מס' צפיות - 410
דירוג ממוצע -
1081מלוואח-מאכל תוצרת ינון-ביקורת
מאכל=מאפה הנחשב לתימני
מאת: elybikoret 23/02/13 (23:35)

1081מלוואח מאכל תוצרת חברת ינון-ביקורת צילומים-יחצ"ן   ינון הנה חברה מהמובילות בתחום המאפים המוכנים והקפואים בארץ.יש לה מבחר רב של מוצרים כגון טוסטים,ג'חנון,בצק עלים,פיצות,בורקס,מלוואח ועוד. החברה קיימת כ25 שנה. הפעם טעמתי את המלוואח שלהם. המוצר בא בחבילה של 800 גרם הכוללת 5 מלוואחים המופרדים כל אחד בנייר כפול דיינו כל מלוואח מופרד מהשני בניר משני הצדדים.בצורה זו קל מאוד להפריד בין אחד לשני.   שתיים הן הדרכים להכנת המלוואח.אפיה בתנור וטיגון במחבת.את המוצר אין צורך להפשיר לפני ההכנה. אם בוחרים להכינו בתיגון שמים על המחבת קצת מרגרינה,חמאה או שמן כדי למנוע הידבקות ומתגנים באש קטנה כ2 דקות מכל צד עד שהוא מקבל צבע חום זהוב.   דרך שניה היא באפיה.מחממים את התנור או הטוסטר ל200 מעלות,מניחים ניר אפיה ועליו את המלוואח.משאירים כ15 דקות עד שיקבל צבע חום זהב. באפיה לוקח יותר זמן להכינו מאשר בתיגון כאשר התוצאה זהה עם הבדל אחד שבאפיה אין צורך בשמן או חמאה כדי שלא ידבק .בכל זאת אני ממליץ לתגן כי כמות השמן קטנה ביותר.   אכלתי אותו בכמה אופנים.ללא כל תוספת,עם תוספות שונות כגון רוטב עגבניות,קטשופ,גבינה צהובה,בולגרית ,יוגורט,ביצה קשה,עין ועוד.הכל היה טעים ביותר.הבצק פריך,נמס בפה,לא כבד. לקינוח מרחתי שוקולד וגם כך היה מעולה.   ב100 גרם מלוואח יש 372 קלוריות,23.4 שומנים,אין כולסטרול והפחמימות הן35.6  גר'.המרכיב המרכזי הנו קמח חיטה. החברה מציינת עוד שהמוצר מכיל גלוטן וצריך לשמרו בהקפאה.אין להפשיר ולהקפיא מחדש.   המאכל ידוע כמאכל תימני אך ערב לחך לכל מי שטועם אותו ללא הבדל מוצא.אנו "ליקקנו את האצבעות".למען הגילוי הנאות איננו תימנים.   לאכול או לא לאכול:מוצר איכותי,משביע,קל להכנה,טעים מאוד,זול וכשר פרווה.   נכתב על ידי elybikoret-אלי ליאון , 17/2/2013 00:34     אלי ליאון
elybikoret@gmail.com
טל03-6856786
054-249-34-88
עיתונאי-מבקר אמנות,אוכל ומסעדות. חבר אגודת העיתונאים ת"א ותא המבקרים שליד האגודה.    

הכותב הוא הבלוג יעסוק בביקורת שלי ורשמים אישיים שלי של הצגות תיאטרון מופעים אופרה בלט קונצרט וכו הכל קשור למוצג על בימותינו כאמור הכל רשמים אישים בלבד אשמח לקבל רשמים של אחרים

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר