בשמה של המדינה ובטח בזה של אזרחיה מהשורה.
יכול להיות כי למר גאיידמאק יש עוד סיבות לשמור על שקט בחודשים האחרונים , אך לעבדכם הנאמן לא ידוע על כך וגם לא מעניינו, שמה הטוב של ישראל ושל אזרחיה, שלטון נקי מחקירות , זה אשר מעניין על מנת ונוכל להמשיך לחיות כאן כמדינה בתוך העמים.
(אנגולה-גייט מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית קפיצה אל: ניווט, חיפוש
אנגולה-גייט (צרפתית: l'angolagate) הינה פרשת מכירת נשק בלתי חוקית לממשלת אנגולה בסוף תקופת מלחמת האזרחים שהתחוללה במדינה, בין השנים 1993 ל-2000. על פי חשדות המשטרה הצרפתית, שווי העסקות שבוצעו היה כ-790 מיליון דולר. העסקות כללו מכירת טנקים, מוקשים, להביורים, מסוקים, ספינות מלחמה ועוד[1].
בפרשה מעורבים רבים, ובהם ניתן למנות את ז'אן כריסטוף מיטראן - בנו של נשיא צרפת דאז פרנסואה מיטראן, שארל פסקואה, שכיהן בעבר כשר הפנים בצרפת, ואנשי העסקים פייר פאלקון וארקדי גאידמק. נגד פאלקון וגאידמק, הנחשבים שני החשודים העיקריים בפרשה, הוצאו צווי מעצר בינלאומיים [2]. בראיון שנערך עימו, טען גאידמק כי מדובר בסחר חוקי בנשק וכי בכל מקרה הוא לא היה מעורב באופן ישיר בסחר, בתפקידו כממונה על הפיננסים של אנגולה [3].
מקור: http://he.wikipedia.org/wiki/%d7%90%d7%a0%d7%92%d7%95%d7%9c%d7%94-%d7%92%d7%99%d7%99%d7%98 )