מס' צפיות - 1552
דירוג ממוצע -
6 דברים שצריך לקחת בחשבון כשבוחרים אוזניות אלחוטיות
אם אתם מתכננים לרכוש בעתיד הקרוב אוזניות בלוטוס שווה לכם לקרוא את הכתבה הזאת שמרכזת את הדברים הכי חשובים שכדאי לשים לב אליהם כשרוכשים אוזניות אלחוטיות.
מאת: דניאל לוי (Daniel Levi) 18/09/22 (17:15)

אוזניות זה כבר לא אותו מוצר מגושם ומסורבל שפעם היה מסתבך לנו בתיק והיה גוזל מאיתנו דקה וחצי של התעסקות עם החוט. כיום יש לנו אוזניות בלוטוס, שזה מוצר אפנתי ומגניב שנותן לנו את האפשרות לשמוע את הפודקאסט או מוזיקה שלנו בכיף ללא הפרעות של חוט מציק או רעשי סביבה שמונעים מאיתנו להתרכז.   

 

כמו שאתם בטח יודעים יש המון אוזניות אלחוטיות מומלצות בשוק ולרבים מאיתנו קשה להבין מה ההבדלים בין סוגי האוזניות השונות וכמו כן מדוע סט אוזניות אחד יקר משמעותית מאוזניות אלחוטיות אחרות.

 

על מנת לעשות לכם את החיים קצת יותר פשוטים הכנו לכם כתבה שכוללת שישה דברים חשובים שאתם צריכים לקחת בחשבון כשאתם מתכוונים לרכוש אוזניות בלוטוס חדשות.

מחיר

אין ספק שאתם יכולים למצוא בשוק האוזניות האלחוטיות מגוון מוצרים בטווח מחירים גדול מאוד. כיום ניתן למצוא אוזניות אלחוטיות גם ב-30 ש"ח אבל, כמעט ללא יוצא מן הכלל, הייתי ממליץ לך להימנע מרכישה של אוזניות כאלה אלא אם אתם ממש נמצאים בתקציב דחוק.

 

אוזניות אלחוטיות טובות אינן מגיעות במחירי רצפה. אם אתם אוהבים לשמוע מוזיקה ויש לכן אוזניות אלחוטיות שלא מצליחות להשמיע את הבסים של השיר שאתם שומעים זה מציק, אם אין לכם טכנולוגיית סינון רעשים וכל הזמן אתם שומעים את הסביבה שלכם זה פשוט מבאס, אבל תשמחו לדעת שיש המון סוגים של אוזניות אלחוטיות בשוק שיתנו לכם אחלה חווית שימוש ולא ישחטו אתכם במחיר.

 

 

חשוב להבין שלרוב איכות טובה מגיעה בקו ישר יחד עם מחיר ולכן צריך להגדיר מה התקציב שאנחנו מוכנים להוציא על האוזניות ולהבין מה המוצר הכי טוב שאנחנו יכולים לקבל במחיר הזה.

טיפ קטן-גדול! שימו לב שלא תמיד הכי משתלם לרכוש את האוזניות בחנות הקרובה לביתכם. פעמים רבות אתם תמצאו הבדלי מחירים משמעותיים אם תחפשו באתרים כמו אליאקספרס, גירבסט ועוד.

תבדקו מה הקודק של האוזניות (Codecs)

קודם כל נסביר שה- Codecsשל האוזניות האלחוטיות זו טכנולוגיית העברת השמע של האוזניות. נסו להבין באילו רכיבי codec תומכות האוזניות האלחוטיות.

 

הדגמים הבסיסיים ביותר יעבדו רק עם SBC, Codec שאינו תומך במוזיקה ברזולוציה גבוהה יותר ולעתים קרובות נשמע צליל מעט שטוח בשל מהירות השידור המוגבלת בה משתמש ה-Codec.

 

אם אתה משתמש אפל, בדוק אם האוזניות תומכות ב- AAC. מכשירי אפל תומכים רק ב-SBC וב-AAC האיכותי יותר, כך שקניית זוג אוזניות שתומכות רק ב-SBC, aptX או LDAC היא בזבוז זמן.

 

אם אתה משתמש אנדרואיד אז העולם הוא הצדפה שלך. הגרסאות העדכניות ביותר של אנדרואיד תומכות ברוב ה-codec של אודיו Bluetooth, כולל Hi-Res aptX HD, שנשמע מצוין.

אוזניות סיליקון מותאמות

זהו אחד החלקים החשובים ביותר של אוזניות אלחוטיות. תארו לעצמכם שאתם רוכשים אוזניות ומגלים לפתע שחלק הסיליקון העגול שצריך להיכנס אל תוך האוזן שלכם לא מתאים או לוחץ לכם מדי.

 

אוזניות סיליקון קטנות מדי לא יתנו לכם אטימה ולעולם לא תקבלו את הצליל האופטימלי של האוזניות, בנוסף תהיו מושפעים מרעשים חיצוניים שיפריעו לחווית ההנאה של המוזיקה.

 

חיוני שתוודא שאוזניות הסיליקון המסופקות עם האוזניות המועדפות עליך מגיעות במגוון גדלים ושהן מתאימות לאוזניים שלך כראוי ויוצרות אטימה יעילה.

חיי סוללה

רוב יצרני האוזניות האלחוטיות יציגו זמן נגינה של בין שלוש לחמש שעות. בשימוש בחיים האמיתיים, אתה יכול לסמוך על הנחה של כ-20% מהנתון המצוטט.

 

ההצהרות הללו של יצרניות האוזניות מגיעות הרבה פעמים עם כוכבית קטנה על עוצמת הווליום שבה השתמשו על מנת למדוד את זמן העבודה הרציף של הסוללה.

 

לדוגמה אומרים שהאוזניות מסוגלות לתת 4 שעות עבודה רציפה בהנחה שאתה משתמש בהן עם ווליום של 50%. כמובן שאם תשתמשו בווליום של 100% האוזניות יתרוקנו מהר יותר.

 

לאחר שהכוח נגמר, עליך להכניס את האוזניות בחזרה למארז הטעינה שלהן כדי להעלות את הטעינה שלהן על ידי שימוש במתח מסוללה המובנית במארז הטעינה.

 

למארז הטעינה יש סוללה שיכולה להחזיק טעינה מספיקה כדי לטעון את האוזניות בין שלוש לארבע פעמים לפני שמארז הטעינה צריך להיטען מחדש.

 

שימו לב שיצרניות מסוימות של אוזניות אלחוטיות עשויות לצטט את זמן הנגינה המשולב של שלושת או ארבעת הטעינות הזמינות מארז הטעינה, במקום לכתוב את זמן השימוש של האוזניות.

 

אם אתה רואה נתון של 12-15 שעות שימוש, זה לא להאזנה רציפה בטעינה אחת. באופן אידיאלי, הנתון שהכי מעניין אותנו זה לדעת כמה זמן אפשר להאזין לאוזניות לפני שהן יצטרכו לחזור לתיק שלהן לטעינה מחדש.

 

טכנולוגיית סינון/ביטול רעשים

חלק מהאוזניות האלחוטיות מציעות טכנולוגיות שונות של ביטול רעשים אקטיבי / פסיבי שמסייעות בהפחתת הרעשי הרקע שסביבכם. חלק מהאוזניות עם הכנולוגיה הזאת בהחלט עושות עבודה נהדרת שמנתקת אתכם מהסביבה ומאפשרת ליהנות מחוויית שימוש מדהימה גם במקומות הומי אדם מלאי רעשים.

 

מערכת של ביטול / סינון רעשים זה משהו שאוכל את הסוללה אז שווה להבין שלרוב לא תקבלו זמני האזנה ארוכים, והאוזניות עשויות להיות די עבות כדי להכיל את הסוללות הגדולות יותר הנדרשות על ידי המעגל.

 

חלק מאוזניות אלחוטיות שכוללות ביטול רעשים כוללות גם תכונה שנקראת 'Hear-Thru' אשר מאפשרת להתאים ולכוונן את ביטול הרעשים לרמה הנוחה או בטוחה שאתם צריכים, נניח בזמן פעילות של ריצה קלה יחד עם חבר אולי תרצו לשמוע באופן חלקי אם מדברים אליכם ולא להיות מנותקים לגמרי מהסביבה.

מארז הטעינה

מארז שאליו אתם מכניסים את האוזניות שלכם בסיום השימוש הוא גם מארז טעינה שהמאחסן ומטעין את האוזניות האלחוטיות, זה גם חלק חשוב מאוד מהסט של האוזניות.

המארז צריך להיות חזק אם אתם מתכוונים לצאת עם האוזניות ולהסתובב איתן. יחד עם זאת עדיף שהמארז יהיה קומפקטי ולא יתפוס מקום גדול מדי, ככה תוכלו פשוט להכניס אותו לכיס המכנסיים וללכת איתו בחופשיות.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר