מס' צפיות - 499
דירוג ממוצע -
תיאור מצב הקורונה ביבשת אירופה
ושה רושם שכרגע הקורונה מתמקדת באזור מזרח אירופה שמה רוב התושבים אינם מחוסנים (ואם נהיה יותר ספציפיים היא מתמקדת בעיקר בארבע מדינות: רוסיה, אוקראינה, רומניה, ובולגריה). ההערכה בקרב מומחים רפואיים היא שבמדינות אלו שיעור המתחסנים הוא נמוך היות ואזרחי המדינות לא מאמינים למה שאומר להם השלטון שהזניח במשך שנים את שירותי הבריאות המקומיים.
מאת: רועי אורן 26/10/21 (14:29)

עושה רושם שכרגע הקורונה מתמקדת באזור מזרח אירופה שמה רוב התושבים אינם מחוסנים (ואם נהיה יותר ספציפיים היא מתמקדת בעיקר בארבע מדינות: רוסיה, אוקראינה, רומניה, ובולגריה).

ההערכה בקרב מומחים רפואיים היא שבמדינות אלו שיעור המתחסנים הוא נמוך היות ואזרחי המדינות לא מאמינים למה שאומר להם השלטון שהזניח במשך שנים את שירותי הבריאות המקומיים.

הדבר מגובה בסקר לפיו אדם אחד מתוך שלושה תושבים של מדינות מזרח-אירופה לא סומך על תפקוד מערכת הבריאות בארצו .

בואו נראה מה המצב במדינות אלו ואיך הן בוחרות לפתור את המשבר.

                   תיאור המצב בשלושת המדינות

1: רומניה: ברומניה עומד שיעור ההתחסנות על 35% וכן הוחלט להחיל מגבלות על התושבים.

צריך לעטות מסכות בשטחים ציבוריים, קיימת חובה להציג תו ירוק במקומות בילוי ופנאי ,קיים עוצר לילי החל מהשעה :22:00 בלילה כאשר החנויות נסגרות שעה קודם לכן .

בתי-הספר נסגרו לשבוע ,ומועדונים נסגרו לחודש.

2: אוקראינה: באוקראינה נרשמו 734 מקרי מוות כתוצאה מנגיף הקורונה ,וכן חלה עלייה בכמות הנדבקים מהנגיף 19,120 חולים לעומת 14,636 ביממה החולפת.

לא ברור אם יש הגבלות כתוצאה מכך.

3: בולגריה: בולגריה אמרה שיש היום שיא יומי של נדבקים העומד על 5,863 מתוכם 243 מתו מהנגיף.

זוהי המדינה הענייה ביותר החברה באיחוד האירופאי ששיעור המתחסנים בה נמוך במיוחד.

בולגריה החליטה לאמץ את מדיניות ה"תו הירוק" מה שהוביל לעלייה קלה בתחום המתחסנים אך זה עדיין לא מספיק לבלום את קצב התפשטות הנגיף.

4: רוסיה: רוסיה היא המדינה בעלת מספר המתים הגבוה בעולם.

1,106 מתו ביממה האחרונה כתוצאה מנגיף הקורונה כאשר מפרוץ המגפה מתו 232,775 אנשים.

למרות שרוסיה פתחה חיסון העונה לשם "ספוטניק" מעט מאוד אנשים מתחסנים מה שיוביל לסגר בתחילת חודש נובמבר שבמסגרתו ייסגרו רוב החנויות חוץ מחנויות חיוניות כמו סופר-מרקט ובתי מרקחת .

חשוב לציין בהקשר זה, כי גם מדינות מערביות כמו בריטניה שהייתה המדינה הראשונה שהסירה כליל את ההגבלות סובלת מתת-נגיף הדלתא וגם בגרמניה יש עלייה במספר החולים ולא ברור כיצד מדינות אלו מטפלות בתחלואה ההולכת וגדלה.

הכותב הוא אני כרגע סטודנט לתקשורת אשר כותב בנושאים שונים מספורט ועד רווחה ואקטואליה . כרגע אני לומד באוניברסיטה הפתוחה (אולי זה ישתנה בעתיד)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר