מס' צפיות - 1966
דירוג ממוצע -
כוח הציבור
מהי מטרת המשבר העולמי, מהם יתרונותיו של החיבור בדרך לפתרון המשבר ומהו כוחו של הציבור בביצוע השינוי?
מאת: קבלה לעם 26/05/15 (10:17)

כולנו טרודים בבעיות היומיום שלנו, ועסוקים בהישרדות הקיומית. כדי להביא לחיינו רוח חדשה של תקווה, חיזוק ועזרה הדדית, חום וביטחון, עלינו לפתח בינינו רשת של קשרים שתהפוך את החיים ביחד לחוויה .

על איזה מודל של רשת חברתית וערבות הדדית הרב לייטמן מדבר? היום המשבר הוא לא רק כלכלי אלא חברתי. הוא משפיע על המצב הנפשי של האנשים. גוברת תופעה של ייאוש וחרדה מהעתיד. ולכן אנו רואים היום יותר מהומות ומהפכות. יש רצון גדול לשינוי.

לכן, ברשת החברתית של ערבות הדדית שאנחנו בונים, אנחנו מצמצמים את כל הבעיות הנפשיות הגדולות. זה ניתן למדידה לפי כמות האנשים שהבריאו. התחושה של ביחד נותנת לאדם רווחה פנימית, והרגשה של נוחות. מחד "צרת רבים חצי נחמה", מאידך, הם משלימים את מה שחסר בצורה הדדית זה לזה. קניות מרוכזות בחצי מחיר, עזרה ותרומה בהרבה תחומים (מין קואופרטיב). נפתחת בפניהם הזדמנות, להכיר את משמעות החיבור הנכון בין בני אדם.

בנוסף, דרושה הסברה על חשיבות כח החיבור, דרך סדנא ל"שלום בית", חוגים לילדים ולהורים, וגישה חדשה בבתי הספר, בסדנאות ופעולות משותפות. כוח מיוחד זה, יעזור לכולם להיות בהרמוניה עם הטבע, ולהתעלות מעל כל הבעיות. מנגנון וגוף אחד שנמצא באיזון, מוגן מכל דבר רע ויכול למנוע מלחמות וטרור.

האם הרשת נותנת הרגשת ביטחון והגנה לכל מי שהוא חלק ממנה? כן. זו המהות הפנימית שלה.

האם יש עוד דברים שמרגישים בה? כן. אדם מרגיש שהוא לא לבד. יש לו רשת בטחון שנותנת לו רוגע, הרמוניה שקט ונוחות. בתרומה שלו לחברה הוא רוכש כבוד ובמקביל הוא מקבל תמיכה ממנה. זוהי מערכת אינטגראלית של נתינה וקבלה כמו מכונה שפועלת מעצמה ללא דלק "פרפטום מובילה", כך שגם נתינה וגם קבלה מביאים לו התרוממות רוח.

הרשת שאתה מתאר, לא קיימת במציאות של היום. איך נוכל לפתח מודל יישומי כזה בכל מיני מקומות? חייבים ללוות כל שלב ושלב בהידברות, בשולחנות עגולים אם מדובר בבעיה שמשותפת לכולם , בסדנאות, בשירים "על הדשא" שמהם אנשים מקבלים סיפוק. הדגש בסיפוק הוא הרצון להתאחד וליצור מכנה משותף אחד. ע"י יחסים ודוגמא טובה לאחרים נוכל לטפח את הרשת ולייצב כח אינטגרלי חדש. כוח הציבור גדול מסכום היחידים. "השלם גדול מסכום חלקיו". והשפעת כוחו על כל אחד ואחד היא מאוד גדולה. העקרונות שמחברים ומאחדים את הרשת, הם השפעה הדדית והתכללות.

כשאדם נמצא בסביבה של מאה אנשים, הוא מושפע פי מאה מדעתם, נכלל בהם ומתחבר אליהם למען מטרה משותפת אחת . לדוגמא: חוגים, מחסנים לחלוקת מוצרים יד שניה ועוד. כתוצאה מכך הוא ירגיש "אנחנו" במקום "אני". מחקרים מראים שמבחינה פסיכולוגית החיבור הוא כלי - אמצעי חזק לשינוי בחברה. חייב להיות רצון אחד לשיתוף פעולה מלא. המטרה המשותפת היא להגיע לרמת צריכה רציונאלית. שיש לכל אחד במידת ההכרחיות כדי לחיות חיים רגועים, לתרום לחברה ולקבל ממנה, כך שרמת החיים תהיה שווה (גם אם פערי השכר גבוהים). השוויון היא המגמה של ההתפתחות האבולוציונית. של חוק הטבע.

זהו תהליך איטי. חייבים לעשות סדרת הסברות על ההיסטוריה ועל הרקע שלנו, מה טבעו של המשבר, מאיפה הוא נובע. בסופו של דבר הוא חייב להסתיים באיזון ובהרמוניה הכללית - להיות שווים. כדי לצאת מהמשבר הגלובלי והאינטגרלי, אנחנו צריכים להיות "כאיש אחד בלב אחד", בחיבור ובערבות הדדית. המשבר שאנו נמצאים בו היום, בא לקדם אותנו לשינוי בתוכנו. הוא ישמש דוגמא לכל העולם ויביא אלינו אנשי תקשורת ומדענים כדי להבין את חוכמת החיבור.

ולסיכום, אומר מיכאל לייטמן, עלינו להשתמש במשבר כמנוף להתקדמות. שלא תהיה קריסה אלא לידה. צריך לקרוא את הספר של בעל הסולם "הדור האחרון", ולהבין את זה בצורה יותר עמוקה.

 

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר