מס' צפיות - 222
דירוג ממוצע -
דרור אטרי וח"כ מרינה סולודקין נפגשו בלשכת המסחר
מאת: דרוד אטרי 11/04/10 (11:56)

ביום חמישי האחרון הגיעה ח"כ מרינה סולודקין לפגישה עמי בלשכת המסחר בתל אביב ולא חסכה תשבחות על המהלכים האמיתיים הנעשים לקידום עובדי ענף חברות הניקיון. באותה הזדמנות היא הביעה ביקורתה על מאבקי ההסתדרות, אי הבנת הכלכלה של חבריה לכנסת ישראל וכן הצורך בעובדים הזרים לישראל.

ח"כ סולודקין שיבחה שוב ושוב מיד בתחילת דבריה את המהלכים ההיסטוריים שנעשו לאחרונה בענף חברות הניקיון. היא ציינה כי, לצערה, מאבקי ההסתדרות לא משקפים את מציאת הפתרונות לבעיות האוכלוסייה החלשה ביותר בישראל.

ח"כ סולודקין: "אני ד"ר לכלכלה וכשהגעתי לארץ ראיתי שהמאבקים של ההסתדרות רחוקים מחיפוש אחר פתרונות לבעיות של החלשים מאד בחברה. הבנתי גם שמפלגת העבודה זה לא שמאל חברתי וגיליתי שלא הרבה מבין חברי הכנסת מבינים באמת את הכלכלה הישראלית". מכל אלה, שמחה חברת הכנסת לגלות שדווקא בלשכות המסחר ישנו מי שדואג לחלשים ביותר בחברה. היא ציינה כי התארגנות חברות ענף הניקיון מהווה תהליך היסטורי. "יש הרבה מאד דברים רקובים שאנחנו צריכים לתקן", ציינה.

 
"ידועה רגישותה הרבה של ח"כ סולודקין לעובדי ענף הניקיון"

 

מדבריי לסולודקין: "יש בנינו מסלולים משותפים - את כפרלמנטרית נמרצת ואנחנו כלשכת המסחר שהיא הגוף הגדול והיציג של המגזר העסקי בישראל יכולים לסייע רבות לקידום וחיזוק מעמד העובדים והעסקים בישראל. לראייתנו העובדים הם הנכס היקר ביותר שלנו והמנוע לדחיפה ושגשוג החברה בישראל. אנו רואים בהם שותפים שלנו ולכן מצאנו לנכון לבוא ולקדם מתן תוספת שכר של % 20 ותיקון עוולות של שנים ופגיעה בזכויותיהם של כלל עובדי הניקיון במשק הישראלי. אני מכוון דברים אלה דווקא אלייך, כיוון שידועה רגישותך הרבה לעובדי ענף הניקיון, שרובם באים מהמגזר שלך".

 
"לראשונה מאז 1976 נחתם הסכם קיבוצי לענף הניקיון המסדיר את הפעילות בענף ומתקן עוולות של שנים, שבהן עובדי הניקיון נפגעו מתנאי שכר נמוכים. זאת כתוצאה מכניסתן של חברות כושלות ולא מקצועיות לענף שזכו במכרזי הפסד ופגעו בזכויות עובדים ובשמו של הענף. לצד כל זאת הצליח הענף להביא לשורת הישגים למעסיקים בענף. ההסכם הקיבוצי שנחתם קיבל ביטוי נרחב באמצעי התקשורת השונים, ולראשונה הוצגה העבודה בענף הניקיון כמקור פרנסה המכבד את בעליו ועובדיו".

 


אוריאל לין: אנחנו גולשים למדינה של קפיטליזם חזירי


נשיא לשכות המסחר, אוריאל לין, ציין בפניה כי לא ייתכן מצב שבו מנהל יקבל שכר של מיליון ₪ בחודש לעומת עובד אחר שיקבל 3000 ₪. "אנחנו גולשים למדינה של קפיטליזם חזירי" אמר, והוסיף: "ארגוני העובדים לא לוחמים למען עובדיהם. אנחנו הארגון היחיד שאומר ללא בושה שצריך להעלות את שכר המינימום". לין הוסיף עוד כי המהלך שנעשה בחתימה על ההסכם הקיבוצי של חברות הניקיון הוא "מהלך חשוב מעין כמוהו שמייצג תפיסה שונה בחברה הישראלית".

 
בהזדמנות זו בחרתי לומר מילה טובה לשותפנו להסכם, ידידי, יו"ר ההסתדרות עופר עיני, שעל אף המחלוקות בינינו הצלחנו לקדם הסכם היסטורי שיחזק משמעותית את השכבות החלשות ביותר במשק בישראלי. הוכחנו שבכוחות משותפים יש ביכולתנו להוביל למהפכה של ממש. לצערי האוצר מתנגד להסכם זה והתנגדותו, מבחינתי, מהווה אטימות חברתית. במקום שהמדינה בראשות ראש הממשלה ושר האוצר יברכו על התארגנות נציגי המעסיקים והעובדים ויציגו מדיניות חברתית שתביא לחיזוק מעמד השכבות החלשות, הם מציגים עמדה הפוכה.

 
ח"כ סולודקין חזרה ושיבחה את המהלכים שנעשו על ידי ואת הפעילות למען השגתם. היא סיפרה כי לפי תפיסתה מדינת ישראל כלל אינה זקוקה להכנסתם של עובדים זרים לתחומיה ולכך הוסיפה: "אני לא רואה איך אנחנו יכולים להמשיך עם הבדלים חברתיים כל כך גדולים בתוכנו. צריך להחזיר את מס עיזבון על ירושות גדולות, כדי לחזור לתהליך מציאותי יותר של שוויון הזדמנויות, אך לצערי יש לכך הרבה מתנגדים", סיכמה.

 

(פורסם לראשונה בבלוג של דרור אטרי)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר