בצעד נדיר קבע בית המשפט העליון בעקבות ערעור שהגישו אגודת מדרשת ארץ ישראל, כי ניתן לתבוע את הרשות הפלסטינית על נזקים שקרו לתובעים. עד היום זה לא היה אפשרי הואיל ובית המשפט המחוזי קבע כי הרשות הפלסטינית נהנית ממעמד של גוף ריבוני.
זה אולי נשמע זניח למי שלא נכנס לכל ענייני תביעות נגד הרשות הפלסטינית, אבל קביעה זו, במיוחד כשהיא באה מבית המשפט העליון, פותחת את הדלת לתביעות שישראלים רבים רצו לתבוע את הרשות הפלסטינית אולם לא יכלו לעשות זאת בגלל הקביעה של בית המשפט המחוזי.
לא עוד. מעתה ניתן לתבוע את הרשות הפלסטינית על נזקים שנגרמו ע"י הרשות ו/או ע"י נציגיה. כך לדוגמא משפחות נפגעים שנפגעו עקב פעילות טרור שהרשות יזמה נגד ישראל (כמו במקרים של ברגותי וחבריו) יכולים לתבוע את הרשות הפלסטינית בבית המשפט ומדינת ישראל תהיה מחוייבת (במידה ובית המשפט יזכה את התובעים) להפריש מהתשלומים המשולמים לרשות את אותם כספים שבית המשפט יקבע למשפחות (המדינה כעקרון מעבירה מסים שנגבים ע"י ביטוח לאומי וכו' על עובדים פלסטיניים העובדים בישראל), כלומר לפני שהכספים יגיעו לרשות, יוכל הזוכה להוציא צו המחייב את המדינה להפריש עבורו את הכספים שקבע בית המשפט שישולמו לו.
בעקבות פסיקה זו, אני מאמין כי מסמכים שתפס הצבא בפשיטה על המוקטע'ה בזמנו שערפאת היה המנהיג, יאווררו מחדש ומשפחות שנפגעו יתחילו להגיש תביעות עתק נגד הרשות הפלסטינית, מה שכמובן יוריד את הכנסות הרש"פ מהמסים שמדינת ישראל אמורה להעביר לו.
איך אומרים: "טחנות הצדק טוחנות לאט", אבל טוב שהן עדיין טוחנות. אישית אני שמח על הקביעה הזו.
עדכון: שולמית אלוני כבר התחילה להתבכיין.
לבלוג של חץ