מס' צפיות - 14
דירוג ממוצע -
עו"ד רן רייכמן: תעודת גירושין – האסמכתא החוקית להליך הגירושין
מאת: רן רייכמן 23/03/14 (09:59)

בתי הדין הרבניים בישראל הם הסמכות הייחודית לדון בעניין הגט, שהוא למעשה חוזה גירושין ברמה ההלכתית, כשבסיום התהליך מוענקת לזוג לשעבר תעודת גירושין.
תעודת גירושין היא מסמך המהווה הוכחה חוקית והלכתית לכך שבני הזוג אינם נשואים יותר והם אכן התגרשו כדת וכדין. לאחר עריכת חוזה גירושין ובסיום ההליך בבית הדין הרבני, כל אחד מבני הזוג מקבל שני מסמכים: תעודת גירושין ומעשה בית דין.
מאחר והגט עצמו נקרע בתום טקס הגירושין, מהווה מסמך "מעשה בית דין" תחליף לגט והוא האסמכתא ההלכתית לתהליך. לעומת זאת תעודת גירושין היא מסמך חוקי המאפשר לשנות את הסטאטוס המשפחתי במשרד הפנים - מנהל האוכלוסין, כאשר שתי התעודות ביחד מאפשרות להירשם לנישואין חדשים בארץ ובעולם.

חוזה גירושין בדומה לכל חוזה אחר מאגד בתוכו את ההסכמות אליהם הגיעו בני הזוג במסגרת הסכם הגירושין שלהם. חוזה גירושין מכיל בין היתר את הסדר חלוקת הממון, הסדרי המשמורת על הילדים, חלוקת רכוש משותף, מזונות הילדים ונושאים נוספים .
חוזה גירושין הוא מסמך שנערך בדרך כלל על ידי עורכי הדין של הצדדים המתגרשים שבסופו של התהליך חותמים עליו בני הזוג לשעבר כראייה לנכונות פרטיו ולהסכמה עליהם בדומה לכל חוזה אחר שמסדיר יחסים בין שני צדדים, כאשר על הסכם הגירושין לקבל תוקף של פסק דין בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה. ברגע שנחתם חוזה גירושין ולאחר שקיבל תוקף של פסק דין, קשה מאד לשנותו לכן כדאי להתייעץ עם עורך דין גירושין מומחה בתחום דיני משפחה בטרם החתימה עליו.
בדרך כלל עורך דין גירושין מלווה את מרשו לכל אורך הדרך (במידה ולא הוחלף באמצע) עד לחתימת חוזה גירושין, שמהווה למעשה את התחנה הסופית במסלול הגירושין. עורך דין גירושין מסייע לסיים את הטיפול בתיק כמה שיותר מהר - וכמו שהרב מביא את הזוג בברית הנישואין מתחת לחופה, כך הוא מביא את בני הזוג להסכמות משותפות שיופיעו בחוזה גירושין. בדומה לכל משא ומתן שבסופו נחתם חוזה, חשוב לעמוד על האינטרסים החשובים לכם, ולעיתים דווקא אסטרטגיה הפוכה של התשת הצד האחר ו"משיכת זמן" היא אשר תביא לתוצאה מיטבית בסיום הליך הגירושין.
עורך דין גירושין מומחה ידע כיצד לנווט את האינטרסים שלכם דרך שדה המוקשים שטומן הצד שמנגד ולבטא אותם בצורה הטובה ביותר בתוך החוזה. כדאי לזכור כי לעיתים בתיק גירושין אין בשלות זהה של שני הצדדים לסיים את ההליך, כך שבהחלט עשוי להיווצר מצב לפיו צד אחד מגלה להיטות לסיים הנישואין – והצד האחר הרבה פחות (לשון המעטה). אין להיכנס לפאניקה ויש לזכור כי הליך גירושין טומן בחובו מספר צמתים של משאים ומתנים, ולעיתים נדרש למי מהצדדים עוד זמן כדי להגיע לצומת המשא ומתן הבא, שאז יבשילו התנאים להגיע לחוזה גירושין. חשוב מאד להפגין לאורך המשא ומתן עמידות ואורח נשימה על מנת להתיש את הצד שכנגד.

הכותב הוא עו"ד רן רייכמן עוסק בדיני משפחה, צוואות וירושות ומנחה התכנית שאלה משפטית בערוץ 2.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר