מס' צפיות - 140
דירוג ממוצע -
האם ניתן לבקש הקטנת גובה המזונות?
לעיתים המצב הכלכלי משתנה. האם הורה יכול לבקש מבית המשפט להקטין את גובה המזונות שהוא משלם?
מאת: עו"ד איילה תל-פז 02/05/10 (14:49)

שאלה:

"אני אב לשני ילדים וגרוש מזה כ- 10 שנים. לאחרונה, עקב קיצוצים משמעותיים במקום עבודתי משכורתי קטנה. בנוסף, גרושתי התמנתה לתפקיד בכיר בחברה בה היא עובדת. האם בנסיבות אלו אני יכול וזכאי לבקש הקטנת גובה המזונות"?

  

תשובה:

"חובתו של אב לזון את ילדיו הורחבה בפסיקת בתי המשפט ובתי הדין הרבניים וכן בתקנות עד לגיל 15. יחד עם זאת, וברוח השוויון, הכירה הפסיקה בעובדה כי במקרים מסוימים יש באפשרותן של חלק מהנשים, המגיעות לתפקידים בכירים ומשתכרות דיין, להשתתף במזונות הילדים. בית המשפט ישקול את השתתפותה של אם במזונות ילדיה כאשר הילד מעל גיל 15.

שאלת הקטנת מזונות ילדים תיבחן במקרה בו טוען האב כי התרחש שינוי מהותי וממשי בנסיבות חייו מאז נחתם הסכם הגירושין, והתנאים לאורם נקבע גובה המזונות המקוריים השתנו באופן ממשי. חשוב לציין, כי מאחר ומעצם טיבו הסכם הגירושין הינו הסכם צופה פני עתיד, לא יזדרז בית המשפט באופן מהיר לשנות ולהפחית את גובה המזונות הקבועים.

דרך המלך במקרה זה, היא לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה לשינוי גובה המזונות. בבואו לבחון את כושר פרנסתו של האב, בודק בית המשפט את כלל הכנסותיו הן ממקום עבודתו והן מנכסים בבעלותו או נכסים המצויים ברשותו. עד היום, לא הכירה הפסיקה בקיצוצים במקום העבודה כעילה להקטנת מזונות של אב, אולם ייתכן ובמידה והילדים מעל גיל 15, יוקטן גובה המזונות גם בשל משכורתה הגבוהה של האם ולא בגלל הקיצוצים במקום עבודת האב".    

הכותבת היא עורכת דין בעלת משרד עצמאי המתמחה בדיני משפחה ומעמד אישי, נדל"ן וייעוץ משפטי מסחרי.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר