נכון שקשה למצוא עבודה שווה היום? זה מביא אותי למושג החדש שהחדרתי לאחרונה: "קורות חיים אינטרנטיים" (Web Resume). קורות חיים באינטרנט קורות החיים הסטנדרטיים שכולנו מכירים נשלחים למעסיק בפקס או באימייל על קובץ WORD), ואילו קורות החיים האינטרנטיים הוא מסמך שנולד כיישות אינטרנטית. ההתייחסות אליו היא כאל אתר או עמוד נחיתה באינטרנט.
נכון שקשה למצוא עבודה שווה היום? זה מביא אותי למושג החדש שהחדרתי לאחרונה: "קורות חיים אינטרנטיים" (Web Resume). קורות חיים באינטרנט קורות החיים הסטנדרטיים שכולנו מכירים נשלחים למעסיק בפקס או באימייל על קובץ WORD), ואילו קורות החיים האינטרנטיים הוא מסמך שנולד כיישות אינטרנטית.ההתייחסות אליו היא כאל אתר או עמוד נחיתה באינטרנט.
ומכאן מגיע העיקרון של הקח"א: ממחפשים, אנחנו הופכים לנמצאים. העמוד הזה ייסרק על ידי מנועי החיפוש ויופיע גבוה מאוד תחת שמכם. ואז, אם מעסיק פוטנציאלי שומע עליכם במקרה, ומגלגל אתכם בגוגל, ימצא את קורות החיים שלכם.
קורות החיים האינטרנטיים הם פיתרון מצוין לשכירים שלא נעים להם (ובצדק) לשלוח את הקו"ח מאחורי הגב של הבוס. מכיוון שלא ביצעתם פעולה של חיפוש עבודה, וממילא קורות החיים כבר היו שם - הבוס לא יוכל לבוא אליכם בטענות. "מה אתה רוצה? פנו אליי", תגידו לו. קריצה לפני כשבוע פרסמתי את המושג לראשונה, הסברתי את נחיצותו, ובעקבותיו קיבלתי עשרות פניות בבקשה לדוגמאות של קורות חיים אינטרנטיים. מכיוון שלא היו לי דוגמאות מבחוץ, בניתי קורות חיים כאלה על עצמי, למרות שאיני נמצא בסטטוס של מחפש עבודה (ולכן, פרסום קורות חיים אינטרנטיים הוא "לגיטימי" מבחינתי...).
את קורות החיים תוכלו לראות בלינק הבא: מאור קפלנסקי - קורות חיים באינטרנט איך בונים קורות חיים אינטרנטיות ומהם היתרונות? העמוד נבנה בעזרת ה- Page Creator של גוגל, שמעניק את הכלי הזה בחינם כמובן. גוגל מספק URL (כתובת אינטרנט) מיוחדת לעמוד וזה מאפשר לכם לשלוח אותו כלינק ממקום למקום. אבל חשוב מכך, שימו לב ליתרונות שיש לקורות חיים מסוג זה:
* עדכון אפשרי מכל מחשב ללא צורך להתעסק עם קבצים
* שימוש ב RSS לתכנים שלכם המתעדכן אוטומטית
* שימוש בגרפיקה שמושכת את העין
* לינקים לאזכורים שלכם ברשת
* קישור לקבצים (שימו לב לקישור של ה- WORD)
* אינטראקטיביות (שימו לב ל WIDGET של SKYPE)
* אפשרות להכנסת וידאו - ששווה לפעמים הרבה יותר מאלף מילים
* והכי חשוב ייחודיות - המביאה לבידול: אלמנט הכרחי בעידן המיתוג האישי כמובן שקורות החיים האינטרנטיים מחייבים שתהיה לכם נוכחות אינטרנטית ממשית.
מומלץ קודם ליצור את הנוכחות, ואז לפרסם את קורות החיים. תארו לעצמכם את האימפקט שיש למעסיק פוטנציאלי כשהוא יראה את קורות החיים האינטרנטיים בתוך ים של קורות חיים סטנדרטיים ומשעממים. הפסיקו לחפש עבודה ותנו למעסיק הפוטנציאלי למצוא אתכם.
האמינו לי, שהסיכויים למצוא בצורה זו תפקיד נחשק, הוא גבוה הרבה יותר. מי שמעוניין לקבל ייעוץ אחד על אחד לגבי כלי זה - מוזמן ליצור איתי קשר בפרט ורציתי לשאול : * מה אתם חושבים על קורות החיים האינטרנטיים שלי? האם יש צורך בקורות חיים מסוג זה? מה אתם חושבים על העיקרון של "אני לא מחפש - אתם תמצאו אותי"?