עוגת לינצר שנקראת על שם העיר לינץ שבאוסטריה עשויה משכבת בצק שקדים, ומריבת / ג`לי אוכמניות או פטל ופסי בצק מעל. כמספר הטבחים ככה מספר הגרסאות לעוגה זו (יש גם עוגיות לינצר ומאפינס לינצר).............
עוגת לינצר אוסטרית
פירוש המונח "טורט" (בגרמנית) הוא עוגה. כשמשתמשים במונח עוגת לינצר מתכוונים לשימוש נרחב באגוזים או שקדים טחונים במקום חלק או כל הקמח.
טורט יבוא בשכבה אחת או בכמה שכבות עם קרם ביניהן ואפילו עם ריבה בין השכבות.
עוגת לינצר שנקראת על שם העיר לינץ שבאוסטריה עשויה משכבת בצק שקדים, ומריבת / ג`לי אוכמניות או פטל ופסי בצק מעל. כמספר הטבחים ככה מספר הגרסאות לעוגה זו (יש גם עוגיות לינצר ומאפינס לינצר). זוהי גרסתי שלי.
תבנית "26 או פיירקס מלבני
1/4 2 כוסות קמח תופח
200 גר` חמאה רכה
2 כוסות שקדים קצוצים
1.5 כוסות סוכר
2 ביצים
מלית ריבת תות / פטל / תפוזים / משמש
אבקת סוכר לזריה מעל העוגה (לא חובה)
לחמם תנור לחום בינוני (180-175 מעלות) מערבבים את חומרי הבצק לתערובת הומוגנית. מניחים שליש מהבצק בצד ובמקרר. לשטח את הבצק בבסיס התבנית ובשוליים. למלא בריבה עד גובה סנטימטר בערך.
מוציאים מהמקרר את הבצק הנותר ומכינים גלילים צרים וארוכים. מניחים בצורת שתי וערב. מכניסים לתנור ואופים כ- 40 דקות או עד שהבצק העליון מקבל צבע חום . לזרות מעל העוגה אבקת סוכר (לא חובה).