מס' צפיות - 1304
דירוג ממוצע -
שיקום בבית לאחר ניתוח גב - כל היתרונות
מאת: eg 30/03/21 (11:31)

שיקום לאחר תאונה או מחלה שקשורה ביציבה ובניידות שלכם הוא שיקום ארוך וממושך, אטי וזהיר. רבים חושבים שברגע שמישהו יוצא מכלל סכנה הוא יכול ללכת לדרכו מבלי להזדקק להשגחה כמעט אלא רק מעקב ובדיקות מדי פעם. את הטעות הזאת יש להפריך כבר כעת משום שזה לא דבר של מה בכך להחלים מניתוח גב שהוא כל כך מורכב ודורש זהירות מאוד גדולה. כל תנועה יכול להיגמר בנזק וכל ניסיון למהר ולהשתקם ולצאת מהבית לפעילות מאלה עלול להיגמר בביטול כל התועלת שהניתוח הביא. נוסף על כך, גם אם ניתוח אמור לתקן נזקים יש סיבות רבות שבגללן עוברים אותו והוא מטיל מגבלות לפחות בחודשים הראשונים עד שמחלימים ממנו בכל הרקמות. כך ששיקום לאחר ניתוח חייבים לעשות בהשגחה מקצועית ובמעקב צמוד.

 

איפה כדאי לעבור שיקום לאחר ניתוח גב?

 

בזמן השחרור כל רופא ייתן לכם את ההנחיות להחלמה ולפיזיותרפיה אבל ללא ספק כדאי לעשות זאת תחת השגחה מלאה וצמודה, ואת זה מקבלים בדרך כלל במחלקת שיקום פרטית או בבית, באמצעות היעזרות בשירות שיקומי פרטי. למי שרגיל לחיות בביתו ולקבל בו הכל, וגם גר בבית שיכול לאפשר זאת ויש בו את כל התנאים ההולמים, אין ספק שהבית נותן הרבה תמיכה ונוחות וגם מסייע לחוסן הנפשי. יציאה מהבית לא מועילה נפשית וקוגניטיבית לכל אחד וחלק חשוב מההחלמה הוא מצבו הנפשי של המנותח. לכן, שיקום לאחר ניתוח גב הכי טוב לעשות בבית או במחלקת שיקום שהיא הדרך הטובה ביותר להשגיח על החולה ולפקח על ההתקדמות שלו. שזה כרוך בעוד צרכים כמו עזרה בפעולות בסיסיות כמו הליכה לשירותים ואכילה זה בוודאי מחייב כוח אדם מקצועי.

 

למה כדאי יותר בבית?

 

שיקום אחר ניתוח גב הוא ארוך ואת התקופה הזאת קשה לעבור במקום שאינו הבית שלכם ואינו מתאים לניהול שגרה אם אתם פעילים מאוד ורוצים לעבוד מהבית. במחלקת שיקום זה נהדר לתקופה בינונית אם מאפשרים לכם לעבוד וזה נוח לכם, והיא ללא ספק נוחה ועדיפה על פני בית חולים שאין לכם בו פרטיות או נוחות מרבית. שם גם אתם חשופים יותר לסכנת זיהומים מטבע הדברים. לכן, מחלקת שיקום או שיקום ביתי מגינים עליכם יותר כי יש שם פחות סכנת זיהומים. בבית תוכלו גם לקבל שירות פרטי של רופא ואנשי מקצוע כמו פיזיותרפיסטים, משום שמלבד מעקב רפואי שיקום גב הוא שיקום שבו זקוקים לתרגול רב וזה הרבה יותר נוח לתרגל בבית כשאתם מכירים את כל הפינות והמרחקים והגוף שלכם כבר יודע מה מצופה ממנו. הרבה יותר נוח גם לבנות לכם סביבה תומכת פיזית ומרובה עזרים ונקודות אחיזה כמו רהיטים. תוכלו גם לנוע בו בחופשיות מבלי להפריע לאף אחד. 

 

פרטיות מוחלטת גם ברגעים הכי קשים

 

כשאנחנו לאחר ניתוח יש לנו רגעים קשים של ספק וקושי נפשי ורגשי להסתגל למצב. חוסר האונים הזה מחייב פרטיות מוחלטת גם כדי שנרגיש בטוחים מספיק להיחשף בחוסר היכולת שלנו וגם לתרגל בקצב שלנו את הפיזיותרפיה כדי להתגבר על הקשיים. השיקול החשוב ביותר הוא לשמור על כבודו של אדם ואם יש לו צרכים שהוא לא יכול למלא בעצמו והופך מעט סיעודי לאחר הניתוח, כבוד האדם מחייב מקום כמו הבית שבו יוכל לקבל את הטיפול הטוב ביותר מבלי שיצטרך להתבייש בפני הסגל או מטופלים מאושפזים אחרים ובני משפחתם. כל מה שנמנע מכם לעשות וגורם לכם להתקשות או לתאונות מביכות עדיך לעבור בבית, שם יש לכם את האפשרות לקבל תמיכה וטיפול צמוד מבני המשפחה שעוקבים אחריכם ומבינים ללבכם. רגשית, זה תומך ומחזק משמעותית כך שעדיף להשתקם שם.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר