מס' צפיות - 461
דירוג ממוצע -
ההומו הראשון בהודו
מאת: איתמר זהר 14/12/08 (15:13)

סמיר הוא אח בבית חולים. קונאל הוא צלם. השניים נפגשים באקראי כאשר הם באים, כל אחד בנפרד, לשכור דירה במיאמי. אבל בעל הבית מעוניין להשכיר את הדירה רק לנשים. לפיכך מחליטים סמיר וקונאל להערים עליו ולהתחזות לזוג הומואים, בתקווה שיאפשר להם להיכנס לדירה.

 

הסיפור הזה לא התרחש במציאות אלא בסרט חדש, "Dostana" (משמעות השם באורדו/הינדית היא חברות), שיש הרואים בו פורץ דרך. זהו הסרט הבוליוודי הראשון שצולם במיאמי, הראשון שעלילתו מתרחשת בעיר החוף האמריקאית ובעיקר - זהו הסרט הבוליוודי הראשון ששתי הדמויות הראשיות בו הן של הומואים.

 

ובכן, במבט מקרוב מתברר שהם לא ממש הומואים, אלא שני גברים שמתחזים להומואים וצוחקים תוך כדי כך גם על עצמם. אבל פעיל זכויות ההומואים וינאי צ'נדראן לא משתכנע, גם אם לא היו לו ציפיות גבוהות מהסרט הראשון שביים טארון מנסוקהאני. "תיאור ההומואים בסרט בעייתי וסטריאוטיפי", אמר לעיתון "טיימס אוף אינדיה". והוא הוסיף: "זה לא היה בעייתי אם התיאור שלהם היה הוגן ומכובד. אבל אם התיאור שלהם היה הוגן ומכובד, זה ייראה בעייתי מצד רוב הציבור והוא ייצא להפגין".

 

עם זאת לא כל ההומואים בהודו מסכימים עמו. "לסרט יש חשיבות רבה במדינה שבה המלה הומוסקסואליות אפילו אינה קיימת", אמר פעיל זכויות ההומואים אשוק רו קאווי, שייסד את מגזין ההומואים הראשון במדינה, "בומביי דוסט".

 

הבמאי ההודי מאהש דאטניבו אמר שאינו מופתע מכך שהסרט החדש לא באמת מתמקד בהומוסקסואליות, אלא משתמש בה רק לצורך עלילת משנה. "גם בהוליווד נדרש זמן רב לבמאים עד שהיה אפשר להפיק סרטים כמו 'הר ברוקבק' ו'פילדלפיה'", אמר.

 

בבית משפט בניו דלהי נדונה כעת בקשה של פעילים הומואים להפוך את ההומוסקסואליות לחוקית. בהודו עדיין מענישים לפעמים הומואים בקנסות או בתקופות מאסר שעלולות להגיע לעשר שנים. ארוויד נראין, עורך דין בבנגאלור, מאמין שיש סימנים של שינוי ופתיחות גם במולדתו. "החופש והניידות של הדור הצעיר עשויים לפרוץ את הגבולות גם בשביל הומואים ולסביות", אמר ל"בוסטון גלוב". עם זאת, הוא מודה, "יש עדיין הרבה בעיות - כמו סחיטה והטרדה מינית - שהחוק בהודו אינו יכול לעצור. המאבק עוד לא תם".

 

הסרט "Dostana" הצליח בקופות מעבר לים בסוף השבוע הראשון להקרנתו. בארצות הברית הוא הכניס כ-645 אלף דולר ובבריטניה כ-500 אלף דולר. המפיק שלו, קאראן ג'והר, מיהר להגיב לטענות שהסרט מעליב הומואים. "חבל שכל אלה שחושבים את זה לא באו להקרנה מוקדמת של הסרט שאליה הוזמנו הומואים ממומבאי", כתב בבלוג שלו. "הם צחקו ובכו ונהנו מכל רגע". המטרה שלי, הוסיף, היא לבדר את הצופים ו"אם אני מצליח תוך כדי כך גם לשנות את דרך מחשבתם - מה טוב. זה מה שמיוחד כל כך בקולנוע".

צעיר בעיר

פתאום, באמצע הסרט החדש והמצוין Rachel Getting Married שלא יוקרן בישראל, שר החתן את השיר Unknown Legend של ניל יאנג. לזה אפשר לקרוא הברקה.

 

 

לבלוג של איתמר זהר

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר