חומוס הוא מאכל של בוקר ובשעות האלה הוא בשיא טריותו. כשהוא נטול חומרים משמרים, זמן חייו של החומוס קצוב במיוחד - ולא פלא אם כן, שחומוסיות רבות סוגרות שעריהן בשעות הצהריים המוקדמות. המילה "מסבחה" אגב...
בשנים האחרונות הפך השף שגב משה לאחת הדמויות הידועות, הצבעוניות והמקוריות ביותר בשמי הקולינאריה הישראלית. המסעדה שפתח בהרצליה פיתוח הקרויה על שמו, צברה קהל לקוחות נאמן, זכתה לתשבחות רבות - ונחשבת כיום...
אם יש מקום בארץ הראוי לשאת בתואר "מוסד המבורגר", הרי שמדובר באגאדיר. היסטוריית ההמבורגר בארץ ישראל מתחלקת ללפני ואחרי כניסתה של אגאדיר לתחום. כשנפתחה לראשונה בנחלת בנימין בשנת 1996 היה ההמבורגר מאכל...
לרגל השנה לפטירתה של דודתי ז"ל ("פנינת המטבח") לא יכולתי לחשוב על מתכון אחר שהכי מסמל אותה, אלופת הקניידלך במלוא מובן המילה. אני החלטתי לתת לקניידלך האירופאי הטעים, מעט נופך מזרחי והתוצאה נהדרת...
מעולם לא היתה ברורה לי זחיחות הדעת של תושבי עיר הקודש, בכל הנוגע לחומוס בעירם. אולי זה מה שקורה, כשנושמים כל הזמן אויר הרים צלול כיין. (וגם על הוופל של באבט)
איך קולים פלפלים כל דרדק יודע ובכל זאת . . . רבים מאיתנו מכניסים את הפלפלים לשקית ניילון. אני יכולה לספר לכם שלהכניס את הפלפלים לסיר עם מכסה מקל ומזרז את פעולת הקילוף. להשאיר בסיר כ 10 דקות לצינון.
לאור ההנאה הגדולה ב"מנטה ריי" לפני כשבועיים, החלטנו לחזור שוב ביום שבת לאזור חוף הים בתל-אביב על מנת לאכול ארוחת בוקר. חיפשנו מסעדת חופים נוספת בסביבה והגענו ל"אצל פיני בחצר". פיני לוי, מייסד המקום,...
האירוע שלכם הולך ומתקרב והשמחה גדולה. זו יכולה להיות מסיבת יום הולדת רבת משתתפים באולם או במקום אחר, זה יכול להיות אירוע עסקי מכובד כלשהוא, זו יכולה להיות חתונה או כל אירוע אחר. מה שבטוח הוא שאתם...
מאחורי הכותרת הזו מסתתרת אחת העוגיות הטעימות ביותר שאכלתי בשנים האחרונות, כל כך טעימה שבשבוע אחד הכנתי אותן פעמיים, בשתי הפעמים הן נחטפו.
המתכון המקורי הוא של מרתה סטיוארט ומצאתי אותו בבלוג...