מס' צפיות - 435
דירוג ממוצע -
איציק משה: הקול של ישראל בעולם
שמו של איציק משה עלה לכותרות, בעקבות כתבת-תחקיר בערוץ 13 על ניסיונות של האיראנים לחסל יהודים/ישראלים בעלי השפעה. משה, יזם ואיש-עסקים ישראלי בגיאורגיה, המקדיש את רוב זמנו להסברה על מדינת-ישראל, היה גם הוא יעד להתנקשות.
מאת: מאיר חוטקובסקי 05/03/24 (21:23)

"השינוי של ה-7/10 אינו רק בצורך שנולד ביישום ה-restart (אתחול מחדש) בכל תחומי ההנהגה בימין ובשמאל בישראל. לפנינו מציאות חדשה בישראל ובעולם היהודי, שצריכה להדאיג ולגייס כל אחד מאיתנו." דברים שאומר איציק משה (65) בריאיון לכותב שורות אלו. ממשיך ואומר משה: "נכון שאם היה מדובר בתקופה רגילה, ניסיון-הרצח שנכשל, (אך קרוב לוודאי היוזמה לא נפסקה), היה צריך להדליק אצלי נורה אדומה, ולכן חזרתי הבייתה, לישראל, ולהמשך פעילותי מהבית. אך ברור, שאנחנו בסרט אחר וחדש." לפני יותר מעשור לקח על עצמו משה את נושא ההסברה הישראלית למדינות-העולם, ואינו מרפה לרגע. הוא משמש כנשיא לשכת העסקים בישראל וכיו"ר ארגון-ההסברה "בית-ישראל".

ממוּקד-מטרה

מרץ 2014. אני חבר במשלחת "האיגוד הישראלי לעיתונות תקופתית", המגיעה לגיאורגיה כאורחת של משרד-התיירות המקומי. בלו"ז הסיורים, שאורגן בעבור המשלחת, נקבעה פגישת-היכרות עם איציק משה, שהיה בתחילת דרכו ההסברתית בעבור מדינת-ישראל כעובד עצמאי, תוך כדי עיסוקו כיזם מלונות בגיאורגיה. למען האמת, שמו לא היה מוכר לאיש מאיתנו. בהרצאה שנשא לפני חברי המשלחת התגלה איש עם קצב-דיבור שלא ניתן לעצירה, מלא מרץ וחיוּת, ונראה ונשמע ממוּקד-מטרה. משה, שהוא בעל תארים בהנדסה ובמדעי-החינוך, החל את פעילותו ההסברתית ב-1990. "שימשתי כמהנדס בראש מדור בתדיראן. זכיתי במכרז של הסוכנות היהודית, ויצאתי כשליח לברית-המועצות. הקמתי נציגויות בגיאורגיה, באזרבייג'ן, באוזבקיסטן ובקזחסטן." בשנת 1996 סיים משה את תפקידו כשליח הסוכנות, והחל לשמש כנשיא לשכת העסקים ישראל-גיאורגיה. משה: "הארגון נהפך לגשר המרכזי בין המדינות בתחומי התרבות, העסקים וההסברה. כיום אני משמש כסגן נשיא אליאנס האירופי למען ישראל, עם מאה פרלמנטרים מאירופה, ויו"ר ארגון-ההסברה 'בית-ישראל' בתפוצות."

ציונות נגד הזרם

לפני כשלוש שנים התפרסם ספרו של גיאורגי ברנשטיין, עיתונאי שהוא גם חבר ב"בית-ישראל", ״ציונות נגד הזרם״. משה, שהיה שותף לכתיבת הספר, מתאר את שנות פעילותו בברית-המועצות ואת המהלכים שהובילו לפתיחת השערים ולעלייה ההמונית של היהודים ארצה. משה מספר, כי "בספר נחשפים לראשונה סודות העלייה מברית-המועצות לשעבר. הרעיון לכתיבת הספר החל לאחר שבמשך עשרות שנים אספנו מסמכים בארץ ומחוצה לה מגורמים, שהיו מעורבים בעליית היהודים. מגיפת-הקורונה, שגרמה להאטה בפעילות ההסברתית שלנו ברחבי-העולם, אפשרה לנו להשלים את כתיבת הספר. בספר יש פנייה שלי ליהדות-העולם: 'ליהודים יש שתי אפשרויות: לחיות בארץ-ישראל ולבנות אותה בדם ובזיעה, או להיות זמנית מחוץ למדינה, ובכל רגע ורגע לעשות הכול למען קידומה.׳ מבחינתי, אין אפשרות נוספת. הספר מיועד לחזק את דור-ההמשך ולהעניק לו שיעור באזרחות ובפעילות למען המולדת."

בית-ישראל

כאחד שפעיל בנושא-ההסברה במשך 35 שנה, ישראל, לטעמו של משה, היא עדיין מותג, למרות האנטישמיות והשנאה כלפיה. בתחילת דרכו ההסברתית לא הכיר משרד-החוץ בפעילותו של משה, והיו אף ניסיונות להכשיל את יוזמותיו. אך הוא לא נרתע, ומאז הוא מארגן ללא-הרף כנסים, שבהם הוא מארח גם חברי-כנסת ואישי-ציבור משפיעים, התומכים בפעילותו. "הסברה ישראלית אינה מכירת ביסלי, שבה אתה מחליף שפות ומפיץ לעולם אותו הסרטון. בהסברה המרכיב החשוב ביותר הוא התאמת החומר שנכתב בישראל למדינה, שבה אתה חפץ להפיץ את מרכולתך. אין דומה הסברה בגיאורגיה להסברה בצרפת, או בסרי לנקה. כמו-כן, נדרשת היכולת להביא את החומר לקובעי דעת-הקהל- מה שלא ניתן לעשות באמצעים רגילים." כבר לפני עשור הציע יו״ר "בית-ישראל" לממשלה להקים מאה לשכות-הסברה בעולם ללא עלות כלשהי למדינה. באחרונה חלה התקדמות מצד גורמי-ממשל במדינה, ושר-החוץ עד לא-מכבר, אלי כהן, בירך את משה בכנס, שנערך בירושלים, על פעילותו למען המדינה, ואמר: "הצלחת להקים ארגון פנטסטי!". משה שמח על פריצת-הדרך החשובה, והוא מקווה, ששרי-החוץ הבאים יגדילו את שיתוף-הפעולה. "עד היום הקמנו 18 נציגויות, ואם שר-החוץ החדש ימשיך את מה שהחל אלי כהן, ניתן עוד השנה לסיים הקמה של מאה לשכות-הסברה, שהן הכרחיות."

מיגור האנטישמיות

מעבר לעניין ההסברתי של מדיניות-ישראל בעולם, משה פועל גם בנושא של מיגור האנטישמיות, שהחלה באחרונה להרים ראש, וביתר שאת מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל". לדברי משה, הנתונים שמתקבלים מרחבי-העולם מדאיגים ביותר. "בעולם יש כמיליארד אנטישמים, ובעולם האינטרנטי התגובות יכולות להיות מהירות מאוד. אנחנו בסכנה אמיתית. שבוע לאחר תחילת המלחמה, כאשר ישראל נראתה חלשה, דיווחו מהנציגויות של 'בית-ישראל', ששואה מספר 2 בדלת." משה מרגיש כחייל הנמצא בחזית, ואינו מוכן לנטוש את עמדתו. "במשך שנה, מיום פרסום ניסיון ההתנקשות בחיי, פתחתי 18 נציגויות תחת סכנות ממשיות, וייסדתי אידאולוגיה הסברתית, שלא נוצחה בידי משמרות-המהפיכה של איראן. אני מתכונן להשלים הקמת מאה לשכות-הסברה, בשיתוף עם משרד-החוץ הישראלי, והתחלתי כבר את הפעילות בנושא האנטישמיות מול ראשי אגודת-הידידות בכנסת ופעילות מול הפרלמנטים בעולם, על-מנת שיחוקקו חוק נגד אנטישמיות."

מחויבים לאחדות

משה הוא איש אופטימי. הוא חש, כי פעילותו מבסיסו בגיאורגיה עשויה לקדם את שמה של ישראל ברחבי-העולם. "התגייסתי כל-כולי, הן בהסברה והן במלחמה באנטישמיות. הניסיון רב-השנים שלי בשטח לימד אותי לאפיין תוכניות מדויקות לעשייה. 80 אחוז מזמני וחלק עיקרי מכספי מיועדים לקידום המשימות." הוא מאמין, כי המתודיקה של "בית-ישראל" עובדת נכון ומביאה חידוש בתוכני ההסברה לעולם. "איני מחפש תפקיד, תואר, כסף וגם לא תקציב- כל הפעילויות שאני מציע לא תהיינה על חשבון מדינת-ישראל, וטוב שכך, כדי שלא תהיה פוליטיזציה. השאיפה שלי היא לראות את כל יהודי-העולם מזוהים כיהודים ישראליים, ולא בתארים מצחיקים של זהות גלותית, כמו: יהודי רוסי, יהודי מרוקני, או יהודי גיאורגי. אנו מחויבים לאחדות ולישראל חזקה. רק כך ננצח ונישאר על המפה." והוא לא רק מדבר- הוא גם עושה: ביוזמתו, ובסיוע משקיעים ויועצים ישראליים, המחזקים את יחסי גיאורגיה-ישראל, מגיעים כבר שנים לגיאורגיה מרצים בכירים מישראל בתחומים שונים, כמו: חינוך ותרבות, כלכלה, מדעים, ההייטק הישראלי, ביניהם אף זוכי פרס נובל, שעושים דרכם גם לכפרים נידחים, שבהם יש קהילות יהודיות, ומרשימים ומרגשים אותם כל-כך, מה שדחף עד כה לא-מעטים מהם לעלות לישראל ולהרגיש שהם חלק ממנה.

הכותב חבר באיגוד הישראלי לעיתונות תקופתית, וחבר במועצת העיתונות והתקשורת בישראל

הכותב הוא חבר באיגוד הישראלי לעיתונות תקופתית ומועצת העיתונות.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר