מס' צפיות - 179
דירוג ממוצע -
מפלגת העבודה צריכה להעמיד אלטרנטיבה לממשלת הימין הקיימת
אראל מרגלית, המומעד לראשות מפלגת העבודה, שוחח היום עם עמית סגל וקובי אריאלי במסגרת התוכנית "זוג או פרט", ששודרה הצהריים בערוץ הכנסת. מרגלית התייחס לדחיית הפריימריז ואמר כי "פנקס הבוחרים לא מוכן ומפלגת העבודה לא לקחה לעצמה מספיק זמן. יש לקיים את הפריימריז במועדן החוקי, דהיינו לפחות 42 יום מפרסום הפנקס".
מאת: אראל מרגלית 31/08/11 (17:37)

אראל מרגלית, המומעד לראשות מפלגת העבודה, שוחח היום עם עמית סגל וקובי אריאלי במסגרת התוכנית "זוג או פרט", ששודרה הצהריים בערוץ הכנסת. מרגלית התייחס לדחיית הפריימריז ואמר כי "פנקס הבוחרים לא מוכן ומפלגת העבודה לא לקחה לעצמה מספיק זמן. יש לקיים את הפריימריז במועדן החוקי, דהיינו לפחות 42 יום מפרסום הפנקס".

במהלך הראיון הדגיש מרגלית את רצונו לראות את מפלגת העבודה מתחדשת ואמר כי "מפלגת העבודה צריכה להחליט - היא רוצה להתחדש או להיות אותה מפלגה בפיה וליבה אינם שווים. מפלגת העבודה צריכה להיות מפלגה מובילה ולא נגררת.". סגל ואריאלי שאלו את מרגלית לגבי איך הוא רואה את השתלבותו במירוץ והלה השיב: "הצטרפתי לתוך התהליך כשמפלגת העבודה הייתה על הקרשים עם 3 מנדטים בסקרים. יצאנו ערב-ערב למפגשים והצלחנו לצרף אלינו אלפים מכל שכבות האוכלוסיה. האנשים האלה רוצים עידן חדש במפלגה ובשביל זה צריך פרצוף חדש - אדם שעשה ומביא עוצמה כלכלית ואמירה חברתית לתוך הפוליטיקה הישראלית".

 

מרגלית גם התייחס להתבטאויותיה של שלי יחימוביץ בנושא ההתנחלויות ואמר: "אני יכול להתווכח עם שלי יחימוביץ עד מחר. יש לי דיעה מוצקה לגבי ההתנחלויות והיא שונה מזו של שלי", הוא הוסיף דימוי מתחום מתוך עולם הספורט. "בעברי כרכז נבחרת הנוער של ישראל בכדורסל, התפקיד שלי היה לקחת את הקבוצה קדימה. כך אני רואה גם במפלגת העבודה. צריך למצוא את הדרך לרוץ ביחד במקום להתווכח אחד עם השני".

"אור לגויים במקום מצור ופחד"

לגבי החזון של מפלגת העבודה אמר מרגלית כי "המפלגה צריכה להציג את האלטרנטיבה לחזון של ליברמן וביבי. האלטרנטיבה היא להוביל תפיסה כלכלית של כלכלה חברתית ולא קפיטליזם חזירי, יחד עם שאיפה מתמדת להסדר מדיני, כמו שהיה בימי רבין. הבחירה הין בין התפיסה של בן ציון (אביו של נתניהו) המייצגת מצור ופחד לבין "אור לגויים" תפיסתו של בן-גוריון, אבינו הרוחני".

אראל מרגלית הביא תמיכה בראשי המחאה החברתית, למרות שלאחרונה הושמעו כלפיהם ביקורות שונות. "אנחנו לוקחים את החבר'ה הצעירים האלה, מסתכלים על הטעויות שלהם ומבקרים אותם. אבל אני רוצה לשאול האם ב- 50 השנה האחרונות היה תהליך בו עם שלם יצא לכיכרות? מתי בפעם האחרונה ישבו סטודנטים צעירים לצד מחוסרי דיור או אמהות חד הוריות? האם היה פעם דבר כזה שהעם יצא והקשיב לעצמו? אני חושב שזה דבר גדול שנראה את התוצאות שלו בעתיד".

לבסוף נשאל מה יותר טוב למתמודד בתקופה כזאת - להיות עשיר או עני?

"אני חושב שמתמודד בתקופה כזאת בראש ובראשונה צריך להיות קשוב ולמה שמתרחש בעם. הוא צריך להיות עם נשמה חזון ויכולת ביצוע. העם צריך מישהו שיידע לכוון אותו יחד עם קבלות של עשייה"

הכותב הוא יזם היי-טק ויזם חברתי מירושלים. מייסד ושותף מנהל בקרן ההון-סיכון הבינלאומית JVP. בימים אלו אני מתמודד על ראשות מפלגת העבודה מתוך אמונה שלמה בצורך לשנות את נוף העשייה הציבורית במדינת ישראל.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר