פינת הכותבים

מס' צפיות - 810
דירוג ממוצע -
רשלנות רפואית בבדיקת עיניים: חשוב שיהיה לצידכם עורך דין מומחה בתחום
רופאי עיניים ואופטומטריסטים, כמו כל אנשי המקצוע האחרים מתחום הרפואה, עשויים לטעות. חלק מהטעויות יכולות להיות קלות לתיקון, אבל טעויות חמורות עלולות להוביל להשלכות הרסניות עבור המטופל.
מאת: אופיר א 25/06/20 (11:24)

בעוד שמקרי רשלנות רפואית בבדיקת עיניים אינם שכיחים, הם אכן מתרחשים. אם אתם מאמינים שנפגעתם קשה עקב רשלנות רפואית של רופא עיניים או אופטומטריסט, עורכי דין שמתמחים ברשלנות רפואית יעזרו לכם להגיש תביעה נגד הצד שפגע בכם.

 

הגשת תביעת רשלנות רפואית בבדיקת עיניים

 

כמו כל רופא אחר, גם רופא עיניים או אופטומטריסטים עשויים להיות אחרים למקרה של רשלנות רפואית בבדיקת עיניים כאשר רשלנותם מובילה לפגיעה. רשלנות אופטומטריסטית עשויה להתבטא בכמה אופנים, שכוללים, אך אינם מוגבלים לתרחישים הבאים:

  • העדר אבחון מחלה אופטית;
  • כישלון בתיעוד ממצאים חשודים במהלך בדיקת עיניים;
  • פגיעה בעין המטופל באמצעות שימוש שגוי בציוד או במכשיר רפואי;
  • מרשם שגוי של משקפיים או עדשות מגע;
  • אי הפניית מטופל למומחה;
  • אבחון מוטעה של מחלה שקשורה לראייה;
  • או הנחייה לביצוע טיפול שגוי.

חשוב להבין שלא כל תוצאה שלילית היא תוצאה של רשלנות רפואית בבדיקת עיניים. עורכי דין שמתמחים ברשלנות רפואית במחלות עיניים, יסייעו לנפגעים להגיש תביעה כאשר רופא העיניים או האופטומטריסט לא נקטו בסטנדרט הטיפול בו היה נוקט רופא עיניים מוסמך באותה הסיטואציה, ובכך גרם לפגיעה במטופל.

 

איך מוכיחים רשלנות רפואית בבדיקת עיניים?

 

מקרי רשלנות רפואית בבדיקת עיניים מותנים בהוכחת ארבעה יסודות ספציפיים: רופא העיניים היה חייב למטופל את חובת הזהירות; רופא העיניים הפר את חובת הזהירות המגיעה למטופל; ההפרה של רופא העיניים הייתה הסיבה הישירה לפציעתו של המטופל; והמטופל סבל מנזקים, כמו אובדן ראייה או בעיות בריאות אחרות, כתוצאה מרשלנות הרופא.

 

רשלנות רפואית עשויה להוות תביעה ברת קיימא נגד רופאי איניים או אופטומטריסטים בכל מצב בו נגרם למטופל נזק כתוצאה מהתנהלות שגויה או העדר טיפול מתאים.

 

לדוגמא, אם אופטומטריסט אינו מספק הפניה לרופא עיניים, במקרה שבו טיפול רפואי היה משנה את הראייה של המטופל או את בריאות עיניו, עורך דין לרשלנות רפואית יגיש תביעת רשלנות רפואית בבדיקת עיניים נגד אותו אופטומטריסט.

 

קביעת פיצויים בתביעות רשלנות רפואית בבדיקת עיניים

 

אם רופא עיניים נמצא אחראי למקרה רשלנות רפואית בבדיקת עיניים, המטופל יפוצה בגין הנזק שנגרם לו. בעוד שכל מקרה שונה, התובע ידרוש ברוב המקרים פיצויים בגין נזקים כלכליים ושאינם כלכליים.

 

נזקים כלכליים כוללים פיצויים בגין עלויות רפואיות, שכר אבוד, עלויות שיקום ופיצוי עבור טכנולוגיות מסייעות שהמטופל עשוי להזדקק להן על מנת להתמודד עם פציעתו. נזקים שאינם כלכליים כוללים פיצויים בגין נזקים בלתי מוחשיים, כמו כאב וסבל, עוגמת נפש, ועוד.

 

התייעצו עם עורך דין מנוסה ברשלנות רפואית עוד היום

 

רופאי עיניים או אופטומטריסטים מיומנים בזיהוי "דגלים אדומים" בכל הנוגע לבריאות העיניים. למרות מיומנותם, הם טועים לעתים קרובות. אם נפגעתם בגלל רשלנות רפואית בבדיקת עיניים, יתכן שאתם זכאים לפיצויים בגין הנזקים שנגרמו לכם.

 

עורכי דין שמתמחים ברשלנות רפואית ישמרו על זכויותיכם, יסבירו לכם את סיכוייכם להצליח במשפט, במהלך פגישת התייעצות, ואם המקרה שלכם אכן מצדיק הגשת תביעה, הם ייצגו אתכם במהלך הדיונים המשפטיים.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר