כמעט אין אדם בעולם המערבי שטרם התנסה בשיטת הזנת הטקסט T9. השיטה המאפשרת הקלדת טקסט בטלפונים סלולאריים בלחיצות בודדות על מקשי המספרים בזכות מילון מובנה היודע מהן המלים האפשריות המתקבלות מצירופי מקשים שונים הומצאה אי-שם בסוף שנות ה-90, וכבשה בסערה את עולם הסלולאר. מאז ועד היום, נמכרו כ-2.5 מיליארד (!!!) טלפונים ומכשירים אחרים המשתמשים בשיטת ה-T9 לקיצור זמני ההקלדה (שלא נדבר על חסכון בתנועות-אגודלים המזיקות לבריאות).
בשבוע שעבר, בתערוכת TechCrunch50 מיסודו של בלוג הטכנולוגיה "טק-קראנצ`", הציג אחד מממציאי ה-T9, קליף קושלר, סטארט-אפ חדש בשם Swipe, שאמור להיות ה-T9 של עידן מסכי-המגע. כפי שאפשר לשמוע אותו אומר לרייף נידלמן מ-CNET בסרטון המצורף, השיטה מבוססת על עיקרון ה"טי9" - כלומר: במקום להקליד בדיוק את המלים, יוצרים תבנית (או צירוף) של אפשרויות, ומילון מובנה מנחש איזו מילה ניסינו להקליד. רק שכאן, במקום לחצנים של 3 אותיות וסדרה של לחיצות בודדות, יש מקלדת מלאה וסדרה של תזוזות אצבע (או עיפרון-פלסטיק) היצרות את התבנית. כפי שמגדיר זאת קושלר, מדובר בעצם ב"חבר בין הנקודות".
השיטה אמורה להיות מהירה יותר מכל שיטת הקלדה אחרת, וקושלר מעיד שהוא, בגילו (55), מגיע לכ-50 מילים בדקה. היא כבר קיימת עבור מחשבי-לוח, ואמורה להיכנס בהמשך לטלפונים-חכמים, לאייפון, ואולי אף לטלפונים "רגילים" (הכוונה, מן הסתם, למכשירי נוקיה, סמסונג וסוני-אריקסון בעלי מסך מגע).
אך למעשה, לא מדובר בפעם הראשונה שרעיון כזה מוצג: IBM עבדה כבר בשנת 2004 על טכנולוגיה כזו, ולפני מספר חודשים נודע כי החטיבה שפיתחה אותה, שנקראה תחילה SHARK ובהמשך הפכה ל-ShapeWriter, מפתחת טכנולוגיה זהה עבור האייפון, וכבר הוציאה יישום כזה עבור האייפון, שהורד מחנות היישומונים של אפל מסיבות בלתי-ידועות. בכל מקרה, כפי שציין ג`ון מאהוני מ"גיזמודו": לא משנה מי מייצר את זה - אני רוצה את זה.
לבלוג של יאיר מור