העוגיות המשגעות הללו הן אחד מהמתכונים האהובים עליי עוד מהימים שהייתי מלכלכת לאמא שלי את המטבח ועושה ניסיונות על בני המשפחה.
המתכון הוא מתכון מנצח, תמיד מצליח וגם לא קשה.
עם השנים הוא עבר שדרוגים כמו החלפת המרגרינה לחמאה או מחמאה ותוספת העדשים לפעמים בפנים לפעמים רק בחוץ, זה צבעוני, ילדים ומבוגרים אוהבים אותו ומוסיף טעם.
את המתכון המקורי לקחתי מעטיפה של השוקולד צ`יפס של אופנהיימר כבר שנים אותו המתכון והוא תמיד מצליח.
הערה קטנה - שלב הוספת העדשים הוא שלב מאוד אהוב על ילדים, מי שיש לו והם בגיל לזה שישתף אותם.
מצרכים:
1 חבילה 200 גרם חמאה / מחמאה או מרגרינה רכה
1 כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום
2 ביצים
1 כף תמצית וניל
2.5 כוסות קמח
כפית סודה לשתיה
קורט מלח
כוס ורבע נטיפי שוקולד צ`יפס חום או לבן
עדשי שוקולד צבעוניים, M&M וכו`
מערבלים במערבל או ביד את החמאה עם שני סוגי הסוכר עד שמתקבל מעיין קרם חלק, מוסיפים את הביצים ואת תמצית הוניל עד שמתקבלת תערובת אורירית, מוסיפים קמח, מלח וסודה לשתיה ובוחשים לתערובת אחידה.
מצרפים את השוקולד צ`יפס ומערבבים.
מכדררים לכדור קטן וטובלים חלק עליון בקערית עם עדשים, לוחצים מעט ושמים על משטח אפיה כשהצד עם העדשים למעלה.
מכניסים כ-10 דקות בחום של 180 מעלות - יוצאת כמות של 50 עוגיות בערך.
רעיון נוסף למבוגרים..אפשר לטבול את כדור העוגיה במקום בעדשים בקוקוס או בפקאן סיני שבור.
לבלוג של ask dikl