במדינה אשר נכנעת לעסקנות הדתית מה נתפלא שהמשק מפסיד מיליונים מקיצור שעון הקיץ.
שעון הקיץ מוגדר כשעון הנהוג באופן מקומי למשך תקופה כלשהי בשנה. לרוב בין האביב לסתיו. השינוי מתבטא לרוב בהזזת השעון קדימה. שינוי השעה הרשמית אמור להבטיח את שהייתה של השמש בשמיים ברוב שעות היום ,ובכך להפחית את הצורך בשימוש באור מלאכותי.
הסיבות להחלת שעון הקיץ
הסיבות להנהגת שעון הקיץ הן כלכליות בעיקרן. השעון גורם לאנשים להקדים את קימתם כך שהם קמים סמוך יותר לזריחת השמש . למשל: אם אדם קם בחמש בבוקר והשמש זורחת בשש הוא מפסיד שעת שינה, אך כאשר מזיזים את השעון נוצר שיוויון בין זריחת השמש לשעת ההשכמה של אדם והוא אינו מפספס זמן וכן הדבר חוסך חשמל. כמו כן נטען כי שעון הקיץ משפר את איכות השנה כיוון שהוא מאפשר לאנשים לישון יותר זמן. עובדה זו משפרת את העירנות ופריון העבודה וכן מצמצם את תאונות הדרכים.
אך למרות יתרונות אלו שעון הקיץ בישראל הוא קצר יחסית לשאר מדינות העולם וזאת בשל סירובן של המפלגות הדתיות להאריכו בשל חודש הסליחות. כיום מונהג השעון עפ"י פשרה שנוסחה בשנת 2006 בין שר הפנים דאז אופיר פינס ליו"ר העבודה והרווחה דוד אזולאי מש"ס לפיה השעון יונהג משבוע לפני חג הפסח עד שבוע לפני יום כיפור. לשם השוואה: בארה"ב מונהג שעון הקיץ במשך 238 יום ובישראל מונהג השעון במשך 182 יום. דבר זה מהווה בזבוז למשק אשר אינו חוסך באנרגיה וחשמל.