איזדורה (Isadora) היא מסעדת שף, שהצליחה להעיר את עיר השינה ראשון לציון מתרדמתה. פתיחתה המתוקשרת, בליווי חיים כהן כשף מייעץ, דווקא באזור שחון קולינארית זה, עוררה לא מעט הדים.
הפריפריה מתעוררת
אחד הסימנים להתקרבות הפריפריה למרכז, הוא פתיחתן של מסעדות מסוגננות ומושקעות בהן. אזור השפלה, שעד לפני מספר שנים היה בשפל המדרגה מבחינה קולינארית, מתחיל בשנים האחרונות להרים את הראש. אם בעבר לתושבי האזור לא היתה ברירה אלא לנסוע לאכול בתל אביב, הרי שכיום המצב כבר איננו חד משמעי.
איזדורה (Isadora) היא מסעדת שף, שהצליחה להעיר את עיר השינה ראשון לציון מתרדמתה. פתיחתה המתוקשרת, בליווי חיים כהן כשף מייעץ, דווקא באזור שחון קולינארית זה, עוררה לא מעט הדים. ניכר כי תשומת לב רבה ניתנה לעיצוב המושקע במקום: הצבע השולט כאן בכיפה הוא שחור, התקרה גבוהה ווילונות יורדים אל הרצפה, נברשת כתומה ענקית תלויה מעל הבר - וסרטי וידאו של רקדנית המחול איזדורה דנקן מוקרנים על אחד הקירות. עיצוב לא שגרתי - ולא אופייני למסעדה בפריפריה. התפריט דווקא שגרתי למדי - ומכוון למכנה משותף רחב ללא יומרה או תעוזה מיוחדת.
למנה ראשונה הזמנו "סלט רענן" (43 ש"ח), שכלל מוצרלה (אותה ביקשנו שתוגש בצד), עגבניות, עגבניות שרי, זיתים, בצל סגול בויניגרט עשבי תיבול. הירקות היו טריים, הרוטב מוצלח והמוצרלה טובה.
למנה עיקרית הזמנו ניוקי ערמונים (68 ש"ח). מפתיע לגלות כיצד מסעדות מחקות לאחרונה בלי בושה את מנת הדגל של טוטו. כאן היא הוגשה עם אספרגוס (כמו בהרברט סמואל) ושמן כמהין. הפסטה היתה עשירה, רכה ונמסה על הלשון, אולם הערמונים היו מהסוג התעשייתי.
כמו כן הוגש לשולחן לחם הבית, שהיה קצת שמנוני אך בעל טעם טוב.
מגזרת הסושי הזמנו Vegi Special (32 ש"ח). המנה הכילה 8 יחידות רול צמחוני שכללו בין השאר טמגו, אבוקדו, בטטה ואספרגוס - והיו מוצלחים למדי.
לקינוח הזמנו ברולה בננות (35 ש"ח). הבננות היו חמימות וטובות, אולם רוטב הטופי קרמל, עימו הוגשה המנה, היה קצת מתוק מדי.
נחמד לגלות איך מחוץ לגבולות תל-אביב פועלת מסעדה כמו איזדורה. זאת אמנם לא היתה ארוחה שתיחקק בזכרוננו לעד, אך ההתרשמות מהמקום היתה חיובית. אולי בעתיד, כשתהיה תחרות רבה יותר באזור, תשכיל המסעדה לפתח יותר אופי משל עצמה.
ציון: 3.5 כוכבים
פורסם בבלוג של TickTack1 יוצא לאכול