מס' צפיות - 1604
דירוג ממוצע -
עו"ד רן רייכמן - כיצד מבוצעת גביית מזונות דרך ההוצאה לפועל?
מאת: רן רייכמן 04/05/14 (10:21)

מזונות לילדים או לאישה הנם תשלום חודשי שסכומו נקבע על ידי בית המשפט, ושלעתים קרובות מהווה מוקד לבעיות. לא אחת קורה שהצד הנדרש משלמם באופן חלקי, לא במועד, או לא משלם בכלל. עורך דין רן רייכמן מסביר שמצב זה עלול להימשך לאורך תקופות ארוכות, לגרום לקושי ולנזקים כלכליים כבדים עבור האישה, ולהשפיע לרעה על איכות חייהם של הילדים. במקרים אלו, בהם אמצעי שכנוע אחרים לא עוזרים, ניתן לפנות ללשכת ההוצאה לפועל לצורך נקיטת צעדים נגד סרבן תשלום דמי המזונות.

דמי מזונות הנם פסק דין לכל דבר

רן רייכמן מציין כי חשוב להבין שדמי מזונות, בין אם דרך בית משפט רבני או בית משפט לענייני משפחה, מהווים פסק דין לכל דבר. מכאן שקיימת חובה לשלם את דמי המוזנות במלואם ובמועדים שנקבעו עבורם, ומי שאינו מקיים את ההחלטות האלה עובר על החוק ונחשב לעבריין. עו"ד רן רייכמן מוסיף כי בית המשפט יכול להעניש עבריינים אלו בעונשים שונים, ואפילו לשלחם למאסר. מאידך, החוק מציע פתרון יעיל למצבים אלו באמצעות פנייה אל ההוצאה לפועל.

פתיחת תיק בהוצאה לפועל

גביית מזונות דרך ההוצאה לפועל דורשת ראשית פתיחת תיק בלשכה במדור פתיחת תיקים, וזאת באמצעות מילוי טופס פתיחת תיק המצריך תשלום אגרה. את הטפסים חשוב למלא בדיוק רב ולכלול בהם גם פרטים אישיים של הצד החייב, כולל כתובת עדכנית ומספר תעודת זהות. עורך דין רן רייכמן ממליץ להגיש בקשה הכוללות מראש דמי מזונות עתידיים שלא ישולמו, וכך ייחסך הצורך לעדכן בכל חודש את סכום החוב.

מימוש הוצאה לפועל

לאחר פתיחת תיק בהוצאה לפועל תשלח הלשכה לחייב אזהרה בדואר רשום בגין פתיחת תיק, וזאת בצירוף שובר תשלום על סך החוב הקיים. אם לאחר 21 ימים מעת מסירת כתב האזהרה לא שולם החוב, או לא התקבל מהחייב צו עבור עיכוב ההליכים, ניתן יהיה לנקוט נגדו מספר צעדים כדוגמת עיקול, צו עיכוב יציאה מהארץ ואף מאסר.

גביית מזונות דרך ההוצאה לפועל

אם אדם מסרב לשלם דמי מזונות, ההוצאה לפועל יכולה לכפות עליו תשלומים באמצעים שונים. לדברי רן רייכמן, אמצעים אלו כוללים בין היתר עיקול של נכסים מוחשיים כמו כלי רכב, קרקע או נכס, עיקול של נכסים כלכליים כמו חסכונות, קרנות וקופות גמל, וכן עיקול חשבונות בנק או משכורת של סרבן התשלום.

הכותב הוא עו"ד רן רייכמן עוסק בדיני משפחה, צוואות וירושות ומנחה התכנית שאלה משפטית בערוץ 2.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר