מס' צפיות - 530
דירוג ממוצע -
שרות חדש לאמזון: FrontCloud
מאת: חץ בן חמו 20/11/08 (01:37)

למי שלא יודע, אמזון (כן, דווקא אמזון, מכל ה"חשודים הרגילים" כמו SUN, IBM, HP, מיקרוסופט וכו') מציעים זה זמן רב שרותים בהם הינך מקבל מחשב וירטואלי ומשלם על העיבוד, שרות אחסון בשם S3 שבו הינך משלם על האחסון, שרות AWS שמאפשר לך לעשות ולפתח עם השרת הוירטואלי והאחסון ושאר ירקות של אמזון כל מיני דברים - והכל תחת קורת גג שנקראת Amazon web services. השרות אינו מיועד למשתמשי קצה אלא יותר לחברות שמארחות שרותים ואתרים, וכמובן ולמפתחים.

 

בשעה טובה ובמזל טוב, אמזון הוסיפו שרות חדש שנקרא CloudFront. השרות החדש מציע מה שהיה זמין בעבר לחברות שמשלמות סכום עתק עבור שרות זהה: שרות CDN (ר"ת: Content Delivery Network). מה זה אומר? זה אומר שאם חברה X מארחת תוכן אצל חברה הנותנת שרת CDN, התוכן יגיע לגולש מהשרת הכי קרוב אליו מבחינה פיזית וגאוגרפית, מאשר לעבור את כל הסיבוב של ארה"ב, וכו'. כך לדוגמא, YouTube עם שרותי הוידאו שלהם, מגישים לגולש הישראלי את התוכן מהשרתים שיושבים בבריטניה ולא בארה"ב, אם כי כמובן השרתים גם בבריטניה וגם בארה"ב מסונכרנים.

 

אז למה CloudFront הוא נורא חשוב? מהסיבה הפשוטה: מהירות גישה. מי לא ניסה פעם לצפות בוידאו באינטרנט בשעות העומס באתרים מסויימים, רק כדי לקבל כל מיני אייקונים והודעות של Bufferring מעצבנות? (קחו לדוגמא את הוידאו באתר CBS). עם שרות כמו CloudFront, התוכן מגיע ישירות מהשרתים הקרובים, והגולש ממתין הרבה הרבה פחות, וכך תמונות, וידאו, אודיו ושאר דברים כבדים מגיעים במהירות לגולש.

 

איך השרות CloudFront של אמזון עובד? אם נדלג רגע מעל כל המושגים הגיקיים של תכנות ו-ID וכו', החברה שיש לה מנוי באמזון עם שרותי אחסון S3 מעלה את הקבצים שהגולשים אמורים לקבל אל השרתים של אמזון. לאחר סידור ענייני המנוי ב-CloudFront, המפתח יוצר מפתח מיוחד שבסוף התהליך (שכמובן כולל שינוי קוד באתר עצמו), המשתמש מקבל את התוכן שלו מהשרתים הכי קרובים של אמזון מבחינה גאוגרפית, כאשר כל הכאב ראש של לאחסן את הקבצים ולסנכרן בין שרתי הקצה של AMAZON לבין שרות האחסון (S3) נעשה ע"י אמזון אוטומטית.

 

עד היום, השרותים שהוצעו פה בארץ להעלות וידאו היו ברמה די מגוכחת. 50 מגה או 5 דקות של וידאו בתפוז FLIX, ושרותים אחרים ומה המשתמש הסופי מקבל? קליפ באיכות זוועה ברזולוציה של 320X240 אחרי Downscaling עצבני שהוידאו המקורי עובר. יש לך יותר מ-5 דקות וידאו? רוצה לארח וידאו באיכות יותר גבוה ובקצבים שיתאימו לגלישת DSL בארץ? תכין המון כסף, כי כאן בארץ גובים לך סכומי עתק על דברים מעין אלו בהשוואה להצעות בארה"ב ובאירופה.

 

עם שרות CloudFront החדש, יזם זריז בארץ יוכל להקים שרות מתחרה ל-FLIX (לדוגמא) ולתת לגולשים איכות וידאו הרבה יותר גבוהה, ובעלות הרבה הרבה יותר נמוכה ממה שרגילים פה בארץ לגבות. התוכן לגולשים בישראל יגיע משרתי CloudFront שיושבים בבריטניה במקרה שלנו. (לאמזון יש ערימות שרתים שמחכים ללקוחות ב: הונג קונג, טוקיו, אמסטרדם, דאבלין, פרנקפורט, לונדון, וב-8 מדינות בארה"ב, ועוד היד נטויה). העלות פר גולש שיקבל תוכן למחשב שלו בארץ היא בסביבות 17 סנט פר ג'יגה, וישנה העלות של העלאה ל-S3 (עוד 1 סנט פר ג'יגה), ועלות אחסון (15 סנט פר ג'יגה), כלומר כל הסכומים מגוכחים בהשוואה לכל הצעת Hosting והשרות הזה יכול לחסוך כסף רב בכל מה שקשור ל-CDN.

 

מה עם המתחרים? שאלה טובה. גוגל כרגע לא ממש מציעים תחרות ל-AWS ושרותים שאמזון נותנים, ובמיקרוסופט בשלב זה יש בקושי PREVIEW.

 

לבלוג של חץ

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר