מס' צפיות - 2023
דירוג ממוצע -
יחף בעקבות ניז'ינסקי
הרקדן ארתור אסטמן במופע ייחודי בתיאטרון "הקליפה"
מאת: מובי דיק 17/01/16 (18:22)

    באחד מערבי שנת 1912 בתיאטרון השאטלה בפריז, קרה דבר בעולם  המחול. עם תום  15 רגעים של הבלט "מנוחת הצהרים של פאון" התחולל הסקנדל הגדול.

    פואמה של המשורר סטפן מלרמה הצרפתי, מוסיקה של קלוד  דביוסי שהועלה  ע"י "הבלט הרוסי"  של סרגיי  דאגלייב בכיכובו

של  ואצלב ניז'ינסקי  שגם היה  הכיאוגרף של היצירה, הפך לשדה קרב : שריקות, השלכת עגבניות, רקיעות רגלים ושריקות נגד ובעד המופע, גלשו מעבר לאולם השאטלה ובישרו את המהפך מבלט קלאסי  לריקוד מודרני.

     ניז'ינסקי שמגלם את פאון שחציו אדם וחציו סטיר הולבש ע"י באקסט התפאורן והמלביש של הלהקה בבגד   שקוף בעל כתמים

גדולים ובסנדלים, מאונן על צעיף שנשר מאחת הנימפות. בלט זה בתנועות  האיטיות, הזויתיות, הפרופיליות שניזונות מהשפעת

הציורים היוונים והמצריים, הם שהסעירו את עולם הריקוד.

  הרקדן ארתור אסטמן שמופיע בתיאטרון "קליפה"  עם הריקוד "אחר  הצהרים-ערב  עם הפאון" מותח את הבלט למחוזות רחוקים.

כבן לשיטת הבלט  הרוסי הקלאסי, הוא משחזר אחד לאחד את ריקודו של  ניז'ינסקי, יחף, חף מכל כתם על גופו, כשבשאר הזמן הוא

מביא את סיפור חייו. הוא מעלה על הבמה  שלושה צופים  ומדגים עוד פן מיכולתו המקצועית :אודישן לסקס  קלאב.

בחלק השליש  של  המופע הוא הופך להיות סטיר. שטני בעל  קרנים, המכין על פלטת חשמל נתח סטייק , והחלל מתמלא בעשן  ובריח הבשר הניצלה.  בעוד הוא עצמו  מותח על גופו בד שקוף,עליו הוא מאפר בטוש שחור את הגבות, האף והראש וממשיך הלאה כלפי מטה  קוים  אבסטרקטיים. סופו של המופע במכירה פומבית של הבד, בעוד  הוא מפצה את עצמו באכילת נתחי הבשר.

    אין לי אלא לפרש את החלק המסיים בו האמן  חוזר ל-30 שנות שהייתו של   הגאון ניז'ינסקי בבית משוגעים, כשאכילת בשר

ניראת כפעולה הגיונית, או  אולי הכוונה הלא מודעת  כשאסטמן חוזר  לכתמים וקוים של אותו פרופורמן קדמוני,ניזי'ינסקי שגופו

היה  זרוע בכתמים שחורים גדולים.

הכותבת היא מובי דיק הינו שם העט שבחרתי בו מזה שנים רבות. אני אמנית חברה באגודת המאיירים בישראל, וכמו כן עיתונאית הכותבת בעיקר בכל הנוגע לתרבות..מוזמנת לפסטיבלי מוסיקה קלאסית בארץ ובחו"ל

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר