מס' צפיות - 900
דירוג ממוצע -
הפתרונות הקימות למצוקת הנשים שחוות אלימות מצד בן-זוגן
ב"שירו של שפשף" ששר הזמר המנוח מאיר בנאי נכתב כך: "אם רק ניזהר, אם לא ניבהל ונראה לעולם שביחד כולם". איחוד של גברים ונשים והכרה בבעיה הקשה והכואבת יכולה למנוע אלימות נגד נשים, אך גם נגד גברים, והגיע הזמן שדבר כזה ייצא לפועל.
מאת: רועי אורן 19/01/20 (14:52)

הפיזיקאי היהודי-גרמני אלברט איינשטיין אמר שלעשות שוב ושוב את אותו הדבר, ולצפות לתוצאה שונה זה בסיס השיגעון.

ואכן שנה אזרחית חדשה החלה בכל רחבי העולם לפני כשלושה שבועות, אך עדיין לא נמצאה התרופה למניעת רצח נשים על-ידי בני-זוגן.

בואו נראה מה אומרים הנתונים נכון לעכשיו.

                        פירוט הנתונים על רצח נשים

כזכור, הנתונים מראים כי בין השנים: 2018-2004 נרצחו 163 נשים על-ידי בני זוגם ללא קשר למוצאן, הלאום שלהן ,מצבן הכלכלי וכ"ו (כאשר 25% מהן היו עולות חדשות מרוסיה ושכנותיה, 20% היו נשים אתיופיות, 20% היו נשים ערביות, ו-34% מהנשים היו ילידות הארץ).

אם יורדים יותר לפרטים מגלים שבין השנים: 2004-2003 נרצחו עשרה נשים, בשנת 2015 נרצח 12 נשים, משנת 2016 עד שנת 2019 חלה ירידה ברצח נשים ,אך בשנת 2019 נרצח חמישים נשים בידי בני-זוגן.

נשאלת השאלה: מהן גורמי הסיכון?

                               פירוט גורמי הסיכון

קיימים מספר גורמי סיכון שגורמים לרצח נשים: שינוי לרעה במעמדו של הגבר, סכסוך במהלך הליך גירושין או לחלופין בתום הליך גירושין,מאבקי רכוש ,הסדרי ראיה של בן-הזוג את ילדיו ,וכ"ו.

                           דפוס הנשים הנרצחות על-ידי בני-זוגן

 ניתן לראות כי רוב הנשים שנרצחות על-ידי בני-זוגן הן נשים שהחליטו בצעד חד-צדדי להיפרד מבן-הזוג ולצאת לדרך עצמאית (זאת ללא הבדל דת, מגזר, מין ולאום).

אך ניתן לראות שנשים מתקשות להגן על עצמן מפני הגבר האלים, ואין אף גוף ממשלתי או פרטי שעושה זאת עבורן.

                           הבעיות שיש לנשים בחברה הישראלית

חשוב לציין בהקשר זה כי גם כאשר אישה מתלוננת על אלימות מצד בעלה אין מי שיגן עליה מצד גורמי אכיפת החוק, והיא לרוב נאלצת להסתתר אצל קרובי משפחתה, או לחלופין במקלט לנשים מוכות.

מצד שני אין במדינת-ישראל מוסדות שמטפלים בגברים אלימים ואין למשטרה ולבתי-המשפט רצון ומוטיביציה להרחיק גברים אלימים מהחברה כך שאם לבני-הזוג יש ילדים גם הם בסכנה להיפגע מצד הגבר האלים.

מה שהוביל את כרמלה בוחבוט, סימונה מורי ונשים אמיצות אחרות לקחת את גורלן בידן ולירות למוות בבעל המכה תוך שהן סופגות עונש מאסר ממושך.

כמו במקרים שונים גם במקרה זה יש תכנית אך היא לא מיושמת על-ידי הגורמים המוסמכים.

כך ,למשל, בשנת 2016 אישרה ממשלת ישראל ברוב גדול תכנית למניעת אלימות נגד נשים ,מאחר ותכנית זו לא תוקצבה מראש היא לא העברה לאישור במליאת הכנסת ,והיא מחכה לממשלה הבאה שתוציא אותה מהכוח אל הפועל.

זה מאוד פופוליסטי לדרוש שתוקם ממשלה שתעשה זאת, אך אפשר שארגוני הנשים תתאחדנה ותבקשנה מהרשויות המקומיות לתקצב מקומות ומקלטים שיעניקו לנשים שיעורי הגנה עצמית, וכן מתן שיעורי הסברה בדבר תגובה הולמת לגבר התוקף.

בנוסף ,יכולות הנשים עצמן להעביר שיעורים בנושא זה (הן מבחינה תיאורטית,והן מבחינה מעשית) כדי שאף אישה לא תרגיש חסרת אונים מול בן-זוגה המתעלל.

ב"שירו של שפשף" ששר הזמר המנוח מאיר בנאי נכתב כך: "אם רק ניזהר, אם לא ניבהל ונראה לעולם שביחד כולם".

איחוד של גברים ונשים והכרה בבעיה הקשה והכואבת יכולה למנוע אלימות נגד נשים, אך גם נגד גברים, והגיע הזמן שדבר כזה ייצא לפועל.

הכותב הוא אני כרגע סטודנט לתקשורת אשר כותב בנושאים שונים מספורט ועד רווחה ואקטואליה . כרגע אני לומד באוניברסיטה הפתוחה (אולי זה ישתנה בעתיד)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר