מתכון קלאסי ופשוט מאוד לפודינג אורז, גם ילדים אוהבים את הטעם של הפודינג ונהנים מהמרקם הקרמי והעשיר שלו בשילוב עם קינמון.
מצרכים
3/4 כוס אורז לבן לא מבושל
2 כוסות חלב (מחולקים)
1/3 כוס סוכר לבן
1/4 כפית מלח
1 ביצה טרופה
2/3 כוס צימוקים צהובים
1 כפית חמאה
1/2 כפית של תמצית ווניל
ההכנה עצמה
1. תרתיחו כוס וחצי של מים בסיר בישול.
2. תכניסו את האורז למים, תכוונו את האש לנמוך, תכסו את הסיר ותבשלו למשך 20 דקות.
3. במחבת נפרדת, תשימו כוס וחצי של האורז המבושל, תוסיפו כוס וחצי של חלב, טיפה מלח וסוכר.
4. תבשלו על אש בינונית למשך 15 – 20 דקות עד שהמרקם נהיה עבה ומוקרם.
5. תכניסו את חצי כוס החלב שנותרה, את הביצה הטרופה ואת הצימוקים. תבשלו ל – 2 דקות נוספות כשאר אתם בוחשים כל הזמן הזה.
6. תורידו מהאש ותערבבו עם התמצית ווניל והחמאה.
מומלץ לפזר קינמון למעלה בעת ההגשה.
זמן הכנה משוער סה"כ = 45 דקות
באדיבות "קייטרינג חוויה בטעמים" – www.afakabateva.co.il
בתאבון!!