מס' צפיות - 36
דירוג ממוצע -
עו"ד יוסי כהן - הרחבת איסור השימוש כיזם
מאת: יוסי כהן 10/03/14 (10:55)

אף אם הסנקציה שבסעיף 7 לחוק החברות, תופעל במקרים רבים, לדעתו של עו"ד יוסי כהן, לא יביא הדבר לידי שיפור בנורמות ההתנהגות של היזמים, שכן יש גם לגבש מסגרת נורמטיבית סטטוטורית ותנאי כשירות מינימליים ליזם, על מנת שתהא בסנקציה תועלת כלשהי.

 

על-פי המצב המשפטי השורר כיום, רשאי כמעט כל אדם, אפילו עבריין מועד, להקים חברה או לסייע בייזומה. אין ספק כי מצב זה אינו רצוי. למצער, יש למנוע מאדם שהורשע בתרמית בהקמת חברה או בניהולה (אף בלא שהורם כלפיו מסך ההתאגדות) לעסוק ביזמוּת.

וכי מה הטעם בקביעה שאדם שהורם כלפיו מסך ההתאגדות לא יכהן דווקא כיזם, בעוד ש"עבריין חברות" מועד יוכל לעשות כן? עו"ד יוסי כהן שואל למעשה, האם אדם שהקים חברות רבות ובזזן עד שהתפרקו מחמת חדלות פירעון, אך לא הורם כלפיו מסך ההתאגדות, ראוי לעסוק ביזמוּת יותר מאדם שהורם כלפיו מסך ההתאגדות או מנושא משרה שחויב באופן אישי בחובות החברה?

יוסי כהן מסביר כי באנגליה, למשל, קובע ה - Company Directors Disqualification Act בסעיף 11, בין היתר, כי חל איסור על פושט רגל שטרם הופטר להיות יזם, במישרין או בעקיפין. אדם המפר הוראה זו יואשם בעבֵרה. הוראה דומה הייתה קבועה בחוק החברות האנגלי משנת 1948, בסעיף 187 (סעיף 302 לחוק החברות האנגלי משנת 1985).

נראה לנו אפוא כי הוראה סטטוטורית היוצרת תנאי כשירות מינימליים לתפקיד היזם והאוסרת על "עברייני חברות" מובהקים לבצע פעולות יזמוּת, עדיפה מסנקציה משמעתית כלפי מי שהורם כלפיו מסך ההתאגדות.

הכותב הוא עורך דין יוסי כהן הוא הבעלים של משרד עורכי דין. דוקטור יוסי כהן פועל בתחומי המשפט המסחרי, דיני חברות וליטיגציה משנת 1986.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר