תושבי מודיעין הזהרו מהקרינה הסלולרית הנפלטת מהטלפון שלכם כך מתפרסם בדו"ח המשרד לאיכות הסביבה. גם תושבי חיפה, ירושלים, נצרת, רעננה, הרצליה, נתניה, הוד השרון, אשדוד וקרית ביאליק נמצאים בסיכון גבוהה, כי פורום החברות הסלולריות מדבר, החברות שותקות ועושות מעט והמשרד לאיכות הסביבה עוסק בדוחות ולא מנהל את הענינים.
החברות הסלולרייות אמנם נמצאות בלחץ עקב המתקפה הבלתי צפויה שהגיע אליו מצד משרד הבריאות בנושא הקרינה וגם האזהרה מלפני שבוע של אוניברסיטת פיטסבורג מוסיפה למבוכה, אבל בשטח לא רואים הרבה פעילות וכולם מקווים שהציבור ישכח את הנושא ברצף הארועים המתרחשים עלינו ועל אזורנו.
אם החברות הסלולריות היו נענות לפניתו של השר לאיכות הסביבה ומתקינות הרבה אנטנות קטנות כפי שפורסם בגלי צה"ל ובדה מרקר לפני כשנתיים וכפי שפורום החברות הסלולריות מציע היום, אז יתכן ש היינו היום במצב טוב יותר ובטוח יותר, כי ריבוי אנטנות קטנות מקטין את הקרינה מהטלפון הסלולרי.
אבל בשנתיים האחרונות עשו חברות הסלולר מעט מאוד על מנת להבטיח את בריאות הציבור באמצעות ריבוי אנטנות קטנות. תרמו לכך גם ראשי רשויות שלא הבינו את טובת הציבור ונלחמו על נושאים שוליים ולא על העיקר, למרות שריבוי אנטנות קטנות הוא אינטרס משותף ועשוי לסייע גם לחברות וגם לתושבי הרשויות בפיתוח רשתות התקשורת של הדור הבא.
לפני כשנתיים פניתי לשר לאיכות הסביבה בהצעה להתקנת ריבוי אנטנות קטנות, להלן כפי שפורסם בגלי צה"ל ובדה מרקר ב 11.7.2006:
הקטנת הקרינה
"השר לאיכות הסביבה, גדעון עזרא, העביר באחרונה הנחיה למנהלי המשרד, לבחון באמצעות הגורמים המקצועיים במשרד פתרונות להקטנת הקרינה מהאנטנות הסלולריות, באמצעות חיבור אנטנות בעוצמה נמוכה למערך של סיבים אופטיים - כך נודע ל-TheMarker.
ההנחיה הועברה, לאחר שהשר קיבל מכתב מחברת בידסנט, הפועלת בתחום העברת תקשורת בין אנטנות על גבי סיבים אופטיים באמצעות מערכת הניקוז העירונית, וכבר מקיימת פרויקט שכזה עם עיריית חיפה. מדובר בניסיון להקים תשתיות לכבלים אופטיים ולהקטין את הצורך באנטנות סלולריות גדולות.
בידסנט מקיימת מגעים עם כל חברות הסלולר בעניין, אך אלה חוששות מכך שיחייבו אותן בפרישת תשתיות הסיבים האופטיים בערים הגדולות בעלויות לא מבוטלות. כניסת חברות הסלולר לתחום הטלפוניה הנייחת, עשוי להוביל את החברות לצורך בשימוש גובר בהעברת תמסורת בסיבים האופטיים.
בדו"ח של המשרד לאיכות הסביבה מפברואר 2008 מתברר כי הקרינה הנפלטת ממכשיר סלולרי במודיעין מכבים רעות היא פי 27 מזו הנפלטת ממכשיר סלולרי בתל אביב, בגלל מחסור בריבוי אנטנות קטנות במודיעין לעומת תל אביב.
בירושלים וחיפה הקרינה הנפלטת היא בערך פי 4 מזו של תל אביב , באשדוד פי 8 וברעננה ,קרית ביאליק ואשדוד פי 6.
בשיא הארצי זוכה סקטור המיעוטים בכפר קאסם עם קרינה פי 31 ונצרת עם קרינה פי 13.
המשמעות של הנתונים האלו הוא שילד במודיעין המדבר במכשיר סלולרי מקבל בממוצע קרינה פי 27 מילד בתל אביב . אלו כמובן נתונים מבהילים שמחיבים התיחסות של כל הורה וכל משרד ממשלתי העוסק בנושא.
לבלוג של רפי גליק