העיתון הבריטי "סאנדיי טיימס" מאשש כמעט בוודאות את מה שהעולם יודע ומצביע על ישראל כחשודה המרכזית ברצח המדען אחמד רושן
העיתון הבריטי "סאנדיי טיימס" מפרסם היום את מהלך האירועים שהובילו לרציחתו של המדען האיראני.
לפי הפרסום סוכני מוסד אשר הושתלו באיראן הם שביצעו את פעולת החיסול.
הדברים מתפרסמים בנוסף למאמר שנכתב בירחון האמריקאני "פוריין פוליסי" המצביע על ישראל כחשודה המרכזית בביצוע פעולה זאת.
בנוסף לתיאור פעולת החיסול, העיתון מצטט מקור ישראלי כטוען שההתנקשויות במדעני הגרעין הן הקדמה למבצע צבאי, ולא נסיון אלטרנטיבי לעצור את איראן. לדבריו, מטרת החיסולים היא נסיון להבטיח כי לאיראן יהיה קשה יותר לשקם את הפרויקט הגרעיני אם זה יופצץ.
פעולת החיסול של רושן תוכננה, כמו קודמותיה, במשך חודשים, וכללה עבודת מעקב ואיסוף מודיעין ממושכת. לפי הפרסום בטיימס, קבוצות קטנות של סוכנים ישראלים תצפתו על נקודות מפתח בטהראן, הרלוונטיות לחיסולו של רושן בן ה-32.
וכך כאשר המדען רושן אשר שימש כסגן מנהל המתקן להעשרת אוראניום בנתאנז, התכוון לעזוב את ביתו , בוצע עליו מעקב מבית סמוך.
לפי העיתון, בבוקר ההתנקשות הם הבחינו לפתע בכמה מכוניות נמלטות ואנשים רצים מהמקום. מיד לאחר מכן, ניידות משטרה שעטו לרחובות הסמוכים. סוכן אחר, שתפקידו ניטור רשתות רדיו בין משטרת איראן וכוחות הביטחון, דיווח כי מורגשת פעילות שחורגת מהרגיל. בשלב זה תהו הסוכנים אם המבצע נחשף, אך המשיכו בו.
קצת לפני השעה 8:00 בבוקר הגיע לביתו של רושן, ראזא קאשקאי, נהגו ושומר ראשו. קאשקאי שהכיר את הסכנה הנשקפת למדען בדק מתחת למכונית ובמכסה המנוע של פג'ו 405 ששימשה את רושן וחיכה לו.
דקות לאחר מכן נכנס רושן למכונית והמבצע יצא לדרך. סייען של המוסד דיווח בהודעת טקסט מאובטחת כי המדען יצא מביתו ושקאשקאי נוהג במכונית, פרט קריטי, מכיוון שיכולתו להגיב בתור שומר ראשו נפגעה.
בשלב זה, מפקד חוליית המתנקשים קיבל את ההחלטה הסופית. "צאו", הוא פקד לסוכנים שהמתינו על אופנוע במקום מסתור. הם עזבו מייד והחלו לנסוע ברחובות טהראן הסואנים. האופנוע האיץ כדי להגיע בזמן לרחוב גול נאבי, בו עבר רושן דרך קבע בדרכו לעבודה.
ב-8:20 הם הבחינו במכונית הפיג'ו - היעד. שני הרוכבים ביצעו בדיקה מהיה כי רושן אכן יושב במושב שליד הנהג ומייד לאחר מכן הצמידו מטען שהוצמד במגנט למכונית. האופנוע נעלם מהרחוב וחומר הנפץ הפלסטי, שתוכנן לפגוע במלוא העוצמה בצד הנוסע התפוצץ תשע שניות מאוחר יותר. המדען נהרג במקום וקאשקאני שנפצע קשה, מת מאוחר יותר בבית החולים.
חשוב לציין כי המדענים שחוסלו בשנתיים האחרונות היו רובם ככולם חוקרים במחלקות לפיזיקה גרעינית באוניברסיטאות האיראניות, שפעלו בחשאי בשביל תוכנית הגרעין הצבאית - במה שמכונה קבוצת הנשק. זהו תהליך הנדסי בעיקרו, שכולל הכנסת חומר הביקוע לפצצה, ויצירת מנגנון שיאפשר את הפיצוץ הגרעיני.
המסקנה הינה: שכדי לעצור את פרוייקט הגרעין האיראני צריך שילוב שלמלחמת צללים מסתורית לצד סנקציות יעילות וכואבות.