כבר חודש שאני מקבלת מחברים הרבה תפוחים ש"צריך לעשות איתם משהו" אז עשיתי פרוייקט והכנתי מספר סוגי עוגות.. אחד מהם זה מתכון שמצאתי בפורום מתכונים בתפוז, מתכון של Kיצי. אצלי לא אוהבים צימוקים אז עשיתי בלי צימוקים.
אני מוסיפה גם חצי כוס מים זה עושה את הבלילה יותר אורירית.
6 תפוחים גדולים קלופים וחתוכים לפלחים דקים
כפית גדושה קינמון
2 כפות סוכר
מערבבים הכול יחד ושמים בתחתית תבנית (26) משומנת
למעלה מפזרים 100 גרם צימוקים.
מכינים בלילה:
1 כוס סוכר
1 כוס קמת תופח
1/2 כוס שמן
3 ביצים
מערבבים הכול ושופכים על התפוחים
אופים בתנור מחומם ל- 180 מעלות כ- 40 דקות +- מוודאים שפנים העוגה לח אך לא רטוב..ומוציאים.

לבלוג של ask dikla