מס' צפיות - 260
דירוג ממוצע -
כולנו רוצים לחיות יותר, קראו כיצד ניתן לעשות זאת
זה נכון, כולנו מזדקנים בשלב זה או אחר והחיים הם עניין זמני. אך העובדות מדברות בעד עצמן, בזמן שחלק נכבד מהאוכלוסייה מזדקן בגיל מוקדם יחסית, ישנם לא אנשם המאריכים חיים ונשארים עם מראה ומצב בריאותי נפלא. כיצד עושים זאת?
מאת: אבי מייזלס 23/05/12 (12:56)

זה נכון, כולנו מזדקנים בשלב זה או אחר והחיים הם עניין זמני. אך העובדות מדברות בעד עצמן, בזמן שחלק נכבד מהאוכלוסייה מזדקן בגיל מוקדם יחסית, ישנם לא אנשם המאריכים חיים ונשארים עם מראה ומצב בריאותי נפלא.

 

מאת: אבי מייזלס

 

פעילות גופנית הפעילות הגופנית חשובה ביותר כאשר רוצים להקפיד על אורך חיים בריא. היא עוזרת למנוע מחלות לב וכלי דם (הרוצח מספר 1 בארה"ב). מחסור בפעילות גופנית יכול לעצור או לעכב תופעות רבות הקשורות לגיל כגון: אובדן מהיר של מינרלים בעצמות חיזוק מערכת החיסון הורדת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים מניעת תפקוד ירוד של הלב וכלי הדם. נוגדי חימצון תזונתיים – אנטי אוקסידנטים אנזימים נוגדי חמצון – בגוף ישנם אנזימים אשר מונעים את הנזק הנגרם ע"י סוגים מסוימים של רדיקלים חופשיים, לדוגמא: אנזים SOD (סופר אוקסיד דיסמוטאז) מונע את הנזק של מולקולות החמצן הרעילה.

 

נוגדי חמצון תזונתיים – A,C,E בטא – קארוטן, סלניום, פלבונואידים,ח.אמינו גופרתיות, 10 Q, קובעים את אורך החיים. בני אדם חיים יותר משימפנזים, חתולים וכלבים בגלל שבתאיהם יש יותר נוגדי חמצון. את רמת האנזימים נוגדי חמצון לא ניתן להעלות ע"י בליעה של אנזימים אלו אלא ע"י בליעה של נוגדי חמצון תזונתיים. במחקרים שנעשו בחיות, הוכח שנוגדי חמצון תזונתיים יכולים בהחלט להעלות את תוחלת החיים וכן להפחית את הסיכוי לחלות בסרטן.

 

ויטמין C מסיס במים ולכן שומר על השכבה המימית (הבין תאית). זהו נוגד חמצון חשוב ביותר. נטילה חיצונית של ויטמין C יכולה להשפיע על : הפחתת הסיכון לחלות בסרטן חיזוק מערכת החיסון הגנה מפני נזקי הזיהום, עשן סיגריות. ריפוי מהיר של פצעים. העלאת תוחלת החיים. ויטמין E וסלניום (עובדים יחד) שילב זה מונע נזק לקרומי התא, הנגרם ע"י הרדיקלים החופשיים. רמה נמוכה של אחד מהם מעלה את הסיכון לחלות בסרטן, במחלות לב וכלי דם וכן הזדקנות מוקדמת. ויטמין E – שומר מחמצון ויטמין A C וחומצות שומן רב בלתי רוויות, שומר על שלמות דפנות התאים, מונע עקרות, מיטיב למערכת העצבים. בטא קארוטן התחליף הצמחי של ויטמין A. החזק ביותר כנגד המחמצנים.

מגן על השכבה השומנית. נמס בשמנים. בניגוד לויטמין A עומד בפני חום. מעודד את פעילותם של הלויקוציטים – נוגדני מערכת החיסון. מונע את: הסיכון לסרטן הקשור לריריות – ריאה,עור,צוואר הרחם,קנה נשימה,וושט. מחזק את מערכת החיסון – בלוטת התימוס מורכבת בעיקר מתאי רקמה והיא עוברת תהליך של הצטמקות בעת ההזדקנות, נזק של רדיקלים. הקארוטן שמרוכז בתאי הרקמה מסוגל למנוע את הצטמקות הבלוטה. לסרטן והזדקנות מאפיינים דומים (רדיקלים חופשיים) ולכן כל מה שמונע סרטן תורם להארכת החיים. פלבונואידים חומרים צמחיים המעניקים הגנה לצמח מפני הרדיקלים החופשיים ( פולן, פרופוליס). תרכובות אלו אחראיות לצבעים של הפירות והפרחים. הפלבונואידים משנים את התגובה של האלרגנים – נוגדי אלרגיה. נגיפים – נוגדי דלקת , ונוגדים מסרטנים. עפ"י מחקר שנערך לאחרונה, לפלבונואידים ישנה השפעה כנגד מגוון של מחלות המופיעות בתהליך ההזדקנות. לדוגמא: גי'נקו בילובה – מכיל פלבונואידים המשפיעים על: יותרת הכליה, בלוטת התריס , מערכת העצבים המרכזית. פלבונואידים אלו מסוגלים לשפר את זרימת הדם למח. לכן מתאימים לטיפול במחלות המוח ומחזור הדם. מעלים את איכות החיים של המבוגרים כי מחלות רבות הן תוצאה של אספקה לקויה של דם וחמצן.

 

אספקת דם לקויה למוח עשויה לגרום ל: איבוד זיכרון לטווח קצר. סחרחורות כאבי ראש צלצולים באוזניים איבוד שמיעה חוסר ערנות ודיכאון ח. אמינו גופרתיות – מתיונין וציסטאין. כאשר מזדקנים, רמות ח.אמינו אלו שבגוף יורדות. חוקרים מצאו שתוספת ציסטאין לדיאטות של עכברים במעבדה מאריכה את חייהם. ציסטאין ומתיונין גורמים לייצור גלוטתיון בתוך התאים שהוא חלק מהאנזים גלוטתיון פרוקסידאז שהוא מחסל רדיקלים חופשיים (הקשר אל חומצות רעילות כדי לחסלם). אבי מייזלס, נטורופת מוסמך ובוגר בית הספר לרפואה משלימה ע"ש זנבר. אבי מייזלס, בעל תואר N.D מאוניברסיטת ברנדין (פלורידה, ארה"ב)

 

מאמר זה הובא ע"י - אבי מייזלס

הכותב הוא אבי מייזלס, נטורופת מוסמך ובוגר בית הספר לרפואה משלימה ע"ש זנבר. בעל תואר N.D., מוסמך ברפואה ביוקינטית ואירדיאלוג מוסמך. 20 שנות ניסיון במגוון תחומי הרפואה המשלימה. לפרטים נוספים: טלפון: 03-691117

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר