מס' צפיות - 439
דירוג ממוצע -
כירופרקט
כירופרקט – מה זה בכלל כירופרקטיקה?
מאת: אופיר א 16/11/21 (11:51)

בעשור האחרון רובנו נחשפנו, אם כמטופלים ואם כמכרים של מטופלים, למילה כירופרקטיקה. נכון, הקונוטציה היא כמעט תמיד משהו כואב, אך האמת היא שהטיפול עצמו לא כואב כלל. טיפול אצל כירופרקט הוא טיפול שנועד לסיים מצבי כאב, ולא להכאיב. פשוט ההקשר מעט מאתגר, כי מי שמדבר על כירופרקטיקה הוא לרוב בסבל, או שהוא מהלל ומשבח את הכירופרקט שלו על כך שהוא סילק את הכאב המציק שהלך איתו כל כך הרבה זמן.

 

כירופרקטים הם מומחים למערכות האנטומיות שלנו, ויכולים לאבחן ולטפל במצבים רבים של כאב, כרוני או אקוטי. בעזרת טכניקות עדינות ומדויקות יבצע הכירופרקט מניפולציות שונות לגוף, ויגרום לכאב להתמוסס, ועימו למתח ולחרדה הרבה שלעיתים קרובות מלווים את הסובלים מכאבים.

השחרור מהכאב הוא מופלא, והעובדה שהוא נעשה בעדינות וללא מהלכים קיצוניים הוא דבר מרגש ומשחרר, שכן רובנו, בטח כשאנחנו סובלים מכאב בזמן אמת, חוששים לתת למישהו לגעת.

 

מה עושה כירופרקט בעצם?

 

אדם שהוסמך במקצוע הכירופרקטיקה היא גוף ידע שמתמחה בלימוד מניפולציות ידניות (“כירו" זה ידיים ביוונית) על גוף האדם בכדי לטפל ולמנוע בעיות של מערכת השריר-שלד שלנו, על כל המשתמע מכך. מילים כמו עצבים, פאשיה, רקמות חיבור וכיו"ב הן חלק אינטגרלי בלקסיקון של המקצוע, והכירופרקט שלכם יעבוד בצורה מדויקת ומחושבת על עמוד השדרה, המפרקים, וכל מה שמחבר ביניהם.

 

כירופרקטים עברו תהליך ארוך של הכשרה, הכולל, בין היתר, למידה מעמיקה על גוף האדם. השלד, מערכת העצבים, מערכות השרירים השונות, אנטומיה, פיסיולוגיה, וכמובן פתולוגיה, שהיא ענף שלם שעיסוקו הוא הניסיון לאבחן את מחוללי המחלה – מה גורם לכאב שלנו בעצם. האבחון נעשה על ידי בדיקה מנואלית, עיון בבדיקות מעבדה, בדיקות של אורתופד, ולעיתים אף בדיקות נוירולוגיות, וכל זה בכדי לקבל תמונה רחבה ככל הניתן על הפתולוגיה, בכדי לגשת לשורש העניין.

 

לאחר אבחון העומק יוכל הכירופרקט לגשת לטיפול עצמו. הטיפול כולל מניפולציות מנואליות על עמוד השדרה והחוליות, הנעתן והחזרתן לזוויות תקינות למשל, וזאת לצד עבודה על השרירים והמפרקים, ואף שימוש בציוד חשמלי ואלקטרודות.

 

כירופרקטיקה - לא רק בקליניקה

 

כירופרקט מוסמך יכול לטפל בכאבים שלכם, אבל הוא לא יסתפק בכך. לכל כאב יש שורש, ומעבר לסילוק הכאב ומתן הקלה למטופל, יבקש הכירופרקט מהמטופל לשנות מספר הרגלים בחיי היום יום שלו, וזאת בכדי למנוע את הישנות הכאב. לרוב מדובר בהדרכה בסיסית על ביצוע תרגילים שונים ביום יום, תרגילים שנועדו לחזק או לשחרר מתח מאזורים מסוימים, לדוגמא הגב התחתון, כדי שהמטופל לא יגיע שוב למצב אליו הגיע לפני כן.

 

הדרכות אלו כוללות לעיתים גם הסברים והדגמה על יציבה נכונה, הן בעמידה והן בישיבה, התעמלות מתקנת, והמלצות שונות ומגוונות בהתאמה אישית שנועדו לאפשר לכם ליישם שינויים קטנים בחיי היום יום ליצירת שינויים דרמטיים בתחושה הכללית ובבריאות שלכם.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר