איך התקדמה אנה עד לשלב כל כך מתקדם? האם יש משהו שיכול לאיים על איתי תורג'מן? ועוד. הכל בבלוג שמשווה את ההישרדות הטלויזיונית להישרדות בארגונים בחיינו האמיתיים. הבלוג "יועצת ארגונית מנתחת הישרדות".
קודם כל מתנצלת בפני קוראי הבלוג הקבועים על כתיבת הפוסטים באיחור. זאת כי לפעמים אני עובדת בשעות אלה, ו-hot vod מעלים את הפרק לצפיה רק יומיים אחרי......(ההמתנה קשה :-)).
מבצע על-א-קזאם:
מצחיק שהטריק עם הפסלון, בסופו של דבר, מתחיל להפחיד את תורג'י. בהתחלה זה נראה לו כמו הברקת -על ובסוף זה מלחיץ אותו ומעודד אותו לעשות צעד לא רציונלי והגיוני כמו להדיח את עזאם במקום את שגב. איתי ניצל בזכות זה.
אנה:
אנה נצמדה לחזק. היא זיהתה את החזק ונצמדה אליו. מה שמעורר את אמונו הוא שהיא לא מתקשרת עם אף אחד אחר. לכן תורג'י מן הסתם נותן בה אמון יותר מאשר הוא נותן בענת. ברור שענת היא השלישית. אנה לא באה להכיר אנשים. אף אחד אחר לא מעניין אותה. כשנוקטים בגישה הזאת מעוררים אצל החזק את האמון, וככה אפשר לעלות איתו בדרגה, ולהגיע לדרגות שלא חשבתם שאפשריות. היא רק שלו!! זה נכס בשבילו! וזו הדרך האולטימטיבית להתקדם בארגון!
למרות כוחו הפוליטי של תורג'י, גם לו יש נקודות תורפה אותן היריב יכול לנצל לטובתו. תורג'י פוחד שיזהו אותו כלא-ערכי, וגם אושרי פוחד מזה. הם מאד מנסים לשדר ערכיות. היריב יכול להשתמש בפחד הזה לטובתו. תורג'י רוצה לחשוף כבר את הסיפור של הפסלון, כדי שלא יחשבו שהוא רמאי. הוא גם חושש ממה שיחשבו על הברית שלו ושל אושרי, כאילו יחשבו שהוא בא למשחק עם איזו הקלה מהבית, ולכן יותר קל לו במשחק מאשר לאחרים. הוא רוצה להרגיש שהוא מתמודד כמו כולם. צריך להבין שלכל אחד יש נקודת תורפה! גם מי שנראה מאד חזק. גם אותו אפשר לנהל, צריך רק להקשיב ולעקוב.
ההצבעה נגד עזאם:
ענת היא היחידה שמעזה להתווכח מול תורג'י ולהביע את דעתה, גם במועצת השבט, לפני כולם, וגם לפני מועצת השבט, בדיונים מי יודח. אושרי עושה כל מה שתורג'י אומר, וגם אנה. ענת היא תמיד האאוטסיידרית בחבורה הזאת, והיא גם תהיה הראשונה להיות מודחת, כשהם יהיו רביעיה.
שגב הוא היחיד שמשחק איזשהו משחק:
הוא היחיד שמנסה להשפיע על אחרים בצורה פעילה. הוא עשה את המהלך הראשון נגד אושרי, הוא הצליח לשכנע את השבט השני להעניק לו חסינות בדיוק כשרצו להדיחו (זה היה קצת לא יאומן באמת). "כל מי שמצטרף אליכם, בתכל'ס, הוא מובל...הוא תמיד השלישי", הוא אומר לתורג'י ואושרי במועצת השבט לפני הדחת עזאם. והטון מאד ידידותי, לא כועס, לא נופל לבורות.
תורג'י מצליח להחזיר לו ב"שפת הערכים" בה הוא ואושרי אוהבים לנקוט להגנתם- "אתם לא מוצאים את ערכי היסוד של הבריתות". המונח "ערכי היסוד של הבריתות", הוא מן הסבר מניפולטיבי לזה שהוא בעצם בא עם ברית חזקה מאד מהבית. לא ברית שהוא יצר בעצמו בשבט, שזה מה שענת ניסתה להגיד לו. ליצור ברית חזקה עם אנשים לא מוכרים, בתנאים של הישרדות, זה דבר מאד קשה, שאושרי, למשל, לא הצליח בו. המזל של אושרי הוא שיש לו את תורג'י כגב. את זה אין לאף אחד. מאידך, תורג'י אכן הצליח להקים ברית משלו בשבט שלו. אין מה להגיד. לא הצליח לסחוף שבט שלם אחריו, אבל כן הצליח לבנות ברית חזקה, והוא גם מצליח מאד במשימות. מה שמעניין הוא שכאשר אושרי הודח, הוא נזף בשבטו על כך שאין להם ערכים, כי הם עשו לו זאת מאחורי הגב. אם כך, איך הוא מקבל את מה שעשה תורג'י לעזאם מאחורי הגב (מבצע "עלא קזאם")?
עדית- יועצת ארגונית
"ייעוץ להתמודדות עם אנשים שמקשים עלינו"
adit1968@gmail.com