מס' צפיות - 324
דירוג ממוצע -
דימוי גוף, הפרעות אכילה והקשר ביניהם
מאת: דלית אביטל 02/01/10 (13:57)

דימוי הגוף שלנו מהווה חלק מהזהות העצמית של כל אחד מאיתנו, ומרכיבים אותו שלושה גורמים עיקריים:חשיבה, תפיסה ורגש. הדרך בה אנו חשים כלפי גופנו, הדרך בה אנו משווים אותו לגוף האחרים ושילוב אידיאלים תרבותיים - משפיעים על דימוי הגוף.

כשמדברים על דימוי גוף, הכוונה היא לדרך בה אנחנו מעריכים את גופנו ואיך אנו חושבים שאחרים מעריכים אותו.

 

הפרעות אכילה - איפה זה מתחיל?

        

בעשורים האחרונים , הפכו ההתעסקות בדימוי גוף ומודעות לגוף ולצורתו לנושא שיחה והתייחסות מרכזיים בחברה המערבית. זה נמצא בעיתונים, בטלוויזיה, בפרסומות. מכל מקום אנו מקבלים את המסר שרזה זה יפה, מצליח, כשרוני, יותר טוב, יותר נכון. שהעולם שייך לרזים. ומכאן לעד להפרעות אכילה המרחק קצר.

 

הפרעות אכילה מתבטאות באכילה לא סדירה, אכילת יתר, בולמוסים וכיוצא בזה מצד אחד, כשבצד השני של הסקאלה נמצאות דיאטות רעב, הקאות, שימוש בחומרים משלשלים וכו'.

 

90% מהנשים בגילאי 15 עד 64 רוצות לשנות את הופעתן ובדרך כלל את משקלן

 

בתקופה בה נוצר קונפליקט בין הסגידה לרזון ובין שפע האוכל הבלתי נתפס, אחד מכל 30 מבוגרים הוא בעל משקל יתר ולוקה בהפרעת אכילה חמורה, (פי 4 יותר מאשר בשנת 1999).

 

דימוי גוף, כאמור, מושפע מגורמים חברתיים ותרבותיים.ככל שאנו נותנים לסטנדרטים החברתיים יותר משקל, כך תהיה לחברה השפעה רבה יותר על דימוי הגוף שלנו. ואכן, בחברה המודרנית, במדינות המפותחות, קיים לחץ חברתי עצום לגבי דימוי גוף הקשור באופן ישיר למשקל וצורת גוף.

יותר ויותר צעירים בעלי משקל עודף ודימוי גוף נמוך עושים מאמצים קיצוניים לרדת במשקל ליעדים הלא הגיוניים שמציבה המדיה, באופן לא כל כך מפליא - לא מצליחים להגיע אליהם, מה שגורם -בנוסף לדימוי הגוף השלילי שכבר יש להם - להערכה עצמית נמוכה.

 

איך יוצאים מזה?

 

כדי להשתחרר מבעיות אכילה, עלינו לפתח דימוי גוף חיובי. אחת הדרכים היעילות לעשות זאת היא להתבונן על עצמנו במראה ולהתחיל להחמיא ולהוקיר את אברי גופנו עפ"י הפונקציה שהם ממלאים בגוף. למשל, להוקיר את הרגליים על כי הן מאפשרות לנו ללכת. להודות לבטן על כך שהיא מגנה על האברים הפנימיים שלנו, לשבח את העיניים על כך שהן מאפשרות לנו לראות וכו'.

 

הבנת הנזק העצום שגורמות לנו הדיאטות המכשילות - הן מבחינת הערך העצמי והן מבחינת דימוי הגוף - צריכה להיות הטריגר לכל אחד מאיתנו להתחיל להסתכל במראה ולפרגן לגופו. אולי זה לא קל, ולעשות סוויץ' כזה בצורת החשיבה זה לא פשוט כמו שזה נשמע, אבל בטווח הרחוק - זה הרבה יותר בריא, ולכן שווה את המאמץ.

הכותבת היא מנחת סדנאות תחת הכותרת "תכנית החיים הקלים" - השיטה החדשה להרזיה ללא דיאטה. זה אפשרי בהחלט! ירידה במשקל דרך מודעות היא חלק מהעשייה שלי כתוצאה מהורדה של כ 15 ק\"ג עודפים ללא דיאטה.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר