כבר מזמן שהרפואה המשלימה בישראל אינה עניין של תרבות השוליים, והיא נמצאת לא רק בכותרות, אלא גם בחיי היום יום של כולנו. בבתי החולים, בקופות החולים ובמרפאות הפרטיות, מטפלים ומטפלות בנטרופתיה פועלים לשיפור איכות החיים והבריאות של נשים וגברים בכל הגילאים, ועם כל המצבים הבריאותיים.
אם אתם סובלים ממחלה כלשהי, קושי כלשהו, חוסר איזון, דעו לכם כי עולם הנטורופתיה מציע גישה טיפולית עמוקה ורוחבית, גישה מקיפה אשר נשענת על הבנה עמוקה של גופו ונפשו של האדם, ושל האינטראקציה בין השניים, דרך תמיכה בתהליכי הריפוי ומנגנוני הריפוי הטבעיים של הגוף.
הגוף שלנו הוא מכונה מופלאה, היודעת לטפל בעצמה ולשקם את עצמה ממצבים פשוטים ומורכבים כאחד. אך בכדי לעשות זאת, בין אם מדובר בחתך קטן ומדמם ובין אם מדובר במחלה תורשתית קשה, צריך לחתור לאיזון ולהרמוניה בגוף.
עובדות חשובות על נטרופתיה
- המושג נטרופתיה הוטבע כבר במאה ה-19, ותפס תאוצה רבה בשנות השבעים של המאה העשרים.
- תחום טיפולי זה הוא אחד התחומים האלטרנטיביים המובילים בעולם המערבי, כולל במדינות כגון ארצות הברית, קנדה, וכמובן, כאן אצלנו במדינת ישראל
- התהליך הטיפולי מתחיל מאבחון עמוק אשר יש לבצע בכדי לקבל הבנה רחבה של האינדיבידואל. הסיבה היא שבעיה מוגדרת עימה אתם מגיעים לטיפול, למשל כאב ראש מסוג מיגרנה, יכולה להגיע מסיבות שונות. הרעיון הינו לזהות מדוע המיגרנה הספציפית הזו תוקפת אתכם, ובכך ניתן לעודד את הריפוי בהתאמה אישית לגמרי
- שלא כמו בבדיקה אצל רופא המשפחה, התשאול הנטורופתי עמוק לאין שיעור. אתם תצטרכו לחלוק מידע חיוני על גורמים רבים המשפיעים על הבריאות שלכם, מה שיעזור לא רק למטפל להתאים לכם את הטיפול הנכון, אלא גם יעזור לכם. אחת הסיבות היא שבצורה זו אתם תעלו למודעות את הרגלי החיים המזיקים, תזהו אותם, ותוכלו לפגוש אותם בצורה נבונה יותר, ולהתחיל לבצע שינויים מודעים לצורך הגברת הבריאות והפחתת החולי והסבל
- הטיפול עצמו יכלול שינויים בהרגלי החיים, לעיתים שינויים הדרגתיים ולעיתים דווקא שינויים דרסטיים, וזאת בהתאם למצב הרפואי ולאופי ההרגל.
איזה שינויים אאלץ לעשות במהלך טיפול נטורופתי?
כחלק אינטגרלי בשינויים אותם סביר להניח שתתבקשו לבצע, יהיו כמה וכמה הקשורים באופן ישיר להרגלי התזונה. כמעט כל טיפול נטרופתיה כולל בתוכו התאמות תזונתיות, שכן, לצערנו, מרבית האנשים היום לא קיבלו את ההכשרה הנכונה בנוגע למזון, ובעולם בו המזון מתועש, עתיר בשומן רווי, חומרים כימיים, תוספים שונים שמוסיפים למזון, מלח, סוכר ועוד, הרי ששינויים תזונתיים הינם חיוניים.
מעבר לכך, ישנם שינויים מאוד ספציפיים הקשורים באופן חד משמעי לבעיה ממנה המטופל סובל. דוגמא לכך הינה למשל אדם הסובל מאבנים בכבד ובכיס המרה ומתגלה כי הוא שותה אלכוהול, הרי שהשינוי חייב להיות מיידי ודרסטי, הפסקה מלאה ומוחלטת של צריכת האלכוהול.