מס' צפיות - 1266
דירוג ממוצע -
סיר קוסקוס – מה זה ואיך קונים סיר בצורה נכונה?
מאת: bestlink 15/12/22 (15:12)

אחד המאכלים האהובים ביותר על ישראלים, לא משנה מאיזו עדה אנחנו ובאיזה בית גדלנו, הוא קוסקוס. המאכל אשר הגיע מאזור המגרב, צפון אפריקה, הפך להיות מאוד פופולארי בישראל במשך השנים בזכות עולי צפון אפריקה שהכניסו אותו למטבח הישראלי. עם השנים, באופן טבעי, הוא גם קיבל יותר ויותר צביון ישראלי, מקורי, שבא לידי ביטוי בתבלינים ותוספות שונות. כך מצד אחד נשמר המאכל המקורי, עליו ולצידו נוספו דברים אחרים, חדשים, מהמטבח המקומי.

 

להכין קוסקוס זה לא דבר מורכב מדי, כל מה שצריך זה סולת, שמן זית, פלפל לבן ומלח. כך מכינים את המאכל עצמו. בשביל התוספות השונות, יש להשתמש בירקות כגון גזרים, קישואים, תפוחי אדמה, בצלים, כרוב, וכן תבלינים שונים. ניתן להגיש את המאכל בצורתו הרגילה ואפשר בתור מרק.

 

על מנת להכין אותו אזי שיש צורך לרכוש סיר קוסקוס. מדובר בסיר ייחודי אשר שונה מסירים רגילים, ויחד עם זאת אפשר למצוא אותו היום בלא מעט חנויות ואתרי אינטרנט שמוכרים מוצרי מטבח, הן ללקוחות פרטיים והן למסעדות, בתי קפה ובתי עסק אחרים שעוסקים בהכנת מזון.

 

 

סיר קוסקוס הוא סיר אידוי אשר המבנה שלו הוא ייחודי, הוא מגיע בצורה מעוגלת יותר, עם מכסה המאפשר לסגור אותו בצורה הרמטית, על מנת שיהיה ניתן לאדות את המרכיבים השונים בצורה אופטימאלית. הסיר מגיעים בגדלים שונים, כשבין היתר, אפשר למצוא סירי קוסקוס בגודל 5 ליטר ואף יותר.

 

איך רוכשים סיר קוסקוס?

 

בשביל לרכוש היום סיר קוסקוס, יש צורך לבדוק תחילה כיצד הוא בנוי ומעוצב. זאת על מנת שנוכל לדעת בוודאות כמה חומר נוכל להכניס אותו וכמה מנות נוכל להכין בעזרתו. חשוב כמובן לוודא גם שיהיה לנו נוח לעבוד איתו בצורה סדירה ונוחה.

 

כמו כן, אנחנו צריכים לבדוק את החומרים מהם עשוי הסיר. אפשר למצוא סיר קוסקוס עשוי נירוסטה שיכול לשרת אותנו נאמנה במשך תקופה ארוכה. הוא יישמר היטב ויהיה אפשר לנקות אותו בקלות ולחזור ולהכין בו מנות נוספות של קוסקוס בעתיד.

 

אנחנו יכולים כאמור, למצוא דגמים שונים של סירי קוסקוס אשר יכולים להתאים לשימוש פרטי וכן לשימוש מסחרי ועסקי. לפני שאנחנו רוכשים סיר מסוים, עלינו לאפיין את הצרכים שלנו ואז יהיה לנו הרבה יותר קל לבצע את הרכישה.

 

לא רק סיר

 

כשמדברים על סיר קוסקוס, עלינו לקחת בחשבון שאין הכוונה רק למתקן בו אנחנו מכניסים את המרכיבים אלא הסיר צריך לכלול מסננת אידוי מתאימה לצרכים שלנו, וכן אנחנו צריכים לשים לב למכסה שאנחנו מקבלים עם הסיר בשביל שנוכל לסגור אותו היטב ולבצע את האידוי כפי שאנחנו רוצים.

 

בעיקרון סיר קוסקוס כולל שלושה חלקים, אך אפשר גם למצוא מקומות שמוכרים כל חלק בנפרד, במידת הצורך.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר