מס' צפיות - 1912
דירוג ממוצע -
ההצלחות והכשלונות של סטיב ג'ובס
בשבוע החולף ולאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן ממנה סבל הלך לעולמו סטיב ג'ובס, מייסדה של ענקית הטכנולוגיה אפל ומנהלה המיתולוגי שהפך לאחד מאנשי החזון הבולטים ביותר של דורנו. דרכו הארוכה לצמרת לא הייתה רצופה אך ורק בהצלחות מסחריות ואישיות, כי אם גם בקשיים וכשלונות.
מאת: דני ענבר 14/10/11 (20:55)

בשבוע החולף ולאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן ממנה סבל הלך לעולמו סטיב ג'ובס, מייסדה של ענקית הטכנולוגיה אפל ומנהלה המיתולוגי שהפך לאחד מאנשי החזון הבולטים ביותר של דורנו. דרכו הארוכה לצמרת לא הייתה רצופה אך ורק בהצלחות מסחריות ואישיות, כי אם גם בקשיים וכשלונות.

אלה הן התחנות המקצועיות הבולטות בחייו של האדם ששינה את חיינו בזכות החזון אותו הפך למציאות.

1976-1977 - בשנת 1976 עושה סטיב ג'ובס את הצעד הראשון שלו בעולם החומרה והתוכנה וממציא יחד עם שותפו לייסוד אפל, סטיב ווזניאק, את מחשב אפל 1. שנה מאוחר יותר שדרגו ג'ובס ווזניאק את המודל והגו את מחשב אפל 2 שהפך להצלחה מסחרית גדולה והופך גם את סטיב ג'ובס לאדם אמיד ועשיר למדי.

1980-1983: ב-1980 הגיח לאוויר העולם מחשב אפל 3 ושלוש שנים מאוחר יותר עשה סטיב ג'ובס צעד נוסף והשיק את מחשב הליסה (lisa) שהיה למחשב הראשון שכלל ממשק גראפי של ממש ועכבר. שני הדגמים נחלו כישלון חרוץ בגלל תג המחיר הגבוה ובעיות הקשורות לחומרה ואף לעיצוב שלא היה לטעמם של המשתמשים.

1984 - סטיב ג'ובס מפיק לקחים ומציג לראשונה את מחשב המקינטוש שהיה במשך שנים רבות לספינת הדגל של אפל. המקינטוש היה קומפקטי וזול יותר ואף הצליח ליצור באז פרסומי משמעותי שיצר ציפיה גדולה בקרב הציבור.

1985-1996 - דווקא אחרי ההצלחה המסחרית של מקינטוש, אולץ סטיב ג'ובס לעזוב את אפל, החברה שהוא עצמו הקים, כתוצאה מלחץ פנים ארגוני שהופעל עליו. ג'ובס לא הרים ידיים והקים את next ששיווקה מחשבים אישיים עם מערכת הפעלה חדישה.

גם באפל לא יכלו להתעלם מההצלחה של המיזם החדש ורכשו את החברה של ג'ובס ב-1996. המנכ"ל המיתולוגי חזר לתפקידו המקורי כאילו דבר לא השתנה.

1998- סטיב ג'ובס מגיש לצרכנים את ה-imac - גרסה מחודשת ומרעננת בשלל צבעים של המקינטוש הישן. גם כאן נרשמה הצלחה מסחרית של ממש שהחזירה את אפל למרכז הבמה.

1999 - אפל כובשת את שוק המחשבים הניידים עם ה-ibook שהזכיר בצורתו צדפה. גם הפעם בשלל צבעים. ב-2001 מושק הדגם הקל והמתקדם יותר של ה-ibook.

2000 - בין לבין ניסתה אפל להשיק את ה-g4 cube שהיה לדגם דמוי קוביה של המקינטוש. העיצוב אמנם התקבל בברכה, אך המחיר הגבוה הפך את המוצר מהר מאוד לנחלת העבר.

2001 - אחת השנים המוצלחות והפוריות ביותר של סטיב ג'ובס בתפקיד. בשנה זו הוא הציג למשתמשים את מערכת ההפעלה של אפל ה-osx אשר ממשיכה לקרום עור וגידים גם כיום. ואז הגיעה אחת מפריצות הדרך שאפשרו את הפיכתה של אפל לשם מוכר בכל בית אב - ה-ipod - נגן המוזיקה הנייד, הצבעוני והפשוט להפעלה שאגר בתוכו אינספור שירים והיה לאחד המוצרים הנמכרים ביותר של אפל מאז ומעולם.

2003-2005 - אפל משיקה את חנות ה-itunes ששינתה פעם נוספת את דפוסי הצריכה של חובבי המוזיקה אשר הסכימו לשלם בשמחה עבור תוכן דיגיטלי שהפך למקור ההכנסה העיקרי של החברה.

ב-2004 מציג ג'ובס לעולם גרסה מוקטנת (מיני) של ה-ipod. ב-2005 מנסה ג'ובס להמשיך את גל ההצלחה של ה-itunes ומשיק בשיתוף עם חברת מוטרולה טלפון נייד שמתפקד גם כנגן. המכשיר הופך לכישלון מסחרי מהדהד.

2007 - ג'ובס אחראי למהפכה נוספת - ה-iphone. טלפון נייד בעל מסך מגע קל לניווט ואלפי אפליקציות שימושיות ומשחקים שניתן להוריד מהחנות המקוונת של אפל, ה-appstore. עוד ב-2007 ניסה ג'ובס להטמיע ללא הצלחה את ה-itv, ממיר טלויזיוני קטן שאפשר למשתמשים להעביר תכני וידאו מה-itunes לטלוזיה הביתית.

2008-2010 בשנים האחרונות לחייו השיק ג'ובס את המחשב הנייד הדק בעולם, ה-macbook air (2008) שהפך להצלחה בזכות המעבד המחודש ורזולוציית המסך הנוחה שלו.

לצפייה בסרטון - אונליין אופליין

את החותמת המקצועית שלו הטביע ג'ובס בשנת 2010 עת השיקה חברתו את ה-ipad שכבש בין לילה את קטגוריית הטאבלטים. בראשיתה של שנת 2011 ובהשקה האחרונה בה נכח סטיב ג'ובס הושקה הגרסה המתקדמת יותר של הטאבלט - ipad2.

אין ספק שההמצאות השזורות בקורות חיים של סטיב ג'ובס היוו השראה לכולנו, ובמיוחד ליזמים טכנולוגיים כדוגמתנו. את ההשראה אפשר גם לשאוב מהדרך בה הוא התגבר על הכישלונות והצליח לייצר הצלחות ששינו עולמות, שהפכו אותו, לדעת רבים, לממציא וליזם המוביל של העידן המודרני.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר