הקיווי הינו אחד הפירות העשירים בסרוטונין צמחי שהוא הורמון חיוני לשיפור מצב-הרוח, ולתחושת כאב מופחתת.
בנוסף, יש לו חומרים פעילים כגון:לוטאין וזאנקסנטין אשר מגינים על כושר הראייה ומכילים 122 מק"ג .
לכן, כדי להרגיש קלילים לאחר ארוחת הפסח העשירה רצוי לאכול קיווי עם הארוחה או אחריה (הוא מהווה 60 קלוריות בלבד).
כולנו מכירים את הפרי הירוק המכיל ויטמין C למכביר הידוע בשם קיווי.
במחקר שנערך באוניברסיטת טייפה שבטייוואן התגלה שיפור בפעילות מערכת העיכול אצל נבדקים אשר סובלים מפעילות עיכול איטית .
כלומר: מסקנת המחקר הינה: קיווי מזרז את פעולת העיכול.
תיאור המחקר
במחקר השתתפו 41 נבדקים אשר סובלים מIBS(תסמונת המעי הרגיז) אשר שמשו קבוצת הניסוי, ו16 נבדקים בריאים אשר שמשו כקבוצת ביקורת.
במשך חודש צרכו חברי קבוצת היסוי שני קיווי ביום,ואילו קבוצת הביקורת קבלה תרופות פלסבו.
כך בדקו החוקרים במשך חודש את השפעתו של הקיווי על פעילות מערכת העיכול בקרב אלו הסובלים מתסמונת המעי הרגיז אשר מלווה בעצירות.
תוצאות המחקר
התוצאות הראו שיפור ניכר בפעילות מערכת העיכול אצל הנבדקים אשר סבלו מעצירות ,כאשר זמן מעבר המזון היה מהיר יחסית.
נשאלת השאלה:אילו חומרים יש בקיווי המשפיעים בצורה חיובית על מערכת העיכול?
חוקרים באוניברסיטת מאסיי שבניו-זילנד מצאו שהקיווי מכיל חלבון בשיעור 1% ממשקלו של הפרי כאשר הוא טרי.
שליש ממנו מורכב מחלבונים מסיסים המכילים אנזימים בשם אקטינידין,וקיוולין.
האקטנידין הינו אנזים אשר מסייע בפירוק חלבוני המזון בעיקר אצל יוגורט ,גבינות,דגים וביצים (תחילה בקיבה ,ולאחר מכן במערכת העיכול עצמה).
הקווילין הינו אנזים המעורב בעיכול סיבים תזונתיים המצויים בירקות,פירות,קטניות .
יתרונותיו של הקיווי
הקיווי הינו אחד הפירות העשירים בוויטמין C .
כמוכן, הוא עשיר באשלגן החיוני לאיזון נוזלי הגוף המהווים כ-300 מ"ג בפרי.
הקיווי הינו אחד הפירות העשירים בסרוטונין צמחי שהוא הורמון חיוני לשיפור מצב-הרוח, ולתחושת כאב מופחתת.
בנוסף, יש לו חומרים פעילים כגון:לוטאין וזאנקסנטין אשר מגינים על כושר הראייה ומכילים 122 מק"ג .
לכן, כדי להרגיש קלילים לאחר ארוחת הפסח העשירה רצוי לאכול קיווי עם הארוחה או אחריה (הוא מהווה 60 קלוריות בלבד).