מס' צפיות - 42
דירוג ממוצע -
עורכת הדין אירית רייכמן על חלוקת הרכוש בהליכי גירושין
מאת: אירית רייכמן 14/02/14 (07:58)

הכתוב פורסם בעקבות החלטה תקדימית משנת 2005

ביהמ"ש לענייני משפחה ולאחר מכן ביהמ"ש המחוזי, קיבלו בקשתה של אישה, לצרף לתביעה הרכושית שתי חברות שבבעלות בעלה ולהגדירן במסגרת התביעה כנתבעות. בפסק הדין נקבע כי צירוף החברות כנתבעות, הנה הדרך היחידה לאפשר לאישה לקבל את מלוא זכויותיה ואת השקיפות בדבר נכסיו של בעלה, בכל הנוגע לחברות שבבעלותו.

מקרה זה החל, כאשר האישה התובעת הגישה בקשה לצרף את החברות שבבעלות הבעל כנתבעות במסגרת התביעה הרכושית שהגישה לבית משפט לענייני משפחה, במסגרת הליכי גירושין בינה ובין בעלה, הנתבע. האישה ביקשה לצרף לתביעה כנתבעות, שתי חברות בע"מ שנמצאות בבעלותו של הנתבע, אשר רשום כמנהלן היחידי ובבעלותו חלק מהמניות. כתגובה, איים הנתבע לרוקן את החברות מנכסיהן, מה שיכול לפגוע בזכויותיה של התובעת ובעתידה הכלכלי, אך בית המשפט לענייני משפחה, נעתר לבקשתה והורה להכליל את החברות הנ"ל במסגרת התביעה.

השופט גרינברגר, שופט ביהמ"ש לדיני משפחה, תמך בבקשה לצרף את החברות האמורות כנתבעות בתביעה הרכושית. גרינברגר טוען כי נקיטת צעדים כנגד נסיונותיו של הבעל למנוע את בעלותה החלקית של אשתו על החברות, עשויים לעכב או למנוע את האפשרות כי הנתבע ירוקן את החברות מתוכן, אך אין להסתפק בכך.

כיוון שהחברות הנן אישיות משפטית בפני עצמן, ויכולות לאבד מכוחן הכלכלי, לאחר נקיטת צעדים כגון צווי עיקול על מחצית הנכסים או צו מניעה אישי כנגד הנתבע, הבקשה לצרף אותן כנתבעות, תעניק לאישה את היכולת לעשות ברכוש כרצונה. באופן זה תוכל התובעת להגן על עצמה, לברר את שווים של נכסיה, לשמור על זכויותיה ולפעול על פי תקנון החברה, מבלי שבעלה יהיה צד בעניין.

לאחר החלטת ביהמ"ש לענייני משפחה, ביקש הבעל הנתבע והחברות הנתבעות, לבטל את ההחלטה, אך בית המשפט המחוזי דחה את בקשת הערעור.

האישה התובעת טענה בביהמ"ש המחוזי כי ההפרדה בין ייצוג הנתבע לבין הנתבעות היא טקטית בלבד והנתבע הוא בעל השליטה בחברות,באמצעות הידע הנרחב שברשותו והניסיון הרב שצבר. ביהמ"ש המחוזי טען כי עיקול מניותיו של הנתבע לא יועיל במצב שכזה, מאחר שמניותיו לא עולות על 50%, אך הושקע בהן הון כלכלי ששייך גם לתובעת ועל כן, החלטת בית המשפט לענייני משפחה, עומדת על כנה.

(ראה בר"ע 830/05 פלוני נ' פלונית ע"י השופט יוסף שפירא בבית משפט מחוזי בירושלים)

הכותבת היא משרד עורכי דין ונוטריון - אירית רייכמן, הוקם בשנת 1987. המשרד מתמחה בדיני משפחה ומעמד אישי הכולל: עריכת הסכמי גירושין, הסכמי ממון, הסכם לשלום בית, טיפול בתביעות ירושה, צוואות ועזבונות. תביעות לבית

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר