אין ספק שההחלטה לעבור ניתוח פלסטי היא החלטה חשובה, ולכן יש לבדוק מספר נקודות לפני הבחירה ברופא המנתח.
1. קבלו חוות דעת מכמה אנשים. ניתן להתייעץ עם חברים או חברות שעברו ניתוחים פלסטיים, ולמעשה מדובר באפשרות אולטימטיבית. אם אין לכם חברים או חברות שעברו ניתוח פלסטי כזה או אחר, אפשר להיעזר באינטרנט, שלא נחשב לזירה בעייתית לחפש בה מידע. האינטרנט הוא בסך הכל מקור מידע טוב. מומלץ לבדוק אם למנתחים הפלסטיים יש אתר אינטרנט ובו מידע על הניתוחים והטיפולים.
2. קבעו פגישה עם המנתח. כפי שציינו, ההחלטה לעבור ניתוח פלסטי היא די גדולה, ולכן יש להיפגש עם הרופא לצורך הצגת הבעיה. יש לספק לרופא את הרקע הרפואי, שכן עליו להכיר את כל הפרטים הרפואיים על הפציינטים והפציינטיות, עוד בטרם חושבים על פרוצדורה ניתוחית. בפגישה הראשונה, מקבלים שני הצדדים את האינפורמציה המקסימלית – הרופא אודות המטופל/ת ואילו המטופל/ת אודות הרופא והפרוצדורה עצמה. כיום אנשים מגיעים בדרך כלל אחרי שעשו שיעורי בית. מומלץ לפגוש את הפציינטים פחות פעמיים, כדי לבצע תיאום ציפיות וללמוד אותם.
3. שאלו את כל השאלות שעולות בראשכם. כאשר אתם נפגשים עם המנתח, העלו את כל הסוגיות שרלוונטיות בעיניכם. הרופא מצידו, צריך לספק לכם את כל המידע הרלוונטי. כאשר לא שואלים שאלות, עלולים להיות מופתעים בסוף הפרוצדורה.
4. הכירו במגבלות הניתוחים הקוסמטיים. לא פעם, קורה שמטופלים מגיעים לרופא המנתח ומעלים ציפיות מוגזמות מהטיפול. לעתים רחוקות, הציפיות של הפציינטים אינן תואמות את המציאות ולכן על הרופא המנתח, להעיר הערות ולציין את המגבלות של הטיפול, אם קיימות.
תפקידו של המנתח הוא לתת אינפורמציה למטופלים שלו. מנתח שהוא רופא בעל שיעור קומה, צריך לדעת שהפציינטים שלו יודעים לקראת מה הם הולכים. לא ייתכן שרופא ברמה גבוהה מהממוצע לא יברר מי הפציינטים שעומדים מולו, יבין את הרצונות שלהם ועוד. לפעמים, אפילו יש צורך ללחוץ על המטופל לקבל אינפורמציה, שכן מצב שבו לא נשאלות שאלות, גם הוא לא אידאלי.