מס' צפיות - 101
דירוג ממוצע -
ח"כ רוחמה אברהם הצליחה להעביר את הצעת החוק להקמת מועצה לביטחון תזונתי
מליאת הכנסת אישרה השבוע בקריאה שנייה ושלישית, את הצעות החוק של ח"כ רוחמה אברהם, ביוזמת עמותת ידיד. הצעת החוק מקדמת הקמת מועצה לאומית לביטחון תזונתי במשרד הרווחה והשירותים החברתיים. בתגובה לאישור הצעת החוק, אמרה ח"כ רוחמה אברהם בלילא: "הקמת המועצה מעגנת את חובתה של הממשלה לדאוג לבטחונם התזונתי של אזרחיה".
מאת: רוחמה אברהם 31/07/11 (12:30)

מליאת הכנסת אישרה השבוע בקריאה שנייה ושלישית, את הצעות החוק של ח"כ רוחמה אברהם, ביוזמת עמותת ידיד. הצעת החוק מקדמת הקמת מועצה לאומית לביטחון תזונתי במשרד הרווחה והשירותים החברתיים. בתגובה לאישור הצעת החוק, אמרה ח"כ רוחמה אברהם בלילא: "הקמת המועצה מעגנת את חובתה של הממשלה לדאוג לבטחונם התזונתי של אזרחיה".

המועצה שתוקם, תהיה הגורם המקצועי הרשמי שיעסוק בקביעת מדיניות הממשלה בנושא הבטחון התזונתי. הצעת החוק עבדה בתמיכת הממשלה, ולאחר ששר הרווחה והשירותים החברתיים, ח"כ משה כחלון, הודיע, עם כניסתו לתפקידו, כי הוא תומך בהקמת גוף מקצועי אשר יפעל להסדיר בצורה נכונה את פתרונות ההזנה במדינת ישראל תוך בדיקת אפשרויות שונות מלבד חלוקת מזון על ידי העמותות ובתי התמחוי.

 

כרבע מהישראלים סובלים מאי בטחון תזונתי
בנוסף אמרה ח"כ רוחמה אברהם: "הקמת הקמת המועצה מעגנת את חובתה של הממשלה לדאוג לביטחונם התזונתי של אזרחיה. אני מודה לשר הרווחה שהבין את החשיבות בהקמת המועצה וקוראת לו לפעול במהירות כדי להקימה בתוך זמן קצר ביותר".

עוד הוסיפה ח"כ אברהם בלילא ואמרה כי "כמעט כרבע מהישראלים סובלים מאי בטחון תזונתי במידה זו או אחרת, המתבטא, בין היתר, בכך שהורים מוותרים על מזון על מנת לספק אוכל לילדיהם ובמקרים חמורים, לא מסוגלים לדאוג לאוכל לילדים ללא סיוע חיצוני. במדינת ישראל כ-60% מהסובלים מחוסר ביטחון תזונתי הם יהודים, מתוכם כ-20% הם עולים חדשים, וכ-20% ערבים.

פתרון לבעיה הכאובה
לדברי ח"כ אברהם "בסקר שערך לבקשתי מרכז המחקר והמידע של הכנסת עולה כי 54% מהציבור בישראל סבור שהמדינה צריכה לדאוג למשפחות שאין להן מספיק אוכל באמצעות משרדי הממשלה, בשיתוף עם עמותות מהמגזר ההתנדבותי, ועוד כרבע (26%) סבור כי המדינה צריכה לדאוג למשפחות שאין להן מספיק אוכל באמצעות משרדי הממשלה, ללא עמותות מהמגזר ההתנדבותי".

"המסקנה היא ברורה", אומרת ח"כ אברהם "מדינת ישראל צריכה ליטול אחריות על ביטחונם התזונתי של אזרחיה ולא להותיר אחריות זו בידי עמותות וגופים פרטיים. הצעת החוק מציעה תשתית ארגונית, תכנונית, ומעשית לפתרון בעיה כאובה זו.

 

בעמותת "ידיד" אשר יזמה וכתבה את הצעת החוק אמרו לאחר ההצבעה כי "אנו שמחים שלאט לאט מקבלת הממשלה את האחריות לדאוג לביטחונם של אזרחיה בתחום התזונה ובכוונותינו להמשיך ולקדם חוקים נוספים בתחום זה וביניהם הרחבת חוק ההזנה בבתי הספר, מתן ארוחת בוקר לתלמידים שאינם זכאים לארוחה חמה ביום הלימודים ועוד." תפקידה של המועצה יתמקד בסופו של יום במניעת הרעב בקרב 1.5 משפחות עניות בישראל ובצמצום המצוקה בקרב 800 אלף הילדים העניים.

תפקידה של המועצה יתמקד בסופו של דבר במניעת הרעב בקרב1.5 מיליון משפחות עניות בישראל ובצמצום המצוקה בקרב 800 אלף הילדים העניים.

הכותבת היא ח"כ רוחמה אברהם – סגנית יו"ר הכנסת לפרטים נוספים על פועלה כנסו לאתר : http://www.ruhama-avraham.co.il/

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר