מס' צפיות - 159
דירוג ממוצע -
על יתרונותיו של הליך גישור גירושין
מאת: אביבית מוסקוביץ 12/01/10 (18:55)

( מאת: עורך דין אביבית מוסקוביץ, מומחית לענייני משפחה)

 

סביר להניח שהמילה "גירושין" מעלה בכם אסוציאציות שליליות של סכסוך, האשמות הדדיות, בתי משפט, מריבות על כסף וילדים עצובים. זה ממש לא חייב להיות כך. הליך הגירושין יכול (וצריך) לעבור בצורה חלקה, מהירה ואפילו נעימה. זוג שלא מרגיש נוח אחד עם השני צריך להיפרד, ולכן האפקט של הגירושין חייב להיות בסופו של דבר חיובי, הן עבור בני הזוג והן עבור הילדים (אם יש). הסיכוי להגיע לאפקט חיובי של גירושין, הוא גבוה היותר אם ההליך נעשה במסגרת גישור ולא במסגרת המשפטית.

 

במסגרת היותי מגשרת, אני נתקלת בעיקר השאלות הבאות:

 

מדוע בני זוג שנפרדים ברוח טובה צריכים מגשר?

אם ברצון בני הזוג לחסוך אנרגיה, כסף ומשאבים נפשיים הרי שהליך גישור גירושין הוא האופציה האולטימטיבית עבורם שעה שבאים לפרק את החבילה.

 

איך מתבצע הליך גישור גירושין, וכמה זמן הוא לוקח?

הליך של גישור הוא מטבע הדברים עפ"י רוב טעון הרבה פחות מהליך של גירושין בערכאות שיפוטיות. הוא גם קצר יותר וגם זול יותר. לא ניתן להצביע על משך זמן קבוע במסגרתו מתבצע הליך גישור, זה מאד משתנה מזוג לזוג. הממוצע הוא הליך של כ- 3 - 6 פגישות.

 

מי מבצע את הליך הגישור?

הליך הגישור מתבצע על ידי מגשר (רצוי שיהיה גם עו"ד ) המנסה להביא צדדים להבנות בכל הנושאים הקשורים בגירושין, תוך שהוא מסביר להם מה קובעים החוק והפסיקה בכל נושא. זאת במטרה לתת לזוג אמת מידה. כמובן הצדדים רשאים להחליט בשונה מהקבוע בחוק וכל ההסכמות אליהם יגיעו יעוגנו בהסכם.

 

האם כל מקרה גירושין מתאים לגישור?

לא כל מקרה מתאים לגישור. לעיתים הרוחות מאד סוערות וקיים חוסר אמון תהומי בין שני צדדים ולפיכך הליך גישור לא יכול לעזור, ופניה לבית משפט היא הכרחית. יש לצין כי לא אחת קורה שתוך כדי ההליכים המשפטיים, מגיעים הצדדים לבשלות של הידברות באמצעות גישור.

 

האם יש סיכון בפניה להליך גישור?

לא ניתן להתעלם מכך כי בדיני משפחה ישנן שתי ערכאות בעלות סמכות מקבילה בנושאים הנובעים מהגירושין. לכן, לעיתים קרובות, קיים סיכון גדול מדיי בלהתחיל בהליך של גישור, כי במידה והוא אינו מצליח,

יכול אחד הצדדים, אשר חש כי ההתקדמות של הגישור אינה לרוחו, לגשת לערכאה הרצויה לו ולהגיש שם תביעותיו. זה משהו שיכול ליצור חיסרון משפטי לצד שני.

 

מאת: עורך דין אביבית מוסקוביץ, מומחית לענייני משפחה

הכותבת היא כתובתנו : בית נח (בניין בית המשפט לענייני משפחה), רחוב ז'בוטינסקי 155 רמת-גן 52575 שעות פעילות: המשרד פתוח רצוף משעה שמונה וחצי בבוקר ועד השעה שמונה בערב זמינות מיידית: בסלולרי 052-3986655

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר