מס' צפיות - 913
דירוג ממוצע -
תזונה נכונה והקשר לבריאות הגוף
מאת: שלומי הראל 25/02/20 (12:27)

האם קיים קשר בין תזונה מאוזנת ונכונה לבריאות הגוף? מדוע חשוב להקפיד על תזונה בריאה ונכונה? כיצד התזונה משפיעה על בריאות הגוף והנפש? ובכן, כיום כבר כולם יודעים כי אורח חיים בריא מבוסס על תזונה נכונה ומאוזנת בשילוב פעילות גופנית.

 

אם תקפידו על תזונה מאוזנת ונאותה תשפרו את בריאות הגוף, תוכלו להפחית במשקל, תשפרו את מצב הרוח שלכם, ותיהנו מיותר מרץ וחיוניות. בנוסף, התזונה הבריאה מעכבת את תהליכי ההזדקנות והעור שלכם יישאר צעיר יותר.

 

מהי תזונה נכונה?

 

תזונה נכונה מספקת לגופכם את כל מרכיבי המזון שהגוף צריך כחומרי בנייה ואנרגיה ולתפקוד בריא ותקין. תזונה מאוזנת כוללת את כל אבות המזון, לרבות ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, חלבונים, פחמימות ושומנים.

 

הקשר המדעי בין תזונה לבריאות הוכח באלפי מחקרים לאורך השנים, וכל רופא, דיאטנית וגורם מקצועי אחר יכול להסביר לכם שלתזונה הנכונה יש תפקיד קריטי וחשוב במניעת מחלות כגון: סוכרת, השמנת יתר, מחלות לב וכלי דם, סוגים שונים של סרטן, דיסליפידמיה ועוד. עודף משקל, השמנה ותזונה לא נכונה – כל אלו ועוד מקושרים לעלייה משמעותית בסיכון למחלות לב, סוכרת (סוג 2), יתר לחץ דם וגם לתמותה בגיל צעיר יחסית.

 

עקרונות התזונה הנכונה

 

העקרונות הכלליים לתזונה הנאותה על פי המלצות משרד הבריאות וארגוני הבריאות העולמיים הם:

  • גיוון בסוגי המזון כדי להבטיח שהמזון שאתם אוכלים מכיל את כל המרכיבים החיוניים לבריאות הגוף - כך גם תיהנו מהאכילה.
  • יש לוודא שהתפריט היומי כולל את המזונות המופיעים בפירמידת המזון כמו דגנים, ירקות, פירות, קטניות, שומנים בריאים וכדומה.
  • יש להרבות בשתיית מים ולהימנע ממשקאות עתירי סוכר.
  • חשוב לצרוך חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה.
  • מומלץ להימנע מדיאטות כסאח שונות.
  • חשוב להקפיד על מזון דל בשומן רווי כמו מוצרי חלב דלי שומן, דגי ים, עוף.

כמו כן, מומלץ לשלב בתפריט היומי תוספי תזונה איכותיים מחברה מוכרת ואמינה, אפשר להתייעץ עם יועץ תזונה כדי לקבל המלצות בנושא זה.

 

טיפים לשמירה על תזונה בריאה ונכונה

  • לאכול לאט ובהנאה – חשוב לאכול לאט ובתשומת לב, לכן כדאי לוותר על צפייה בטלוויזיה בזמן האכילה. אם תקפידו לאכול לאט ותהיו קשובים לגוף תוכלו להימנע מאכילת יתר ומבעיות השמנה, כמו כן האכילה האיטית משפרת את תפקוד מערכת העיכול.
  • להפחית מלח – מומלץ להפחית את השימוש במלח (נתרן), לכן כדאי לצמצם את החטיפים המלוחים, להפחית במזון עשיר בנתרן ולמזער את השימוש במלח ואבקות מרק.
  • להרבות בירקות ופירות – כדאי לאכול מידי יום לפחות חמישה סוגים של ירקות ופירות בצבעים שונים, עדיף עם הקליפה. ירקות מפחיתים את הסיכון למחלות לב, יתר לחץ דם וסוגי סרטן שונים.
  • לשלב דגנים מלאים בתפריט היומי – דגנים מלאים כמו חיטה, שיבולת שועל, קינואה וכדומה הם אוצרות תזונתיים ומקור משמעותי לסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
  • מזון דל שומן וכולסטרול – באמצעות שינוי תזונתי קל כמו צריכת מזון דל כולסטרול ודל שומן (רווי וטראנס) תפחיתו את גורמי הסיכון למחלות לב ולמחלות קשות רבות נוספות.
  • לאכול יותר שומן בלתי רווי – אבוקדו, טחינה, זרעי פשתן , שמן זית, סלמון ועוד מכילים שומן בלתי רווי הנחוץ לבריאות הגוף בגלל חומצות שומן כמו אומגה 3, ויטמינים ועוד.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר