חברת "סימונס ישראל" הדוגלת בשינה טובה ואיכותית נפצה לאחרונה 10 מיתוסים אשר יגרמו לכם לישון שינה טובה ובריאה.
סימונס ישראל, הדוגלת בהפיכת שנת הלילה לאיכותית, מנפצת 10 מיתוסים ידועים בתחום השינה:
1.יש צורך במינימום של 8 שעות שינה כדי לתפקד על הצד הטוב ביותר - לא נכון! אין שום קסם דווקא במספר זה. לכל אחד יש מספר שונה של שעות אותו הוא צריך כדי לתפקד. הדרך לדעת האם ישנתם מספיק, אם לא תרצו לנמנם בשעות הקשות של אחר הצהריים.
2.אם אפשר, עדיף לישון יותר שעות. זה טוב לבריאות- הייתם רוצים! מחקרים מראים שאנשים שישנו יותר משמונה שעות נפטרו צעירים יותר מאלו שישנו בין 6-8 שעות כל לילה. מדענים עדיין אינם יודעים האם שינה ארוכה יותר גורמת לבריאות לקויה יותר או שהיא אחד הסימפטומים של מי שבריאותו אינה טובה. הישנים שעות רבות מדי יכולים לסבול מדיכאון, דום נשימה או סכרת, הגורמת להם לשהות זמן רב יותר במיטה.
3.ישנם אנשים המתפקדים נפלא אחרי 4 שעות שינה בלבד - קצרי שינה ידועים כמו ביל קלינטון, מדונה או מרגרט תאצ'ר לא בהכרח עושים יותר או פחות פעילויות ביום. הם פשוט אינם מודעים לרמת העייפות שלהם. שינה מועטה מדי היא רעה לבריאות ולמראה. היא יכולה להפוך אתכם להיות לא יעילים, להשפיע לרעה על ההופעה, על שיקול הדעת ועל יכולת הריכוז. היא מחלישה את מערכת החיסון, גורמת לעלייה במשקל, ולמעשה, נשים שישנו 5 שעות או פחות בלילה היו בעלות סיכויים גבוהים ב-33% לעלות כ-15 ק"ג בתקופה של 16 שנים לעומת נשים שישנו 7 שעות. למעשה, לדברי החוקרים, ערנות של 18 שעות גורמת לתפקד כאילו היינו שיכורים.
4.יש צורך בתרופות מרשם באם סובלים מנדודי שינה כל לילה - תרופות שינה תוכננו לפתור בעיות קצרות בתחום השינה, שנגרמות בעיקר ממתח ספציפי כמו פיטורין או טיסה טרנסאטלנטית. לאנשים עם בעיות ארוכות יותר של נדודי שינה, יש צורך לפנות לטיפול התנהגותי, המאמן מחדש את תהליך ההרדמות ומקנה הרגלי שינה טובים יותר. בטיפול כזה יבקשו מהמטופל ללכת לישון בשעה קבועה מדי לילה, להמנע מצפייה בטלויזיה ובמחשב לפני השינה, להתרחק מקפאין לפחות 6 שעות לפני השינה ושינויים נוספים באורח החיים. שיטות אלו נקבעו על ידי החוקרים כיעילות ממש כמו תרופות המרשם. לעיתים רבות, אנשים הסבורים שהם סובלים מנדודי שינה, סובלים למעשה מדיכאון או מתח, ולכן תרופות שינה לא יהיו יעילות לטיפול בהם.
5.אנשים מבוגרים צריכים פחות שעות שינה - טעות! אנשים מבוגרים צריכים את אותה כמות שעות שינה, שנעה בין 7 ל-9 שעות. ישנה תפיסה רווחת כאילו ככל שמתבגרים כך ישנים פחות. תפיסה זו גורמת לכך שאנשים מבוגרים לא פונים לעזרה על מנת לפתור את בעיות השינה שלהם. לעיתים אנשים מבוגרים ישנים פחות בשל מחלה או כתופעת לוואי של תרופות שהם לוקחים. יש צורך לפנות לרופא במקרה של נדודי שינה.
6.ילדים עם חסר בשינה יהיו עייפים - עובדה ידועה להורים המותשים, היא כי ככל שהילדים יותר עייפים, האדרנלין שלהם עובד דווקא שעות נוספות! לילדים עם חסכים בשינה יכולים לסבול מבעיות התנהגותיות . ולכן אל תבחנו את רמת העייפות של ילדיכם לפי מדד האנרגיה שלהם, אלא היעזרו בשעון.ילדים זקוקים לכמות רבה מאוד של שינה, שנעה בין 10-14 שעות לפי גילם. נסו למצוא היכן סדר היום המשפחתי מפריע לשינה הרציפה של הילדים ולהליכתם לישון בשעה מוקדמת.
7.התעמלות לפני השינה יכולה לסייע לשינה טובה יותר - תלוי! התעמלות ממש לפני השינה מעלה את חום הגוף ולכן מונעת מרוב האנשים לישון, בעוד לאחרים היא יכולה להיות התשובה לנדודי שינה. אולם קיימת המלצה גורפת להתעמלות בשעות מוקדמות יותר, כמו שעת השקיעה או שעת הזריחה.
8.סקס לפני השינה מרחיק את השינה -בדומה להתעמלות, גם כאן זה תלוי. מחקרים מסוימים מצאו כי סקס יכול להרגיע חלק מהאנשים לפני השינה, ואחרים יכולים להתעורר, בייחוד אם הסקס לא היה מהנה כל כך.
9.אם התעוררתם באמצע הלילה, חלב חם יסייע לחזור לישון - אולי. חלב חם זכה אצל הסבתות הפולניות במוניטין כמסייע לחזור לישון, אולי כי הוא מכיל חומצת אמינו טריפטופאן, שהוא חומר המשמש בתרופות שינה. לדברי החוקרים, חלב חם יכול להרגיע, אך אינו מרדים, כי ריכוז הטריפטופאן בו כל כך נמוך שהוא אינו משמעותי.
10.אפשר להשלים שינה בסופשבוע - אנשים רבים ישנים עד מאוחר בשבת, בתקווה לפצות על חסכי שינה במהלך השבוע. אולם בכך הם מבלבלים את שעון השינה שלהם. הם ישנים עד מאוחר יום או יומיים בסוף השבוע, ואחר כך מתקשים לחזור לשעת היקיצה של יום ראשון. הגוף נדרש להסתגל לשינויים אלה, והסתגלות זו משפיעה לרעה על איכות השינה. עדיף לסגל שינה של 7-9 שעות שינה מדי לילה מאשר להשלים בסוף השבוע.
כולי תקווה שטיפים אלו יעזרו לכם לישון טוב יותר מכפי שישנתם עד כה.