מס' צפיות - 376
דירוג ממוצע -
עובדות שכדאי לדעת על סימני מתיחה לאחר לידה מפי רופא לסימני מתיחה
מהם סימני מתיחה (striae)? קרעים שנוצרו בשכבה שתומכת בעור עקב מתיחתו. מחקרים מסוימים גורסים כי ניתן למנוע את היווצרותם, אולם משהם קיימים כבר אין להשיב את הנעשה, עם זאת אפשרית הסרת סימני מתיחה כירורגית - מסירים את העור העודף או מטשטשים את סימני המתיחה.
מאת: ד"ר יאיר גילוני 26/07/10 (15:51)


מהם סימני מתיחה (striae)? קרעים שנוצרו בשכבה שתומכת בעור  עקב מתיחתו. מחקרים מסוימים גורסים כי ניתן למנוע את היווצרותם, אולם משהם קיימים  כבר אין להשיב את הנעשה, עם זאת אפשרית הסרת סימני מתיחה כירורגית - מסירים את העור העודף או מטשטשים את סימני המתיחה.

היריון הוא אחת התופעות והתקופות המתוחות בחייה של אישה, תרתי משמע. בתקופת ההיריון מופיעים סימני מתיחה במספר איזורים בגוף. באילו אזורים יכולים להופיע סימני המתיחה וכיצד הם נראים? מה הגורמים שיקבעו את חומרתם של סימני המתיחה? מדוע סימני מתיחה שכיחים דווקא בעיקר בקרב נשים בהיריון?ומה באשר לגברים - האם גם הם סובלים מסימני מתיחה? להלן התשובות על שאלות אילו ונוספות בלקט העובדות אודות סימני מתיחה.


1. אופן היווצרות סימני המתיחה והתקבעותם על גבי העור - בתחילה סימני מתיחה נראים כמו מעין פסים ורודים ארוכים. לאחר תקופה של כמס'חודשים הם מחליפים צבע ומתכהים. משהם מתקבעים ומתיישנים הם הופכים לבנבנים בצבעם. סימני המתיחה נוצרים במהירות והעמקתם בעור מתרחשת תוך תקופת זמן קצרה.

2. מיקום  סימני המתיחה על  העור - סימני המתיחה מתמשכים ונוצרים בניצב לכיוון מתיחתו של העור.

3. חלקים ואזורים בגוף בהם שכיחה הופעת סימני מתיחה -
כל החלקים בגוף האוגרים שומן כמו המותניים, העכוז, הירכיים, החזה, השוקיים  ואזור הבטן.

4. הגורמים לפיהם נקבעת מידת החומרה של סימני המתיחה - גנטיקה ממנה נגזרת אלסטיות העור, עוצמת מתיחתו של העור וגובה רמת ההורמונים בדם.

5. סוג ההורמונים הקובע את חומרת סימני המתיחה - מדובר בהורמונים מסוג סטרואידים. הם מעכבים את תהליך בנייתו של העור מפני שהם מביאים לירידה של 90% ביצירת הקולגן בהשוואה לעור נורמלי!

6. תקופות בהן הופעתן של סימני מתיחה שכיחה מאוד והסיבות לכך - תקופת גיל ההתבגרות ותקופת ההיריון הן התקופות בהן סיכוי גבוה להתהוותם של סימני מתיחה. זאת שכן הופעתם של סימני מתיחה תהיה מהירה ביותר כאשר קיימת עלייה משמעותית ברמת ההורמונים בדם ,בשילוב עם גדילה מואצת. גיל ההתבגרות היריון הן כאמור התקופות ההורמונליות בחיינו בהן אף משולבת גדילה מואצת.

7. סיבות להיותם של סימני מתיחה שכיחים בעיקר בקרב נשים בהיריון - הגורם השכיח ביותר להופעת סימני מתיחה בקרב נשים הוא היריון. כ 80% מהנשים ההרות תפתחנה סימני מתיחה בשלב כזה או אחר במהלכו.זאת בשל השילוב - רמת הורמונים גבוהה בדם לצד גדילה מואצת של עור הבטן.

8. תק' ההיריון בה נוצרים סימני מתיחה - רובם של סימני המתיחה במהלך ההיריון מופיעים בין חודש רביעי לבין השביעי , כשרמת ההורמונים בדם היא הגבוהה ביותר והשאר נוצרים בתקופת ההתרחבות הגדולה של העור , המתרחשת בשליש האחרון של ההיריון.

9. הגורם הפלסטי- גורם חדש יחסית בקרבן של נשים לסימני המתיחה הוא הניתוחים הפלסטיים  דוגמת הגדלת ישבן או חזה. בניתוחים אילו, בהם מוחדר שתל לגופה של האישה, השתל מותח את עורה בצורה מהירה ולא טבעית, המביאה לעיתים להיווצרות סימני מתיחה על העור.

10. סימני מתיחה קיימים גם אצל גברים - גם גברים בדומה לנשים מתבגרים ועשויים להשמין, מה שיכול להביא לסימני מתיחה על עורם. סיבה נוספת להיווצרות סימני מתיחה על  העור הגברי יכולה להיות פיתוח גוף אינטנסיבי, כזה המביא לסימני מתיחה על כתפיהם וזרועותיהם.

הכותב הוא רופא משנת 1975 השתלם בבי"ח בלינסון במחלקה הכירורגית לכלי דם עוסק באסתטיקה רפואית 18 שנים. עבר השתלמויות בצרפת אנגליה ובארה"ב בבי"ח המפורסם בעולם. Massachusetts General Hospital Dermatolgy Boston

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר