מס' צפיות - 284
דירוג ממוצע -
בורסה ושוק ההון: סקירה שבועית
האם הראלי מתפוגג?
מאת: חזי קלפקה 16/05/09 (17:05)

סקירה שבועית 16.5.2009

 

שבוע של מימושים עבר על הבורסות בעולם בכלל ועל הבורסה בתל אביב בפרט.

  

האם היה זה שבוע של מימושים בדרך לעליה נוספת? או שמא היה זה שבוע מפנה בבורסות המאותת על תיקון חד למטה לאחר ראלי של חודשיים? אתייחס והביע דעתי לסוגיה זו בהמשך הסקירה.

  

בסיכום שבועי ירד מדד המעוף ב- 1.33 אחוז, מדד 100 ב- 2.1 אחוז, מדד 75 ב- 5.07 אחוז, מדד הבנקים ירד רק ב- 0.73 אחוז, מדד הנדל"ן ב- 0.56 אחוז, והתל טק צנח ב- 4.97 אחוז. המחזורים הצטמצמו לעומת השבועות הקודמים והיו באיזור 1.3 מיליארד שקל בממוצע ליום, וסטית התקן הגלומה באופציות המעוף עלתה לרמה של 27-29 אחוז, דבר המצביע על חשש כלשהוא בשוק מתנודה גדולה אפשרית בשבוע הבא.

  

מדד הדאו  גונס ירד השבוע ב- 3.6 אחוז, הנאסדק ב- 3.4 אחוז, האס אנד פי ב- 5 אחוזים, ואילו מדד ראסל 2000 ירד ב- 7 אחוזים, ולמעשה מבטא חשש גדול לסיכוי המשך הראלי בן החודשיים.

  

גם באירופה ירד מדד הדקס השבוע ב- 3.6 אחוז, הפוטסי האנגלי ב- 2.55 אחוז, וקאק הצרפתי ב- 4.33 אחוז.

  

ושוב לשאלה הגדולה והחשובה.מה יקרה בשבוע שבועיים הקרובים. ? האם דשדוש והמשך עליות או שמא תנודתיות ונפילה מטה?

  

ההרגשה בארה"ב הינה כי המשבר מתחיל להיות מאחורינו חזקה מההרגשה כי נתוני המקרו הרעים יכולים להובילנו להתרסקות.מומנטום זהה לכך אנו רואים בשוק הישראלי, אל אף המדד הגבוה שהתפרסם אתמול, אל אף הציפיות למדדים חיוביים ביוני וביולי, ואל אף התקציב שעבר השבוע.

  

סנטימנט זה של ציפיה לטוב יותר הגדול מהפסימיות להתרסקות מניע את המשקיעים המוסדיים בארה"ב ובישראל, את מנהלי הקרנות, והמשקיעים הפרטיים,  " לצאת מהבונקר" בו התחפרו בדמות קרנות שקליות, ולהתחיל לגבש את תיקי המניות לשנתיים הקרובות. תנועה זו של אופטימיות גבוהה מהפסימיות בשווקים, בולטת על רקע של שבוע מימוש לאחר כתשעה שבועות ירוקים,על רקע נצנוצי המקרו הטובים בארה"ב, על רקע הודעת מקורבי אובמה כי נבלמה הנפילה החופשית בכלכלה האמריקאית, ועל סמך העובדה שגולדמן זקס וגיי פי מורגן בוחנים את האפשרות להחזיר כבר עכשיו את כספי הסיוע שקיבלו ממשלת ארה"ב בכדי לעבור את המשבר.

  

עד כה הקטר שהוביל את העליות בארה"ב היו מדדי הפיננסים והבנקים, ובדומה לכך גם מניות הבנקים בישראל.סביר להניח כי קטר זה לא יוכל להמשיך ולהוביל את רכבת העליות, ולכן בחינת האפשרות להמשך גל העליות בארה"ב תלויה בנתוני המקרו , ובהסתכלות על מדדי המניות בתחומי הטכנולוגיה , המדיה, ומניות הסחורות. אלה הן הענפים שצריכים להוביל בתקופה הקרובה את מדדי המניות בארה"ב, ובמידה והן תיקחנה את פיקוד ההובלה הרי שיש סיכוי רב להמשך הראלי בארה"ב , והשפעתו על המשך העליות גם בישראל.

  

מדד הנאסדק כל עוד הוא משייט ברמות ה- 1650-1700 יש לראות בכך סיכוי להמשך העליות בתנאי שרמת ה- 1700 תפרץ ותגיע לרמת ה- 1740 ויותר.ירידה מ- 1650 ושבירת ה- 1600 מטה תאותת על שינוי כיוון לירידות בטווח הקצר.

  

הדאו כל זמן שמתייצב ברמה הגבוהה מ- 8220 הרי זה איתות להמשך עליות . פריצת רמת ה- 8400 תבטא אמון רב בהמשך העליות, ואילו שבירת  רמת ה- 7780 תהווה איתות שלילי לירידות..

  

האס אנד פי ייבחן ברמת ה- 900 .נסיגה אל מתחת ל- 875 תאותת על סיכוי לגל יורד ואילו שבירת ההתנגדות ב- 900 והתייצבות ברמת ה- 940-950 תביע דעה נחרצת להמשך העליות.

  

גם בישראל אפשר לעקוב אחר התנהגות מדד המעוף כמבחן לכיוון השוק , בהיותו המושפע העיקרי מהקורה בבורסות וול סטריט.רמת ה- 820 נקודות הינה  " רמת הפיבוט" , וכל זמן שאנו נמצאים מעליה יש סיכוי לעליות. השבוע ראינו כי רמת ה- 847 היוותה רמת התנגדות אותה לא הצליח השוק לעבור, ואילו רמת ה- 820 היוותה רמת תמיכה אותה לא הצליח השוק לשבור מטה. לכן אעריך כי רק שבירת רמת ה- 847 במחזור גבוה והתיצבות מעליה ברמה של 855-860, תהווה איתות מובהק להמשך העליות לרמה של 900-910 . שבירה מטה של רמת ה- 820 ייתכן ותיעצר ברמת ה- 790-800 , אולם שבירה מטה של רמה זו תאותת על אפשרות לגל יורד עד לרמה של 700 נקודות.

  

השאלה היא תוך כמה זמן נקבל כיוון למצב שהצגנו. אין מי שיכול להגיד במפורש כמה זמן זה ייקח, הכל הן הערכות אישיות לפי מיטב הבנתו של הסוקר המעריך , אשר עוקב אחרי השוק ומקווה לקבוע את כיוונו,בהתאם לתנועות המדדים.

  

להערכתי בשבועיים הקרובים עד לפקיעה, במידה ואין קריסה רבתי בארה"ב אזי בישראל ספק רב אם תשבר רמת ה- 820 ובטח בספק גדול מאוד מאוד האם תשבר מטה רמת ה- 800 . מפת הפוזיציות, אפילו שהיא יכולה להשתנות במהרה ולהטעות בגדול, נמצאת ברמת ה- 820-840 , הביקושים למניות גדולים וכסף רב זורם  שוב לאפיק המנייתי , ורוב הממשים את רווחי הראלי האחרון ממשים ללא הורדת מחיר , או בהורדת מחיר קלה בלבד. בארה"ב בשבועיים הקרובים אין הרבה נתוני מקרו, ומדד הויקס עומד על 33 אחוז, ואולי מצביע על יציבות, אבל בטח שאינו מצביע על קססטורפה ופחד.

  

לאחר הפקיעה וחג השבועות ייקבע לדעתי הכיוון בהתאם לרמות התמיכה במדד המעוף שהוצגו לעיל, תוך שימת דגש על התנהלות התקציבית של הממשלה , על הנעשה בארה"ב, וכמובן תחת ההנחה שתקופת הורדת הריבית בישראל הסתיימה, האינפלציה דופקת בדלת ברמה שנתית של כ- 3 אחוז, והעלאות הריבית כנראה יגיעו בסוף הקיץ או בתקופת החגים.

  

לסיכום:השבוע ראינו בשוקי העולם וגם בישראל כי הראלי מאבד ממהירותו וחוזקו. השאלה האם הוא מתפוגג או שמא רק עצר להתרעננות היא זו שעומדת למבחן בשבוע- שבועיים הקרובים. יש לכן להמשיך ולעקוב אחרי התנהגות המדדים בארה"ב ובישראל , בהתאם לרמות התמיכה וההתנגדות שהוצגו לעיל, ולפי התנהלות המדדים ובהתיחס לרמות אלה לקבל החלטות.השוק בארץ לדעתי עומד להיות תנודתי ברמות שבין 800 ל- 847, ורק פריצה של אחד מרמות אלה יראו כיוון לקבלת החלטות. כל עוד התנודתיות הינה בתחום הנ"ל כדאי להמנע מקבלת החלטות לגבי מנית, ולגבי סוחרי האופציות באם חפצים הם לפעול  עליהם להיות זהירים ולעקוב בהתמדה אחר התנהלות המדדים, תוך מימוש רווחים מהיר, או יציאה בהפסד מזערי ככל האפשר מפוזיציות שהתבדו לרעה.

  

הדולר בתקופת אי וודאות כזו דרכו להתחזק בהיותו מפלט למשקיעים , הרואים בו עוגן בטוח לאי וודאות בשווקים וגם כעוגן להגנה בפני אינפלציה. לכן יש סיכוי שנראה אותו שוב מתקרב ואף חוצה את רמת ה- 4.20 שקל לדולר.

  

שבוע טוב וזהיר.

  

הכותב הינו מנהל תיקים ברישיון הרשות בחברה לניהול תיקים, ויתכן והינו משקיע בניירות ערך ובאופציות שונות , לכן אין לראות בסקירה זו משום המלצה לפעולה כל שהיא בשוק ההון.

  

לסיוע , הדרכה ולימוד מעוף ושוק ההון , ולניהול תיקים   טל:050-5510082

הכותב הוא מנהל תיקי השקעות ברישיון הרשות לניירות ערך בחברה לניהול תיקים.מרצה בכיר בשוק ההון במכללות שונות.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר