בממשלה עברה אתמול הצעת חוק לפיה יוקם מאגר ביומטרי ענק של אזרחי ישראל, במטרה להגן עלינו מגניבת דרכונים ותעודות זהות. גופים להגנת זכויות האזרח ושמירה על פרטיות כבר מתנגדים וטוענים שהמאגר מסוכן. האמנם?
מאת: מערכת pCon
פורום הממשלה אישר אתמול בהצעת החוק של משרד הפנים: "תעודות זהות, מסמך נסיעה ומאגר מידע ביומטריים, התשס"ח 2008". מטרת החוק היא להקים מאגר נתונים ביומטרי גדול, שיכלול טביעת אצבע וזיהוי פנים של כל אזרחי ישראל. למרות התועלות, יש עדיין לא מעט אנשים שמתנגדים להצעת החוק בטענה שהיא אינה דמוקרטית.
פגיעה בפרטיות שלנו
למעשה, בשום מדינה מערבית ודמוקרטית אין מאגר דומה, בעוד שבמדינות כמו תימן, כוויית, אינדונזיה ופקיסטן כבר יש מאגרים שכאלה. נראה שחברי כנסת רבים לא התעמקו עדיין בשאלות חשובות שמעורר החוק, כמו איזה מידע אישי נוסף יישמר ויקושר למידע הביומטרי, או מה יקרה במקרה של פגיעה במאגר.
מי שכבר מתנגד באופן נחרץ למאגר הביומטרי היא הוועדה להגנת הפרטיות. לטענתם, הקמת מאגר ביומטרי שכזה עלולה לפגוע בזכות היסוד החוקתית לפרטיות בשני אופנים עיקריים: סכנה לפריצה למאגר על ידי גורמים עוינים, והעובדה שהמאגר יעמוד לרשות המשטרה וכוחות הביטחון שיוכלו לעשות שימוש במאגר ללא ביקורת.
סכנה ממשית?
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אמר בפתח הישיבה אתמול כי המאגר הביומטרי ישפר משמעותית את השירות לאזרח, ויגן על כולנו מפני זיופים של תעודות זהות ודרכונים. עם זאת, יש כבר מי שמזהירים שהמאגר יוכל גם להגיע לידי אוייבים ולגלות פרטים כמו היכן לחם כל חייל.
פורסם באתר pCon החדש! - המלצות, אתרים, הכרזות ומאמרים, על מחשוב ואינטרנט http://www.pcon.co.il/v5/ArchiveMore.asp