מס' צפיות - 391
דירוג ממוצע -
ננו-טכנולוגיה – הדבר הגדול הבא
בדומה לפלסטיק שנחשב אי-שם בשנות ה-60 למקור הכנסה בטוח שישנה את העולם, כיום זוהי הננו-טכנולוגיה שתופסת את תשומת ליבם של מרבית משקיעי העתיד - וזוהי רק ההתחלה.
מאת: אריק קליין 13/09/10 (02:21)

בדומה לפלסטיק שנחשב אי-שם בשנות ה-60 למקור הכנסה בטוח שישנה את העולם, כיום זוהי הננו-טכנולוגיה שתופסת את תשומת ליבם של מרבית משקיעי העתיד - וזוהי רק ההתחלה.

מאת: אריק קליין

מה זה בעצם ננו-טכנולוגיה?

ננו-טכנולוגיה היא היכולת לייצר מבנים וחומרים ברמת האטום, מולקולה אחת אחרי השנייה. מלמטה למעלה. מדובר במהפכה שאין שנייה לה וזוהי בדיוק הסיבה לכך שחברות אמריקאיות השקיעו סכומי עתק במחקר ופיתוח ננו-טכנולוגי - על פי הדיווחים מדובר על סכום של כ-3 מיליארד דולר כאשר 50% מהסכום הושקע בענפי האלקטרוניקה וטכנולוגיית המידע. 37% מהסכום יועד לענף החומרים והייצור, 8% נוספים הופנו לענף הבריאות ואיכות החיים ו-4% נוספים נותבו לענפי האנרגיה והסביבה.

יתרה מזאת, בעשור האחרון השקיעו קרנות ההון והסיכון בארצות הברית כ-5 מיליארד דולר בחברות העוסקות בפיתוח ננו-טכנולוגי - 86% מסך השקעות של קרנות ההון והסיכון בתחום. לכל הסכומים הללו נוספו גם 12 מיליארד דולר שאותם העבירה ממשלת ארצות הברית לידי הרשות הלאומית לננו-טכנולוגיה.

שימושי הננו-טכנולוגיה כיום

אנרגיה וסביבה - תעשיית הזרזים (קטליסטים) העולמית עושה שימוש רחב בפיתוחים ננו-טכנולוגיים תוך ניסיון להפוך את הסביבה לנקייה - כמו למשל בעת הצורך להסיר מזהמים מצינורות הפליטה של המכוניות. דוגמה נוספת לשימוש ברכיבים זעירים הינה איפוא סוללות הנטענות במהירות גבוהה וזאת בזכות אלקטרודות מיוחדות המכילות בתוכן רכיבי נאנו.

[למוצרי ננו טכנולוגיה מבית סייפסקיי - אריק קליין]

רפואה - כבר עכשיו מספר תרופות המיועדות לטיפול במחלות זיהומיות ואף במחלת הסרטן מכילות בתוכן בין היתר רכיבים שבסיסים בפיתוח ננו-טכנולוגי. יתרה מזאת, בשנים האחרונות אף נכנסו לשוק הרפואה מספר מכשירי הדמייה מבוססי ננו המבקשים להשמיד את תאי הסרטן המתפשטים בגוף. זאת ועוד, הננו-טכנולוגיה אף מסייעת לחוקרים רבים לפתח מכשור המסייע באבחון תסמינים מקדימים של מחלות.

חומרים - לננו-טכנולוגיה תפקיד חשוב ביותר ביצירתן של צינורות פחמן זעירות המשתלבות כאריג של ממש בחומרים מורכבים, אשר מאופיינים כתוצאה מכך במוליכות חשמל גבוהה ובמשקל פיזי זעום.

מוצרי צריכה - בשנים האחרונות הולך השימוש בחלקיקי נאנו לנפוץ יותר ויותר במספר ענפי ייצור ובהם ענפי ענף המזון, הקוסמטיקה ומסנני הקרינה. גודלם המזערי של החלקיקים טומן בחובו כמה מאפיינים יחודיים דוגמת עוצמת הגנה גדולה יותר מפני השמש, עמידות גדולה יותר של הבד בפני כתמים ועוד.

קרן המדע הלאומית בארצות הברית חזתה כי עד שנת 2015 היקף המכירות של מוצרים מבוססי נאנו יגיע לעד סך של טריליון דולר ויספק כ-800,000 משרות חדשות, בארצות הברית לבדה. אם ניקח בחשבון כי כיום מעסיקה תעשיית הננו-טכנולוגיה כ-160,000 עובדים בארצות הברית ומדי שנה גודל הסך דנן בכ-25% בני-אדם - הרי שלא יהיה מנוס מלהסיק כי התחזית המדוברת עוד עשוייה להתממש.

הכותב הוא אריק קליין, מבעלי סייפסקיי המפתחת מוצרים בתחום הננו טכנולוגיה לצרכים רפואיים, חיסכון באנרגיה ועוד

הכותב הוא אריק קליין, Arik Klein מהנדס תוכנה נשיא ומייסד חברת Safesky

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר