מס' צפיות - 291
דירוג ממוצע -
עוגת טארט טאטן
מאת: איציק גיני 16/08/18 (14:55)

עוגת התפוחים ההפוכה הקלאסית הצרפתית, , פופולרית מאוד מדובר בטארט  שעשוי בצק עלים או פריך

 

תפוחים ושכבה של קרמל סוכר שהופכים אותה בזמן ההגשה.

 

בדרך כלל מגישים חמה כשלצידה גלידה או קצפת.

 

מקורו של המתכון בצרפת היא הומצאה בטעות ע"י האחיות סטפני וקרולין טאטן שניהלו מסעדה  בשם מלון טאטן שקיימת עד היום.

 

בעונת הצייד נהגו לבוא ציידים רבים , ובערה היו נוהגים לסעוד במלון  טאטן.

 

סטפני שהתמחותה הייתה בעיקר בישולים,  באחד הימים במהלך האפייה שכחה להוסיף את בצק העלים לטארט שהכינה היא החליטה להמשיך ולאפות את העוגה שונה

 

מהרגיל ובסיומה הגישה אותה הפוכה.

...

קהל הסועדים אהב את העוגה ההפוכה והמנה זכתה להצלחה גדולה, ועל כך זכתה שהעוגה תיקרא על שמה  טאטן.

 

 

לעוגה האהובה והפופולרית יש מספר גרסאות שניתן להכינה גם עם פירות  אחרים.

 

מתכון לטארט טאטן

מחבת בקוטר 26

לבצק

180 גר’ (⅓1 כוסות) קמח 
120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כפות מים קרים2
 כפות אבקת סוכר2
קורט מלח
חצי כפית מיץ לימון

למילוי

תפוחים – עיגולים או חצויים.
100  גרם חמאה
גר’ (¾ כוס) סוכר150

להגשה

גלידת וניל או קצפת.

אופן ההכנה

לבצק

שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומעבדים עד שנוצר כדור בצק.

עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך 3–4 שעות.

מוציאים את הבצק אל משטח מקומח.

מרדדים בעזרת מערוך לעיגול בקוטר 26 ס”מ.

למילוי

מחממים תנור ל–180 מעלות.

8- 10 תפוחים קלופים נטולי ליבה..

במחבת בקוטר 26 ס”מ (עם ידית מתכת – כזו שניתן להכניס לתנור) ממסים את החמאה יחד עם הסוכר.

מבשלים על להבה בינונית 5–6 דקות או עד שהסוכר מזהיב ומתקבל קרמל יפה וחלק.

מערבבים בעדינות במהלך הבישול.

. מסירים את המחבת מהאש.

כשמסדרים שכבה אחת של פרוסות תפןחים על תחתית המחבת. מעליהן מסדרים שכבה שנייה של תפוחים.י

מחזירים לאש ומבשלים על להבה נמוכה כחמש דקות.

מניחים את הבצק מעל התפוחים.

1מעבירים לתנור ואופים כ–25 דקות עד שהבצק זהוב.

מוציאים ונותנים למאפה להתקרר מעט.

הופכיםבזהירות רבה אל מגש הגשה. מגישים חם עם כדורי גליה או קצפת

עוגת טארט טאטן הינה קינוח מושלם לסיום ארוחה.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר