מס' צפיות - 83
דירוג ממוצע -
מועד סיום היזמות ומשמעותו – עו"ד יוסי כהן
מאת: יוסי כהן 26/12/13 (07:52)

עמדנו על חשיבותו הרבה של מועד תחילת היזמות. נשאלת השאלה מהו מועד סיום היזמוּת, שכן במועד זה יחדל היזם מלחוב בחובות אמונים וזהירות כלפי החברה. לעניין זה ייתכנו, לדעתנו, שלושה מועדים:

 

מועד הגשת מסמכי החברה לרשם החברות

לפי גישה זו מסתיים תפקידו של היזם ברגע הגשת מסמכי היסוד לרשם החברות. דא עקא שגישה זו מתעלמת מהעובדה שבשנים האחרונות מועד הגשת מסמכי היסוד לרשם החברות חופף כמעט תמיד למועד ההתאגדות.

מועד ההתאגדות

לפי גישה זו מסתיים תפקיד היזמוּת במועד שבו מעניק רשם החברות את תעודת ההתאגדות לחברה. למעשה, זוהי גישתו המשתמעת של המחוקק בחוק החברות, שכן בהתאם להגדרת "היזם" בסעיף ההגדרות בחוק החברות, תיחשבנה כפעולות יזמוּת רק פעולות שנעשו בעבור החברה טרם הקמתה.

מועד מינוי הדירקטורים

לעתים תפקיד היזם אינו מסתיים מיד עם הקמת החברה, והוא נמשך עד למועד מינוי דירקטורים לחברה. מכאן שאפשר לטעון כי תפקיד היזם מסתיים אך ורק במועד שבו מונה לחברה דירקטוריון שנטל את רסן החברה לידיו והחל לנהלה באורח עצמאי.

לדעתנו, אין לקבוע בעניין זה מסמרות. ייתכנו מקרים שבהם לא נוכל לומר כי היזם סיים את תפקידו אף לאחר מינוי דירקטורים לחברה. למשל, אם מונו לחברה דירקטורים, אך אין הם בעלי הדעה והיזם מוסיף לשלוט בחברה, ברי כי היזם טרם סיים את תפקידו. לפיכך ראוי, לדעתנו, לקבוע את מועד סיום היזמות למועד שבו מילא היזם את כל חובותיו כלפי החברה, ולאו דווקא לאחד מן המועדים שנדונו לעיל. כל עוד לא מילא היזם את חובותיו כלפי החברה במלואן ולא סיים את תפקידו כיזם, הוא ימשיך לחוב כלפיה בחובות אמונים וזהירות אף אם מונו לחברה דירקטורים.

הכותב הוא עורך דין יוסי כהן הוא הבעלים של משרד עורכי דין. דוקטור יוסי כהן פועל בתחומי המשפט המסחרי, דיני חברות וליטיגציה משנת 1986.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר